Кубок України (жінки). Другий півфінал. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка»

10:55 | 21 декабря 2013

Представляємо вашій увазі другий півфінал «Финалу Кубку України серед жіночих команд пам’яті Сергія Юрія», який відбуватиметься в Южному. В ньому в суботу о 14.00 зустрінуться команди, які зараз конкурують за другу позицію в регулярному чемпіонаті. На такий кубковій стадії суперники ще не зустрічалися, але нещодавно сперечалися в чемпіонаті, і тоді двічі перемогла «Орбіта». Отже знов слово тренерам та статистиці.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- На цей час стан команди не дуже добрий. По-перше, немає в складі Дуднікової – у неї розрив ахіллова сухожилля, вона прооперована. Катерина вибула до кінця сезону, і це серйозна втрата для нас. Команда була на непоганій ході, буда певна зіграність, а тут випало важлива ланка. До того ж дається взнаки психологічна завантаженість, пов’язана з участю у трьох турнірах - і в єврокубку, і в чемпіонаті, і в Кубку – це багатенько для цієї, не зовсім великої кількості гравців.

Не до кінця заліковані травми у Лютікової, Скрипак та й не тільки у них. У другій грі з «Галичанкою» не всі, на жаль, були здорові, щоб успішно грати на тому ходу, який потрібен. Але як би там не було, тренер та команда завжди повинні виходити з будь-якій ситуації.

- Які задачі ставляться перед командою у «Фіналі чотирьох»?

- Перша задача, яку я ставлю перед командою, це якість гри, якість виконання елементів. Мої вимоги до гравців відомі: естетика, акуратність, терпіння. Буде якість – буде результат. Прагнемо грати швидко та розумно плюс, щоб це й виглядало красиво зі сторони. На мій суб’єктивний погляд.

- Перемоги над «Сєвєродончанкою» в чемпіонаті країни можуть стати фундаментом для нового виграшу?

- Навряд чи. В стані суперника працюють грамотні спеціалісти, які роблять висновки, аналізують. В тих матчах, про які ви говорите, ми просто в необхідний момент були трохи сильніше. От і все. Як складеться далі, прогнозувати не бачу сенсу, але зазначу, «Сєвєродончанка» більш досвідчена команда, хоча і молода. І ряд гравців відповідають волейбольним стандартам – Лісєєнкова, Бурбелюк, Дегтярьова, Лідяєва. У них за плечима чималий досвід. Ми цім похвалитися не можемо, у нас були інші складові успіху.

- Які компоненти, на ваш погляд, стануть запорукою успіху зараз?

- Готовність нашої команди, бажання. Нажаль, зараз немає свіжості, голоду до гри, непокоїть, звісно, і здоров’я людей, але амбіції, бажання перемогти у дівчаток предостатньо.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- В принципі, підготовка пройшла за планом, єдине, що непокоїть, деякі кадрові проблеми – захворіла та не приїхала в Южне Літвиновська, а Палій тільки відновлюється після травми. В цілому готовністю команди задоволений. Тут більше будуть важити питання психології, адже фізично команда готова непогано.

- «Сєвєродончанка» двічі програла «Орбіті» в чемпіонаті. Які висновки зроблені з тих матчів?

- Висновки, звісно, зроблені, але відверто говорити про них не хотілось би. Гра покаже, як ми попрацювали над помилками. Я ще після тих матчів говорив, що ми програли сітку, особливо атаку. Тож в цьому треба додавати. Суперник, звичайно ж, непростий.

- Які задачі взагалі поставлені перед командою в Кубку України?

- Задача-мінімум – вихід в фінал. Ну а задача-максимум напевно стоїть перед всіма командами.

- Що необхідно для виконання поставленої задачі?

- Команда повинна показати максимально, на що вона спроможна. Про 100% не буду говорити – це ідеал, але на 80-90% повинні зіграти, щоб досягти бажаного результату.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

9 матчів: +4-5, партії - 15-20, очки - 12-15.

Суперліга-2013/14 – 2 матчі:+2-0, партії – 6-2, очки – 6-0. Запоріжжя – 3:1, 3:1

Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +2-4, партії - 9-15, очки – 6-12. Запоріжжя - 2:3, 1:3, Сєвєродонецьк – 0:3, 3:2, Луцьк – 3:1, Южне – 0:3.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+0-1, партії - 0-3, очки – 0-3; Ковель – 0:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник