Суперліга (жінки). 7-й тур. Центральні матчі. Швидкість проти швидкості

20:11 | 28 ноября 2013

Центральний двобій заключного туру першого кола жіночої Суперліги, безумовно, відбудеться в Євпаторії: «Керкінітіда», яка бореться за «четвірку», проти «Орбіти», котра піднялася на другу сходинку. Обидві команди проповідують швидкий волейбол і кожна завдяки цьому спробує захистити свої позиції і в разі невдач можуть їх втратити. Прес-служба ФВУ запропонувала головним тренерам суперників відповісти на запитання анкети:

 

1. Які висновки зробили з попереднього туру?

2. Чим небезпечний суперник?

3. Які складові успіху в найближчому турі?

 

Леонід ХРИЧОВ, головний тренер ВК «Керкінітіда»

1. Головний висновок: для досягнення максимального результату нам не вистачило «лави». Після 17-годинного виснажливого шляху до Луцьку та важкового першого поєдинку на другий поєдинок сил не вистачило. Що стосується ігрових нюансів, то вимушений констатувати, що недостатньо добре діють доігровщиці – вони не впоралися зі своїми обов’язками. За короткий проміжок часу між турами ми, звісно, нічого кардинально змінити не могли. Як буде, так буде.

2. «Орбіта» одна з небагатьох команд Суперліги, яка готується на кожного суперника окремо. Тому, гадаю, вони дуже добре нас знають та спробують використати ці знання. А небезпечна «Орбіта» тим, що має достатню кількість виконавців в обоймі, більше, ніж у нас, а значить і більше кадрових можливостей, щоб змінити хід гри, якщо треба. До того ж команда добре тренована та дисциплінована.

3. Перед усім, це успішна гра на прийомі та на блоці. Якщо ми впораємося з цими компонентами, які у нас не на висоті, то матимемо позитивний результат.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

1. В попередньому турі мотивація була на достатньому рівні, була непоступливість, націленість. Це порадувало. Тренер «Сєвєродончанки» говорив, що його команда поступилася в атаці, але я вважаю, що в цьому компоненті ми були на однаковому рівні, просто на нашому боці була удача. Були кращими в плані акуратності, ніж суперник.

Що стосується негативних моментів, то є претензії до зв’язуючої, не все виходило на блоці та подачі, бажав кращого перший прийом. Але скажу одно: з цією когортою людей ми продовжуємо орієнтуватися на швидкісну та ризиковану гру.

2. «Керкінітіда» - цікава команда, з цікавим зв’язуючим – ловким та хитрим, з цікавим тренером, який привів та навчив правильно виконувати перший темп. Коли у кримської команди ладиться прийом, то вона грає доволі гостро. Вельми цікавий малюнок гри, навіть враховуючи втрату Постовойтенко та Чернухи.

Найскладніше для нас буде впоратися з ігровим залом, де відбудуться матчі. Він специфічний та компактний, тобто в ньому треба буде вправно погасити траєкторію подачі суперника

3. В першу чергу треба самім встояти психологічно, не наробити власних помилок. Важливо буде добре відзахищатися, я маю на увазі в комплексі блок та захист як такий. Хотілось би більше мати «брейкових» м’ячів та, звісно, добити до підлоги, тим самим не дати супернику шанс відчути натхнення. Останнє дуже важливо, адже «Керкінітіда» дуже вправно захищається.

 

«Керкінітіда» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

5 матчів: +1-4, партії - 4-12, очки - 3-15.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +0-4, партії - 1-12, очки – 0-12. Запоріжжя - 0:3, 0:3. Євпаторія – 1:3, 0:3

Кубок-2011/12 – 1 матч:+1-0, партії – 3-0, очки – 3-0. Євпаторія – 3:0.

«Керкінітіда». Матчі вдома. Сезон-2013/14. 7 матчів:+3-4, партії - 12-16, очки – 9-12.

Суперліга. «Галичанка» - 3:1, 3:2, «Хімік» - 1:3, 0:3. Кубок. «Cєвєродончанка» - 2:3, «Хімік» - 0:3, «Кряж-Медуніверситет» - 3:1.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Матчі на виїзді. Сезон-2013/14. 6 матчів: +5-1, партії - 17-4, очки – 16-2.

Суперліга. «Регіна» - 3:0, 3:0, «Волинь» - 3:0, 2:3. Кубок України. «Галичанка» - 3:0. Кубок ЄКВ. «Вєрт» (Голландія) – 3:1

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник