Гарій ЄГІАЗАРОВ: «Ми щосили намагатимемось використати шанс потрапити на чемпіонат світу»

13:55 | 26 декабря 2013

Жіноча збірна України з волейболу розпочала в Южному підготовку до 3-го раунду відбору до чемпіонату світу-2014. Підготовка триватиме до 1 січня, а наступного команда вилетить до Туреччини, де з 3 по 5 січня боротиметься за путівку до Італії. Місце на світовому форумі отримають переможці п’яти європейських груп та дві кращих команд, які посіли друге місця.

 

На базі ФСК «Олімп» тренуються 12 волейболісток, і всі вони увійдуть до остаточної заявки: Катерина Кальченко, Марина Захожа, Ірина Трушкіна, Юлія Первухіна, Тетяна Хилюк, Аліна Степанчук, Олена Новгородченко, Надія Кодола, Ольга Савенчук (усі – «Хімік»), Ганна Лісєєнкова, Ганна Бурбелюк (обидві – «Сєвєродончанка») та Вікторія Дельрос («Галичанка-ТНЕУ-Укрїнбанк»).

 

- На жаль, за різними причинами не змогли приїхати легіонери Наталка Захарчук, Марина Марченко, Олеся Рихлюк та Інна Молодцова, і тому ми вирішили базуватися на тих волейболістках, які грають у чемпіонаті України За такий короткий період підготовки створити щось нове, нереально, тому ми вирішили зробити «Хімік» базовою командою для участі в третьому раунді відбору на чемпіонат світу-2014 і вносити крапкові зміни, тобто використовувати те, що вже награно та напрацьовано «Хіміком».

- Яка система підготовки до відбору?

- Буде два триденних цикла плюс тренувальний день 1 січня.

- Судячи з всього, основний напрям підготовки – відпрацювання ігрових зв’язків?

- Так. А найважливіше влити, так би мовити, новачків – Лісєєнкову, Бурбелюк та Дельрос, до гри «Хіміку».

- Чи знаєте суперників?

- Так, ми знайшли відеоматеріали за участю збірних Румунії та Туреччини, вони на стадії вивчення. Звичайно, в рамках підготовки ми будемо проводити відеоперегляд та аналіз суперників.

- Як оціните їх рівень?

- Явний фаворит в цій групі – збірна Туреччини, яка входить до еліти європейського волейболу, а також, як відомо, є господарем змагань, що теж додає труднощів. Збірна Румунії є постійним учасником Євроліги, в тому числі і цьогорічної. На Євро ця команда також не потрапила, програвши на стадії плей-офф збірній Чехії. Тож ця команда має чималий досвід міжнародних матчів, чого ми, на жаль, не маємо. Це, вважаю, найбільша наша проблема – відставання в кількості міжнародних матчів від інших збірних. Збірна Румунії – це основний наш суперник, а команда Кіпру аутсайдер змагань. В перший же день ми гратимемо з румунками, і це буде ключовий для нас матч. Наша задача-мінімум посісти друге сходинку з максимально можливою кількістю очок, співвідношенням партій та ігрових очок.

- Про форму залучених волейболісток гріх говорити…

- Так, звісно, вони знаходяться в добрій фізичній формі. На даному етапі буде дуже важливо, щоб гравці впоралися психологічно з високою відповідальністю. Цьому аспекту також приділятимемо увагу, адже це все ж таки відбір на чемпіонат світу. В будь-якому разі це тиснутиме на волейболісток. Тож одна з основних задач мінімізувати тиск вагомості цих матчів. У нас є добрий шанс вперше з 1994 року зіграти на чемпіонаті світу, і ми щосили намагатимемось його використати.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник