Кубок України серед жіночих команд пам’яті Сергія ЮРІЯ. Перший день

00:40 | 22 декабря 2013

За підсумками півфіналів вишукувачами головного трофею стали «Хімік» та «Сєвєродончанка», які впевнено обіграли своїх опонентів, «Галичанку» та «Орбіту» відповідно. Подробиці – в нашому репортажі.

 

ПІВФІНАЛ №1

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - 3:0 (25:15, 25:15, 25:19 )

«Хімік»: Кальченко, Трушкина, Гарелік, Новгородченко (к), Кодола, Савенчук ; Степанчук (л), Захожа, Хилюк, Первухина, Герасимова.

«Галичанка»: Дудник, Скороход, Дубьянская, Фарісеева, Мадзара, Туркула (к) ; Дельрос (л), Гебер, Карпець, Стасівська.

Судді: В.Паєвський (Харків), А. Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 66 хв. (21+20+25).

Кращі гравці (версія ФВУ): Кодола - Туркула.

21 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 480 глядачів.

«Хімік» вже на старті вирішив результат першої партії, повівши 8:0. Катерина Кальченко «зачохлила» Олену Туркулові, і відрив сягнув уже десяти очок - 16:6. Як і в матчах чемпіонату, южненські волейболістки впевнено контролювали гру. Періодично тернопільська команда «огризалася» діями на блоці та гострими подачами, але не більше того. Остаточний рахунок партії встановила Марина Захожа, яка чітко поклав м"яч у п"яту зону. 25:15.

Рахунок 0:3 на табло на початку другої партії не повинен вводити в оману. Це питання настрою «Хіміка» після легко виграного дебютного сету. Як підтвердження цих слів. 4:3. По-волейбольному красивий був один з наступних епізодів: Ірина Трушкіна на якусь мить зависла в третій зоні, чого вистачило, щоб перевісити опонента і нанести удар вже на чистій сітці - 6:4. «Галичанка» деякий час ще сиділа на хвості, поки не став позначатися запас міцності «Хіміку». Надія Кодола реалізувала «перехідний», Олена Новгородченко заблокувала Ольгу Фарісєєву і ось уже «+5» - 18:13. А ось Кодола, в мить ока оцінивши ситуацію зі своєї «четвірки», різко знялася ударом по першій зоні. 20:15. Фінішний відрізок за «Хіміком» - 5:0. І знову на вістрі списа Надія. А це, вибачте за тавтологію, безнадія для Тернополя. Знову - 25:15.

У третій партії «Галичанка» замахнулася на більше. Не применшуючи локальних досягнень підопічних Андрія Романовича, знову ми мали справу з психологією. Інакше чим пояснити, що впав після виконаного прийому м"яч на стороні господарок. Незібраність - не інакше . «Галичанка» відчула слабину, а «Хімік» ніяк не міг не знятися - не вистачало точності. І тільки за рахунку 10:15 ККД почав зростати, а розрив - скорочуватися. Анастасія Гарелік позначила рівність на табло атакою з краю - 18:18, а Катерина Кальченко чітко зіграла на перехідному в центрі сітки - 20:18. Свого «Хіміку» вже не упустив. Завершилося все скиданням екс-«галичанки» Тетяни Хилюк. 25:19 і 3:0. Швидка перемога - і відпочивати. Адже завтра фінал.

 

ПІВФІНАЛ №2

«Сєвєродончанка» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 3:0 (25:11, 25:21, 25:22)

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Сидоренко, Бурбелюк, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька; Марковська (л), Палій.

«Орбіта»: Лучко, Фролова, Сильченкове (к), Пугачова, Лютикова, Скрипак ; Дерюгіна (л), Козловська (л).

Судді: М.Мельник (Івано-Франківськ), В.Паєвський (Харків).

Тривалість матчу: 68 хв. (20+24+24).

Кращі гравці (версія ФВУ): Сидоренко - Фролова.

21 грудня. Южне. ФСК «Олімп». 180 глядачів.

На жаль для глядачів, і в другому півфіналі серйозної боротьби не вийшло. Напевно у запорізької «Орбіти» в «Олімпі» було більше вболівальників: недивно, адже в команді два представника одеського волейболу - головний тренер Ігор Філіштинський і волейболістка Христина Пугачова, як відомо, чотири роки виступала за «Хімік». Підтримка не допомогла

Але гра у запорізької команди з самого початку не задалася. Не пішов прийом, і контргри в першій партії ми не побачили. 25:11 - беззастережна перемога «Сєвєродончанки».

І тільки в другій партії, вже після другої перерви, «Орбіта» почала показувати «зуби». Не без участі Пугачової запорізька команда скоротила відставання з чотирьох очок до мінімуму - 18:17. На більше в цій партії не вистачило, але на обличчя очевидний прогрес порівняно з першою партією. 25:21

У третій партії боротьба зав"язалася вже з самого початку. Пішла гра з обопільними шансами на успіх. 8:6 на користь «Орбіти» після удару Пугачової, 13:12 попереду «Сєвєр» - після пострілу Анни Бурбелюк. І знову в матчі новий лідер - Катерина Сильченкова реалізувала «перехідний» і вивела свою команду вперед. 20:18 . Сєвєродонецькі волейболістки завдали удару у відповідь - 4:0, і знову вони попереду. 22:20. І знову Сильченкова повернула інтригу - чотири двійки на табло. У цей відповідальний момент помилилася найдосвідченіша у складі «Орбіти» Лідія Лучко, пославши м"яч у сітку з подачі. І тут «Сєвєр» двічі пред"явив свої аргументи на блоці - спочатку «отчохлилася» Фролова, а за нею і Сильченкова. 25:22 і 3:0 - потяг «Сєвєродончанки» вирушає на станцію «Фінал», де його вже чекає «Хімік».

У матчі за 3-е місце зустрінуться «Орбіта» і «Галичанка», які зовсім недавно, в середу-четвер, обмінялися перемогами у матчах чемпіонату України в Тернополі.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник