Кубок виклику ЄКВ (чоловіки). 1/16 фіналу. Перші матчі. «Локомотив» (Україна) - «Фенербахче» (Туреччина).

17:40 | 10 декабря 2013

Харківський «Локомотив» у рамках 1/16 фіналу європейського Кубка Виклику знову зустрінеться з турецьким клубом - «Фенербахче». У рамках другого кваліфікаційного раунду турки обіграли двічі команду «Політехніка варшавська».

 

 «Фенербахче» - чотириразовий чемпіон Туреччини . Цей титул стамбульці завойовували в 2008 -му і 2010-2012 роках. Правда , в останньому сезоні-2012/13 у них на національній арені трапилася осічка і вони фінішували лише шостими. Двічі клуб ставав володарем Кубка Туреччини (2008 і 2012) і стільки ж разів вигравали Суперкубок своєї країни (2011-2012). До цього в двох попередніх раундах Кубка виклику «Фенербахче» обіграв послідовно «Анортосіс» з Кіпру та польську «Політехніку Варшавську» з однаковими рахунками - 3:0 і 3:1.

Очолює турецький клуб на тренерському містку відомий аргентинський фахівець Даніеле Джордже Кастелані, який раніше привів у чемпіони Європи збірну Польщі. Серед його підопічних, заявлених на матч у Харкові, насамперед, виділимо трьох досвідчених легіонерів - 34-річного кубинця Леонеля Маршалла (його зріст - 200 см ) і 29 -річного бразильця Луїса Феліпе Маркуса Фонтелеса, ровесника першого зі згаданих темношкірих нападників, сербського діагонального Івана Мільковіча (206 см). Маршалл в позаминулому сезоні виступав у складі збірної Острова Свободи, встиг пограти за італійські «Пьяченцу» і «Рому». Маркус Фонтелес - теж «засвітився» на Апеннінах у формі «Модени», після чого захищав кольори грецького «Олімпіакоса» і польської «Закс». Також пройшов школу італійської серії «А» форвард збірної Сербії Мількович, який протягом семи років грав в «Мачераті», потім - в "Ромі" і разом з бразильцем - в «Олімпіакосі».

Що стосується інших доморощених волейболістів «Фенербахче», то всі вони вже встигли пограти за національну і юніорську збірні Туреччини. Це - зв"язуючі Зафер Сейхун Тендар (187 см) і Арслан Екші (195 см); центральні блокуючі Ібрагім Ерсін Басаран , Емін Гек (обидва - 204 см) , Кемаль Кайхан (200 см); доігровщік Тургай Доган (189 см); діагональний Метін Тієї (202 см); ліберо Бурак Хазірол і Рамазан Серкан Кіліч.

Як бачимо, після прикрого фіаско, яке «Локомотив » зазнав у Кубку ЄКВ від співвітчизників стамбульців, підопічним Юрія Філіппова знову належить подолати турецький бар"єр. Будемо сподіватися на те, що, двічі снаряд в одну і ту ж воронку не потрапить, і цього разу Фортуна не відвернеться від харків"ян. До того ж, наш чемпіон останнім часом посилився двома легіонерами. Вже другий місяць в складі «Локомотива» грає діагональний Леван Каландадзе, а днями з нашим чемпіоном підписав контракт кращий зв"язуючий Олімпіади 2012 болгарин Георгі Братоев.

 

«Локомотив» - «Фенербахче». 11 грудня. 17.00. Харків.  Палац спорту "Локомотив" .

Судді: А.Рябцов  (Росія), Я.Галл (Чехія).

Он-лайн трансляція: текстова, відео.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами "Спорт-Експрес".

Источник