Кубок виклику ЄКВ (чоловіки). «Локомотив» поступився «Фенербахче»

10:55 | 20 декабря 2013

Харківський «Локомотив» програв турецькому «Фенербахче» на чолі з кубинцем Маршалом та сербом Мільковічем  у матчі-відповіді 1/16 Кубку виклику ЄКВ з рахунком 1:3 та вибув з подальшої боротьби за трофей. Нагадаємо, що в першому поєдинку харків’яни обіграли суперника у складі - з рахунком 3:2.

 

Перший відрізок гри був за харків"янами - до першого технічного тайм-ауту 7:8 . Після цього «Локомотив» зумів нав"язати супернику свою гру. Підопічні Юрія Філіппова успішно діяли як в атаці , так і в захисті та досягли відриву чотири очки - 15:11. Але потім «Фенербахче» зумів переломити хід партії і взяти п"ять очок поспіль за рахунок вдалих дій знаменитих нападників кубинця Леонеля Маршала та серба Івана Мільковича - 16:15 . Після другого технічного тайм-ауту завдяки зусиллям всього того ж Мільковича турецька команда змогла завершити сет на свою користь - 25:21 . Відзначимо , що він через хворобу пропустив гру в Харкові , але з"явився у складі турецької команди в потрібний момент і зіграв вирішальну роль у цьому протистоянні.

У другому сеті спершу «Фенербахче» повів гру, але харків"янам вдалося впоратися з атаками турків і взяти гру під свій контроль . У харків"ян прекрасно взаємодіяли Ян Єрещенко і Георге Братоєв . Рахунок в партії на користь харків"ян встановив Сергій Капелусь, вдало виконавши «пайп» - 25:23 . «Фенербахче» дуже зібрано розпочав третій сет і показав свою кращу гру в обороні. Це змусило Юрія Філіппова взяти ранній тайм- аут (за рахунку 4:1). Незважаючи на те, що харків"яни грали гідно, вирішальним аргументом на користь турецької команди були вдалі дії лідера «Фенербахче» Мільковича. Серба підтримали Кемаль Кайхан та Ібрагім Басаран. Третій сет за господарями майданчика 25:16. В четвертому сеті «Фенербахче» і «Локомотив» показали відмінний волейбол, за яким пильно спостерігало 750 турецьких уболівальників. Господарям вдалося поліпшити свої дії на прийомі, що забезпечило туркам локальний успіх на початку партії - 8:7. Емоції зашкалювали і ось бразилець Феліпе Фонтелес за бурхливий прояв емоцій після, як йому здалося , несправедливого рішення суддів, побачив перед собою жовту картку. Але в підсумку атаки Маршалла і Мільковича, блоки Кайхана та Догана , і відмінна командна гра в захисті дозволили «Фенербахче» взяти четвертий сет і виграти матч - з рахунком 3:1 , що забезпечило туркам вихід у наступний раунд.

«Локомотиву» ж тепер в єврокубках вдасться зіграти лише в наступному сезоні , а в найближчих планах чемпіона країни ігри фіналу Кубку, після чого збірна України готуватиметься до вирішального раунду відбору на чемпіонат світу, який пройде на початку січня.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Локомотив»

Источник