Суперліга (чоловіки). 6-й тур. Центральні матчі. Рубан вимагає зменшення помилок, Бондаренко ставить на психологію

15:40 | 28 ноября 2013

Центральні матчі 6-го туру були визначені без особливих проблем, адже в Полтаві зустрінуться перша та друга команда турнірної таблиці. Якщо «Фаворит» заявляв про свої серйозні цілі, то вінницькі «аграрії» без, так би мовити, оголошення війни злетіли на вищу сходинку і вважаються серйозною силою. Напередодні битви лідерів прес-служба ФВУ запропонувала головним тренерам суперників відповісти на запитання анкети.

 

1. Які висновки ви зробили з попереднього туру?

2. Чим небезпечний суперник?

3. Які складові успіху в найближчому турі?

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»

1. В минулому турі команда провалила обидві гри. Мене не влаштувало ані відношення гравців, ані виконання. Було допущено дуже багато помилок, а будь-який суперник в Суперлізі за це наказує, і «Хімпром» це зробив. Так, наприклад, в п’ятій партії другого матчу ми допустили чотири помилки, що в підсумку і вирішило долю матчу. Крім того, волейболісти не виконали ті настанови, про які ми договорювалися. Навіть, не на подачі, а в нападі, коли волейболісти помилялися, атакуючи на одному блоці.

2. Читав, що у вінницької команди важке фінансове становище, тому вважаю, що суперник найбільш небезпечний тим, що на нього не тисне задача, волейболісти діють легко, що я потребую від своїх підопічних. Грати кожний сет, як останній. Вінницькі волейболісти, як на мене, достатньо розслаблені і, якщо вони навіть програють, їм ніхто претензій пред’являти не буде.

3. Виправлення тих недоліків, що були в минулому турі. Перед усім, зменшити кількість власних помилок та заставити помилятися суперника.  Треба грати терпляче, чекати свого шансу, і тоді у нас все буде добре. А якщо лізтимемо головою крізь стіну, комусь щось доводити, нічого у нас не вийде. Вважаю, що в першу чергу, рівень нашої гри залежатиме від того, виконають гравці мою настанову.

 

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер «ВНАУ»:

1. І в п’ятому, і в четвертому турах у нас були проблеми на прийомі. Крім того, нестабільно виконували силову подачу. Зокрема, це стосується другої гри з «Кримсодою». Над цими елементами ми і працювали в період підготовки до матчів з «Фаворитом».

2. Інформації про «Фаворит» у мене небагато, але, звісно, знаю, що основна ударна сила суперника – це брати Сухініни. Із грою Віталія ми знайомі досить непогано. В принципі, знайомі, але не завжди можуть протидіяти їй. Що стосується Дмитра, то я його давно вже не бачив в дії – він колись грав у мене в хмельницькому «Новаторі». За відкликам він є головною ударною силою «Фаворитам». Також надійно грають перші темпи суперника.

3. Виходячи з вищесказаного, вважаю, що треба справлятися з крайніми нападниками та гравцями третьої зони.  Крім того, команда повинна бути психологічно стійкою у відповідальні моменти, зокрема в кінцівках партій. Також важливими складовими будуть загальна налаштованість гравців, а також чіткі командні взаємодії та виконання тренерської настанови на гру.

 

«Фаворит» - «ВНАУ».

СТАТИСТИКА ІГОР(останні три сезони)

7 матчів: +6-1, партії - 21-10, очки – 16-5.

Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +5-1, партії – 18-9, очки – 13-5. Лубни - 3:2, 3:0, 3:2. Вінниця – 2:3, 3:0, 3:2

Кубок України-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії - 3-1, очки – 3-0. Красноперекопськ – 3:1.

В сезоні-2011/12 команди не зустрічалися.

«Фаворит». Матчі вдома. Сезон-2013/14. 10 матчів:+8-2, партії - 26-9, очки – 23-7.

Суперліга. «Барком-Кажани» - 3:0, 3:0, «Локо-Експрес» - 1:3, 3:1, «Буревісник» - 3:0, 3:0

Кубок України. «Дніпро» - 3:0, «Локомотив» - 1:3, «Кримсода» - 3:2, «Хімпром-СумДУ» - 3:0.

«ВНАУ». Матчі на виїзді. Сезон-2013/14. 10 матчів:+7-3, партії - 26-11, очки – 23-7.

Суперліга. «Хімпром» – 2:3, 3:0. «Локо-Експрес»  - 3:1, 3:0, «Барком-Кажани» - 2:3, 3:1.

Кубок України. «Юракадемія» - 3:0, «Локомотив» - 3:1, «Локо-Надія» - 3:0, «Хімпром» - 1:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник