Валерій ПАРХОМЕНКО: «Є комплекс причин нашого результату, але ми - оптимісти»

12:25 | 28 ноября 2013

Рівненська «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» зараз єдина команда жіночої Суперліги, яка ще не відчула смаку перемог. Про причини такої турнірної ситуації ми поспілкувалися з керманичем рівненської дружини Валерієм ПАРХОМЕНКОМ:

 

 

- Звісно однієї причини не може бути, є комплекс причин, - зазначив на початку бесіди наставник. – Є деякі ігрові проблеми, є й кадрові. Так у другому матчі з «Кряжем» серйозну травму отримала одна з волейболісток основи Валерія Соболь – вона серйозно пошкодила гомілковостопний суглоб, прийшлося на місці вправляти. Вибула, як мінімум, на місяць.

Причини результатів такі. В «Реґіні» в основному грає молодь, тож стабільності не вистачає. Також не забувайте, що тільки у вересні ми разом стали на майданчик. В кінцівках партій виходить на поверхню нестабільність зв’язуючих. Все це разом приводить к тому, що не вдається втілити в позитивний результат.

- Чи можна говорити, що команда з кожним туром прогресує?

- Гадаю, так. Наприклад, ми двічі програли «Галичанці» з однаковим рахунком 0:3, але гра команди мені сподобалося – і за бійцівськими якостями, і за ігровими. Був непоганий малюнок гри, але програли кінцівки. Кінцівка, як відомо, найголовніше в партії. До позначки «20» все йде добре, а потім слідує збій, який має, перед усім, психологічні чинники. Не забувайте, це ж панночки, ними треба керувати, а склад команди суттєво обновився. Тож повинен пройти певний проміжок часу, щоб всі пазли склалися в загальну картину.

- Чи виправдовують своє запрошення волейболістки «Орбіти» досвідчені у порівнянні з іншими гравцями – Валерія Соболь та Світлана Шаповалова?

- Не зовсім. Чекаю від них більшого, все ж таки це вихованки запорізької школи та й, як ви вірно помітили, більш досвідчені, ніж інші. Можливо, причини того, що вони не можуть розкритися, в матеріальному забезпеченні. Важко сказати.

- Проходила інформація, що у «Регіни» були деякі фінансові проблеми…

- Не секрет, що у команд, в яких бюджетне фінансування, час від часу виникають труднощі. І якщо б не допомога ректора МЕГУ Анатолія Дем’янчука ми дійсно могли б не виїхати на деякі тури. Сподіваюсь, що віра в команду у Анатолія Степановича не зникне, адже у складі є доволі перспективна молодь. Просто їй необхідний час, щоб обкататися на рівні Суперліги.

- Ви говорили, що є претензії до зв’язуючих. В чому конкретно?

- Олена Грицуняк, на мій погляд, хоче всім догодити, а в кінцівки треба визначатися конкретно і слухати, що говорить тренер. На фінальному відрізку партії ії підсумок вирішують один-два моменти.

- Напевно не достає команді лідера, який міг би взяти на себе кінцівки?

- Звичайно. В цьому сезоні такого гравця у нас, нажаль, немає. Не хочуть волейболістки брати на себе ці обов’язки.

- У складі «Регіни» є Світлана Бєлова, яка має рідкий для українського волейболу зріст за 1,90. Наскільки вдається використовувати ії антропометрію?

- Вважаю, що починаючи з вересня вона додала, і це, наскільки я знаю, помітили, деякі тренери та вже взяли ії на олівець. Гадаю, що за певний проміжок вона почне використовувати свої дані на майданчику. В матчі з «Хіміком» вона, через травму Соболь, вийде в стартовому складі. Треба давати дитині шанс, адже раніше вона його не мала.

- В заключному турі першого кола «Регіна» гратиме з «Хіміком». Які задачі ставите перед командою?

- Хочу в цих матчах обкатати всіх гравців, зокрема волейболісток 1998-го року, які рідко отримували такий шанс. Серед них є пару цікавих гравчинь. А в голові вже тримаємо матчі з «Волинню», з якою гратимемо у 8-му турі на власному майданчику .

- Бачу, що духом ви не падаєте, незважаючи на турнірні та кадрові проблеми?

- Я не в тому віці, щоб падати духом. Якщо я це зроблю, то що ж робити гравцям. Сподіваюсь, що у підсумку ми все ж таки виповземо на перехідне місце.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник