Кубок України (чоловіки). «Фінал чотирьох». «Локомотив» - «ВНАУ»

13:10 | 21 декабря 2013

Представляємо другу пару «Фіналу Кубку України, присвяченого олімпійському чемпіону Станіславу Люгайло», в якій зайдуться багаторазовий його володар та дебютант. Команди вже зустрічалися на першому етапі Кубку України, і тоді, дуже несподівано, «ВНАУ» переграв «Локомотив» на його майданчику, причому з рахунком 3:1.  Вінничани підтвердили не випадковість того успіху та вправно виступають і в чемпіонаті, перебуваючи в стані лідерів. В той же час у «Локомотива» була дужа важка серія матчі відкритого чемпіонату Росії та єврокубку. Отже слово тренерам та статистиці.

 

Юрій ФІЛІППОВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

- «Локомотив» останніми тижнями провів низку важких матчів, два з яких п’ятисетові. Як оцінюєте стан команди?

- Так, дійсно графік доволі важкий, але прикладемо максимум зусиль, щоб вже до півфінального матчу команда підійшла в повній бойовій готовності. Ми знали, на що шли, враховували це при підготовці, тож хлопці психологічно готові до такого графіку.

- З вінницькою командою «Локомотив» зустрічався на першому етапі Кубку та програв…

- Так, ми зустрічалися із «ВНАУ», але тоді знаходилися на етапі підготовки до сезону. Зараз, звісно, дещо зовсім інший рівень готовності. Гра все покаже, але ніякої недооцінки й бути не може.

- Чи очікували, що вінницький колектив буде серед лідерів чемпіонату України?

- Цього можна було очікувати. Це непогано збалансована команда, і заслужено знаходиться в числі лідерів.

- Наскільки важливий для «Локомотиву» фактор свого майданчику?

- Звісно, важливий. І вболівальники і рідний зал – ці чинники завжди допомагають. Вболівальники – це наш сьомий гравець. Для них ми граємо, в тому числі завдяки їм перемагаємо.

- Головний фактор, що сприятиме перемозі в Кубку, адже іншої задачі, звісно, перед «Локомотивом» не стоїть?

- Головне показати свою гру, і все буде добре. Прикладемо все зусилля, щоб виконати задачу.

 

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер «ВНАУ»:

- Дуже приємно буде зіграти в «Фіналі чотирьох» Кубку, адже команда Вінниці вперше бере участь в подібному змаганні. Звісно це вже успіх, але хочеться виступити достойно, незважаючи навіть на ті труднощі, які є в команді. Настрій у хлопців бойовий, вони хочуть доказати, що недарма попали у фінальну частину і дати бій лідерам українського волейболу.

Так, в півфіналі ми зустрічаємося з безперечним лідером українського волейболу, але ніякої боязні перед суперником немає. Хочеться перевірити свої сили у грі з такою міцною командою, яка, по суті, є і збірною України. Так просто перемогу не віддамо.

- На першому етапі «ВНАУ» несподівано переміг «Локомотив». Як вдалося добитися цього сенсаційного успіху?

- Тоді неозброєним оком було видно, що «Локомотив» не настроївся на матч з нашою командою, саме існування якої було під великим питанням. Ми були на підйомі і хотіли доказати і собі, і решті людей, що ми не зникли з карти українського волейболу. В тому матчі у нас виходило абсолютно все: ми не програли прийом, діяли на хорошій висоті в атаці. Можливо, «Локомотив» й не очікував від нас такої гри. Полетіла й подача у тих волейболістів, які виконували ії в силовому стилі. Вся гра вирішувалася в кінцівках, і заключні дві партії ми вигравали на «більше-менше».

Ми діяли розкуто, і це принесло результат. У «залізничників» відчувалася скутість, плюс грав новий діагональний, з яким ще не була налагоджена взаємодія (мова, мабуть, про чорногорця Мілоша Чулафіча, який з часом залишив «Локомотив». – прес-служба).

- Якою вам бачиться суботня гра?

- Останні ігри показали, що у команди не тільки психологічний спад у зв’язку з останніми подіями, але й ігровий. Це пов’язано з тим, що у нас немає постійного місця для проведення тренувального процесу, немає необхідних атрибутів, які повинні бути в кожній команді Суперліги. Але ми поборемося. Для багатьох спеціалістів результат очевидний, але, повторюся, ми спробуємо доказати, що недарма потрапили в цю четвірку.

 

«Локомотив» - «ВНАУ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

2 матчі: +1-1, партії - 4-3, очки – 3-3.

Кубок України-2013/14  - 1 матч+0-1, партії – 1-3, очки – 0-3. Харків –  1:3 (19:25, 25:19, 25:27, 26:28)

Кубок України-2012/13 – 1 матч: +1-0, партії – 3-0, очки – 3-0. Харків - 3:0 (25:15, 25:22, 25:20)

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник