Суперліга (жінки). 8-й тур. «Сєвєродончанка» обігнала «Орбіту», а «Волинь» увірвалася до «четвірки»

13:10 | 17 декабря 2013

В шести з восьми матчів 8-го туру, які були зіграні, гості не зуміли виграти жодної. «Хімік» прогнозовано продовжив переможну ходу – вже 39 виграшів поспіль в офіційних матчах, а «Сєвєродончанка» з «Волинню» скористалися переносом матчів «Галичанка» - «Орбіта», та покращили свої турнірні позиції. Подробиці – далі.

 

 «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» – «Континіум-Волинь-Університет» - 0:3, 0:3

Нажаль для рівненської команди, боротьба, яку ми прогнозували, анонсуючи 8-й тур, відбулася лише в першому матчі. Як повідомляє, технічний делегат ФВУ Володимир ПАСЮТА, команди в обох матчах виставили однакові стартові склади: «Регіна» - Лозинська, Лимарева, Шаповалова, Ярута (к), Бєлова, Грицуняк, Вікторчук (ліберо), «Волинь» - Галицька, Ю.Молодцова (к), Тищенко, Степанюк, Житовоз, Стасюк та Єфімчук з Карасьовою в ролі ліберо.

В стартовій партії першого матчу «Регіна» вела в рахунку 22:20. Богуслав Галицький, який повернувся на тренерський мостик, взяв своєчасний тайм-аут, і заключний відрізок його команда виграла 5:0. У підсумку 25:22. Схожий шанс був у господарок і в другому сеті, але знов останнє слово залишилося за лучанками – 25:23. У напруженій боротьбі, але з невеличкою перевагою підопічних Галицького пройшов  і третій сет – 7:4, 16:11, 21:16 та 25:22. Перемога «Волині» в трьох сетах, кожний з яких міг завершитися і на користь команди Валерія Пархоменка.

У другий день подібна боротьба була лише у другому сеті: рівненчанки програвали 19:22, що давало деякі шанси на успіх. В першій партії супротив тривав лише до екватору – 5:5, 10:10, в третій – повний провал. 9:16, 11:22 та 15:25. 3:0 – на користь гостей. «Волинь» - в «четвірці» та, можливо там і залишиться на цілий місяць, якщо «Галичанка» не набере більше трьох очок в перенесених іграх з «Орбітою».

                 

 

«Керкінітіда» - «Сєвєродончанка» - 0:3, 0:3

Кримська команда небезпідставно розраховувала на очки в матчах із «Сєвєродончанкою». По-перше, «Керкінітіда» взагалі вдома  грає набагато краще, по-друге, в двох останніх сезонах, господарки по одному разу перемагали колектив із Сєвєродонецьку. Але зараз інтрига тут була лише в одній партії з шести. Як повідомляє технічний делегат ФВУ Костянтин ШАМУТІН, «Сєвєродончанка» постійно використовувала один і той же стартовий склад: Лидяєва, Дегтярьова, Лісєєнкова, Чернецька, Бурбелюк, Сидоренко та ліберо Марковська, тоді як Леонід Хричов в «старті» другого матчу Брезгун змінив на Алішину. Така рокіровка відбулася і в третій партії напередодні. Крім них грали: Олійник, Трепаліна, Нікітіна, Червякова, Расточило та Орєхова в якості ліберо.

В найбільш напруженій партії двоматчової дуелі – на старті першого матчу кримчанки, програючи 12:18, на фініші зуміли вийти вперед. Але кінцівка залишилася за підопічними Гарія Єгіазарова – 25:23. В інших партіях більше 18-ти очок господарки набрати не зуміли. «Керкінітіда» свій шанс обігнати конкурента, на відміну від «Сєвєродончанки», не використала.

 

«Кряж-Медуніверситет» - «Хімік» - 0:3, 0:3

Вояж у Вінницю не таїв у собі великих складнощів. Єдиною такою представлявся довгий шлях з Барановичів, який команда виконала в четвер. Але і з цим, як з"ясувалося, чемпіонки країни впоралися.

Рідкісний випадок - за межами заявки залишилася Ірина Трушкіна. Їй сили знадобляться в більш важливих матчах сезону - таких, як, наприклад, «Фінал чотирьох» Кубку України в найближчий уїк-енд. А от можливість дати практику юним Тетяні Карпушиної та Олені Напалковій не завжди буде. Сергій Голотов, таким чином, убив двох зайців: дав відпочинок лідеру і практику молоді, зазначає офіційний сайт ВК «Хімік».

Незважаючи на різницю в класі, вінницькі волейболістки були явно налаштовані дати бій «Хіміку» 2:0 - вони повели на «старті». Ненадовго, звичайно ж. 7:4 - чемпіонки пішли у перший відрив в матчі. Подача Міни Томіч, що вийшла в основі, стала загадкою для суперниць. Далі слово взяла нев"януча Юлія Якушева. Спочатку коронним ударом з «двійки», а потім подачею, двічі змусивши помилитися приймаючих «Хіміка». 7:7 . Паритет зберігався до позначки «10». Відірвалися завдяки ефективним атакам Анастасії Гарелік з «четвірки» - 12:10, а потім на подачі Юлії Герасимової, вже після другої перерви - 19:13, а контрольний постріл, точніше три таких, справила Юлія Первухина - спочатку блоком, продовжила двома атаками. 25:16 - на користь «Хіміка».

У другому сеті Сергій Голотов задіяв Надію Кодолу, яка, зробивши стартовий заділ, поступилася потім місце Анастасії Чернусі. Незважаючи на те, що результат партії був вирішений наперед вже до середини партії, вінницькі волейболістки самовіддано боролися за кожен м"яч - легкі завоювання були рідкістю. Короткочасну гольову засуху «Хіміку» перервала Чернуха, «засадивши» м"яч у шосту зону, вона зробила перевагу дворазовою - 16:8. Закінчувала партію молодіжна зв"язка Напалкова - Карпушина. «+10» на фініші.

У третій партії «Хімік» розставив всі крапки над «і» відразу ж. 7:0 . До кінця партії перевага збільшилася майже вдвічі. 25:12 та 3:0.

Другий матч з «Кряжем» завершував виїзний тур команди волейбольними майданчиками України і ближнього зарубіжжя. Швидко виграти і додому. Щоправда, волейболістки «Кряж» були проти швидкоплинної ігри, самовіддано борючись за кожен м"яч, і навіть були близькі до перемоги в першій партії. Але про все по порядку.

Стартовий відрізок пройшов м"яч у м"яч - вперед виходила то одна, то інша команда.

До першої перерви - 8:7 на користь господарок. До другого уже «+1» у «Хіміку». 16:15 - після ейсу Анастасії Чорнухи. Найбільші проблеми створила чемпіонкам граючий тренер господарок Юлія Якушева - і як блокуюча, і як нападаюча, особливо атаками з другої зони. До фінішному відрізку у «Хіміка» - «+2». Але «Кряж» знайшов, чим відповісти: Яковчук ударом по лінії, а Якушева з тієї ж «двійки». Промах Чорнухи і вже «+1» у «Кряжу». 21:20. А ось і «2» - 23:21. Якушева заблокувала Чернуху. Подвійний сетбол у «Кряжу». 24:22. Ось так от. Гості наздогнали суперника після «зльоту» Катерини Кальченко. «Кряж» мав ще три сетболи, «Хімік» - два, останній з яких реалізував. Юлія Герасимова «зачохлила» Ірину Андрєєву. 30:28 – непроста перемога підопічних Сергія Голотова.

Після валідольної кінцівки «Хімік» зробив блискавичні висновки, знявши питання про переможця другої партії відразу ж - 9:1. Замахнутися б на клубний рекорд (25:4), але «Кряж» не опустив руки і поборовся. У результаті - 25:16. Аналогічно другій партії розвивалася і третя. «Хімік» без розкачки захопив ініціативу - 4:0, 8:2, 16:07, 20:10 і 25:12. 3:0 - що й потрібно було довести.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник