Кубок України (жінки). «Фінал чотирьох». Післямова

13:41 | 25 декабря 2013

Пропонуємо вам ознайомитися із враженнями фіналістів Кубку України за підсумками змагань, які відбулися в Южному. Нагадаємо, у вирішальному двобої «Хімік» переміг «Сєвєродончанку» з рахунком 3:0 та вперше завоював цей трофей.

 

Олена НОВГОРОДЧЕНКО, кращий зв’язуючий «Фіналу чотирьох» Кубку України-2013/14:

- Ми раді, що це, нарешті сталося, ми налаштовувалися на цей матч, як на останній у житті. Дуже задоволені результатом. Нарешті Кубок України у Южному.

- Тричі «Хімік» зупинявся буквально в кроці від трофея. Думали про це перед початком турніру?

- З кожним фіналом Кубка України ставало більше відповідальності і переживань. Хвилювалися і на цей раз, так як розуміли його важливість.

- Що скажеш про хід боротьби в матчі?

- Важка, емоційна гра, так як виграти хотіли обидві команди. Але ми виявилися сильнішими.

- Що скажеш про підтримку з боку вболівальників?

- Велике спасибі за підтримку. Без неї ми точно б не впоралися.

- Дуже важкою вийшла друга партія...

- Та в принципі всі партії були напруженими. Друга трохи виділяється за рахунком, але ми дотиснули, дотерпіли до кінця. Вітаю всіх з перемогою !

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- «Хімік» нарешті здобув Кубок України. Ваші враження від фінального матчу?

- Торік для нас невдало склалися обставини. Зараз ми дуже серйозно підготувалися, всі гравці підійшли в гарній формі. Думаю, що матч сподобався глядачам. Ми добре зіграли.

- Для вас це дев"ятий завойований Кубок України. Яким він став для вас?

- Коли є перерва між такими перемогами, а з «Кругом» ми часто перемагали, це звичайно, яскраві емоції. Для «Хіміка» це перша перемога в Кубку, та й для багатьох дівчат також, а тому я дуже радий.

- Найбільш важкий момент матчу, на ваш погляд?

- Середина другої партії. Шальки терезів могли схилитися і в ту, і в іншу сторону. Але ми вистояли і виграли.

- Сьогодні ви практично не проводили замін. Чому?

- Тому що мене влаштовувала гра волейболісток, які перебували на майданчику. Та й у таких матчах небажано робити заміни.

- Які складові успіху?

- Складових успіху немало. Прекрасний зал, вболівальники, величезна підтримка керівництва. Ми зробили людям свято, таке, як і вони нам роблять. А що стосується ігрових складових, то ми добре вивчили суперника і переграли його у всіх елементах.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Переміг дійсно найсильніший. Ми спробували виставити свої аргументи, але, на жаль, не все вийшло. Ми програли атаку, на мій погляд. Результат говорить сам за себе, «Хімік» був сьогодні сильніше. Вітаю суперника із заслуженою перемогою.

- Чи був якийсь момент у матчі, який міг би стати переломним ?

- На мій погляд, друга партія, в якій ми могли переламати хід гри. Але однозначно сказати дуже складно. «Хімік» досить досвідчена і класна команда, і тому говорити про те, що, якби ми виграли другий сет і тим самим внесли б перелом, стверджувати не беруся, але хід гри міг би змінитися.

 

Нусрет АБЛЯМІТОВ, президент ВК «Хімік»:

- Нусрет Джефаровіч, вітаю вас із завоюванням Кубка України. Нарешті цей трофей у «Хіміка ». Ваші враження від цієї події?

- Дякую за привітання. Ми вчетверте брали участь у «Фіналі чотирьох» Кубка України і нарешті завоювали цей трофей. Звичайно, були вагомі причини того, що ми не змогли раніше зробити останній крок до перемоги. Думаю, що команда і тренерський склад зробили правильні висновки, показали сьогодні красиву гру і гідно виграли Кубок України.

 

Ірина ТРУШКІНА, MVP «Фіналу чотирьох» Кубку України-2013/14:

- Радості немає меж. Які ще можуть бути враження? Це найкращий подарунок і для керівництва, для всього Южного. Мені здається, що це саме значуща подія за час існування клубу. Поки. І напевно, сама довгоочікувана.

- Чи були якісь думки у зв"язку з тим, що в минулі три роки не змогли виграти трофей?

- Так, певний тиск у зв"язку з цим був. Можливо ми, як кажуть, і на голову всіх сильніше, але психологічно, емоційно в Кубку було складніше.

- У чому « Хімік» виявився сильнішим за «Сєвєродончанки»?

- У командній грі, в командному дусі. Ці фактори завжди сильніше. Ми влаштовували чаювання, ми збиралися разом, щоб ще більше згуртуватися, щоб бути ще більш зібраними. На майданчику хочеться допомагати один одному. Мені здається, що з кожним роком, з кожним днем ми стаємо краще і краще в цьому відношенні.

 

Надія КОДОЛА, гравець ВК «Хімік»:

- Ми дуже серйозно і довго готувалися до фіналу Кубка. Гра вийшла дуже важкою в емоційному плані, і тому рада, що в підсумку такий результат, в принципі, очікуваний для нас. Звичайно ж, ми на нього розраховували. Дуже рада, що ми на такій ноті завершили рік. Тим приємніше буде починати новий рік, з новими емоціями, з новими іграми, не менше важкими, ніж ті, що пройшли.

- Як почувалися на майданчику, у вихорі матчу?

- Спокійно. Не було переживань, невпевненості в чомусь, сьогодні все склалося на нашу користь. Ми хоч і допускали помилки, але ми їх виправляли і швидко набирали очки.

- Що відчули, коли пролунав фінальний свисток?

- Поки ще, напевно, повністю, не відчули те, що ми зробили, так як ми сильно вичавлені емоційно. Звичайно, радісно на душі. Ми виконали своє завдання.

- Що скажете про підтримку залу?

- Супер! Просто супер!

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник