Кубок ЄКВ. 1/8 фіналу. Перші матчі. «Хімік» - «Атлант» (Барановичі, Білорусія)

11:40 | 05 декабря 2013

Сьогодні в Южному триразовий чемпіон України «Хімік» зустрінеться з шестиразовим чемпіоном Білорусії «Атлантом» (Барановичі). Суперник приїхав до місця подій заздалегідь, у вівторок ввечері, а наступного дня провів перше тренування в «Олімпі». Відзначимо, що суперники за останні два роки п’ять разів зустрічалися у товариських матчах та турнірах і в чотирьох з них перемагали українські волейболістки.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Єврокубкові матчі - це не тільки рівень інший у порівнянні з товариськими іграми, а й ставлення інше. Офіційні ігри - це зовсім інший рівень відповідальності, і додаткове хвилювання, яке позначається на діях команди. Взяти хоча б наші матчі попереднього раунду з «Одегемом». Проте, суперника знаємо, вивчили. До матчу готові.

- Що б ви відзначили з гри « Атланта», по гравцям?

- Добротна команда, в якій є досить високорослі гравці. Само собою, треба грати в повну силу, щоб домогтися успіху. Як лідера, думається, варто відзначити Оксану Булига зростом 2 метри, з великим досвідом виступів, в тому числі і в чемпіонаті Росії. Це, звісно, не кореянка Кім, але все ж. Не дивно, що більшість передач адресується саме їй і найбільший відсоток успішних атак також у неї. Але, думаю, впораємося.

- «Атлант» схожий на якусь команду української Суперліги?

- Думаю, що на « Сєвєродончанку». І за стилем, і за рівнем. У білоруській команді, як і в «Сєвєрі», є лідер нападу, є гравці, що володіють потужною атакою.

- Другий матч «Хімік» зіграє в гостях…

- Звичайно, краще другий матч грати вдома, при своїх уболівальниках, на своєму майданчику. Тим не менш, у нас є позитивний досвід минулого сезону, коли в гостьових матчах ми обіграли досить сильний «Гент», а також «Фенербахче», правда, поступившись в «золотому сеті».

- Як почуває себе Ірина Трушкіна, яка пропустила два останніх туру чемпіонату України ?

- До тренувань вона вже приступила, а чи вийде вона на майданчик, поки невідомо. Якщо не вийде, то повинні взяти на себе гру інші волейболістки, у нас достатньо кваліфікованих людей.

- У чому ви бачите наші переваги?

- У першу чергу у швидкій грі. Вважаю, що у « Атланта» слабший першого темпи, і якщо ми дамо прийом і будемо завантажуватися першими темпами, вважаю, у нас буде перевага.

 

Борис КОЛЯДА, головний тренер ВК «Атлант»:

- Як оцінюєте готовність команди до матчів з «Хіміком»?

- Звичайно ж, ми спеціально готувалися до цих ігор, а рівень нашої готовності покаже вже сам матч.

- Чи можна говорити, що « Хімік» найбільш сильний суперник з тих, з ким доводилося зустрічатися в цьому сезоні?

- Безумовно. Це добре укомплектована і збалансована команда.

- В останньому турі чемпіонату Білорусії «Атлант» обмінявся перемогами з «Перлиною Полісся» з Мозиря...

- Так, ця молода команда цього року вперше за багато років увійшли в число лідерів чемпіонату. А що стосується матчів, то в першому, досить складному, ми перемогли і показали непоганий рівень, то про другий - нічого хорошого сказати не можу, притому, що фізична готовність команди на досить хорошому рівні. Швидше за все, справа в психології.

- У міжсезоння «Атлант» втратив таких гравців як Надія Молосай, Анастасія Мацуль, Катерина Русакова, але прийшла найдосвідченіша Оксана Булига (Аксьонова)...

- Дійсно, пішли досить досвідчені гравці. Замість них до складу встали гравці, які в минулому сезоні були на « авці», не рахуючи Оксану. Тепер їм треба бути лідерами, а це досить складно. У минулому сезоні команда, звичайно ж, грала стабільніше.

- Як оціните форму Оксани Булиги, які попередні два сезони була в декреті?

- Оксана докладає максимум зусиль для того, щоб набрати свою найкращу форму і поступово набирає кондиції. Взагалі, вона дуже позитивний гравець. Одна її присутність позначається на впевненості всієї команди, плюс це велика підмога для молодих волейболісток. Оксана - лідер команди, я на неї дуже розраховую.

- Отже, майбутній суперник - «Хімік», з яким у «Атланта» в останні роки зав"язалися товариські стосунки. Ваша думка про нього?

- Так, дійсно, останні три роки ми провели чимало матчів між собою - і в Південному, і Барановичах. Але єврокубки - це вже зовсім інша річ. Вважаю, що « Хімік» команда хорошого європейського рівня. З цією командою завжди приємно грати. Ну і звичайно, є бажання у неї відібрати очки.

- Когось з гравців можете виділити?

- Мені подобаються багато гравців « Хіміка», зокрема, зв’язуюча Олена Новгородченко, доігровщіця Ольга Савенчук, з якою я стикався ще на рівні молодіжних збірних, Надія Кодола - хороша, стабільна волейболістка. У команді різнопланові перші темпи. Це команда, яка представляє не якісь канони класичного волейболу, але це команда з тренерської родзинкою, домашніми заготовками. З таким суперником цікаво боротися.

- Судячи з усього, і «Атлант» приїхав в Южне не з порожніми руками?

- На сьогоднішній день технічний рівень волейболісток «Атланта» нижче, ніж у гравців « Хіміка». Але ми зі свого боку будемо намагатися піднести сюрпризи.

- За рахунок чого плануєте боротися?

- За рахунок командної гри. Сподіваюся, що нам вдасться ускладнити подачу і, отже, ускладнити життя супернику, і звичайно, розраховуємо на атакуючі дії високорослих гравців.

 

«Хімік» - «Атлант». 5 грудня. Южне. 18.00. ФСК «Олімп».

Судді: О. Амбарков (Македонія), Т. Крамар Шандль (Хорватія)

Он-лайн трансляції: текстова, відео, а також за наступними посиланнями: http://yatv.ru/olimpsk-tv, olimpsk.com/index.php/live и justin.tv/olimpsk.

 

«АТЛАНТ» (Барановичі, Білорусія)

Рік заснування: 1994.

Чемпіон Білорусі 2000, 2006, 2008, 2009, 2011, 2012рр.

Срібний призер ЧБ 2001, 2007, 2013рр.

Бронзовий призер ЧБ 1999, 2004, 2005рр.

Володар Кубка Білорусії 2001, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013рр.

Кращий результат в єврокубку: 1/4 фіналу Кубку ЄКВ-2007/08.

 Єврокубки-2013/14. Заявка

Игрок

Г.р.

Рост

Амплуа

1

Світлана ГАЛКІНА

1972

180

зв’язуюча

2

Анастасія ШУМЕЙКО

1996

178

доігровщиця

3

Оксана БУЛИГА

1983

200

діагональна

4

Яна ЩЕНОВСЬСКА

1990

182

центр.блокуюча

7

Анна ВАШКЕВИЧ

1987

185

доігровщиця

8

Ольга ЛОЗИЦЬКА

1994

184

доігровщиця

10

Кароліна ТОКАРЧИК (Польща)

1988

166

ліберо

11

Катерина ШАПОВАЛ

1993

193

центр.блокуюча

12

Валерія БАБЕНКО

1996

178

связующая

13

Дар’я ИОНОВА

1989

190

центр.блокуюча

14

Надія СТОЛЯР

1996

184

центр.блокуюча

17

Анна КЛІМЕЦЬ

1996

178

доігровщиця

18

Юлія СВІРБУТОВИЧ

1996

178

ліберо

Головний тренер: Борис КОЛЯДА

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник