Кубок України (жінки). Перший півфінал. «Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»

10:55 | 21 декабря 2013

Представляємо вашій увазі перший півфінал «Финалу Кубку України серед жіночих команд пам’яті Сергія Юрія, який відбуватиметься в Южному. В ньому в суботу о 12.00 зустрінуться «Хімік» та «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк». На цій стадії суперники вже зустрічалися, в 2010 році. Тоді тернопільська команда була в статусі чемпіона країни, але з рахунком 3:1 переміг «Хімік». Зараз нова зустріч за крок від фіналу – «Хімік» беззаперечний лідер, а «Галичанка» зараз на 4-му місці в чемпіонаті, маючи вдвічі менше очок. Отже слово тренерам та статистиці.

 
 Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік» :

- Як оцінюєте готовність команди до вирішальних кубкових матчів?

- Ми готові. Відійшли від єврокубку, відійшли від національного чемпіонату. Ми повністю готові.

- Чому більшою мірою приділили увагу при підготовці ?

- Не хотілося б конкретизувати. Скажімо так: працювали над своїми недоліками. На заключному етапі підготовки був пророблений великий обсяг роботи.

- З «Галичанкою» «Хімік» вже грав в цьому чемпіонаті, і досить впевнено переміг. Взагалі, відносини з цією командою складаються успішно. Це не буде приводом для розслаблення ?

(перебиваючи) - Ні, не буде. Ми налаштовані боротися з будь-яким суперником.

- Турнір дводенний, без права на помилку. Які якості виходять на перший план?

- У першій чергу, налаштованість.

- Який настрій в команді напередодні «Фіналу чотирьох»?

- Гарний настрій. Бойовий. Крім того, ми граємо вдома, і хочеться нарешті порадувати своїх уболівальників перемогою в Кубку. Ми налаштовуємося на перемогу. Ми хочемо перемогти. Ми будемо робити все, щоб виграти Кубок.

 

Андрій РОМАНОВИЧ,  головний тренер ВК « Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк »:

- Останній матч, в котрому ми перемогли «Орбіту», звісно, настрій трохи підняв, але одного цього для того, щоб чогось досягти в «Фіналі чотирьох», замало (з іронією). Взагалі, в Кубку є одне місце - перше, і команді, яка його зайняла, як відомо, присвоюється звання «володар Кубка України», а друге і третє місця, хоч і почесні, але це все ж не те. Хочеться все-таки поборотися за Кубок. Наскільки це вдасться, побачимо. У будь-якому випадку головним для нас стане другий матч - будь то фінал, або матч за 3-е місце.

Але вже добре, що ми зіграємо два хороших матчі з сильними командами - це хороша наука, хороша школа. Шкода, правда, що ми відразу потрапили на «Хімік», який на дві голови вище всіх інших. Шансів, звичайно, небагато, але ми будемо боротися.

- Чи не здається вам, що причина невдач «Галичанки» в іграх з «Хіміком» криється в психології?

- Ні. Тут елементарна техніка і тактика. У складі «Хіміку» є гравці, майстерність яких набагато вище і, крім того, таких набагато більше, ніж у нас. Якщо в «Галичанці» два-три досвідчених гравця, то в «Хіміку» таких гравців дванадцять. І зв’язуючі суперника на порядок сильніші й досвідченіші, ніж Ліна Дуб’янська.

- Але над «Галичанкою» не висить тягар завдання, який є у «Хіміку»…

- Це не настільки потужний фактор, щоб вплинути на хід подій докорінно. Хоча немає команди, у якої не можна виграти. Раптом «Хімік» вийде на матч з нами, вже поглинений думками про фінал. Це б зіграло нам на руку.

Хоча я впевнений на 200 %, що з настроєм у волейболісток южненської команди все гаразд. Тренери налаштовують - це раз, плюс є конкурентне середовище - це два,адже в «Хіміку» практично два рівноцінні склади .

- За рахунок чого плануєте боротися?

- Насамперед, ми повинні зіграти зібрано і чисто. Єдиний козир, який ми можемо протиставити і який може розбити гру суперника - це подача. Максимально ризикована. Тільки так у нас є хоч якісь шанси вибити «Хімік» з прийому. До цього прагне будь-яка команда, як це у нас вийде, покаже вже сама гра.

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони).

12 матчів: +12-0, партії - 30-4, очки - 36-0.

Суперліга-2013/14 - 2: +2-0, партії - 6-0, очки - 6-0. Южне - 3:0, 3:0.

Суперліга-2012/13 - 4: +4-0, партії - 12-2, очки - 12-0. Южне - 3:0, 3:0. Тернопіль - 3:0, 3:1.

Суперліга-2011/12 - 6: +6-0, партії - 18-2, очки - 18-0. Южне - 3:1, 3:1, 3:0.Тернопіль - 3:0, 3:0. Луцьк - 3:0.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник