Лідер волейбольної суперліги може знятися зі змагань. Але в Полтаву все ж таки їде

14:25 | 27 ноября 2013

Цими вихідними вінницький «ВНАУ» вдома набрав чотири очки проти срібного призера минулого чемпіонату «Кримсоди» –  3:1 та 2:3, та вийшов в лідери суперліги, чого ніколи не було за всю історію вінницького волейболу. Проте, незважаючи на успіхи на майданчику, за його межами ситуація в команді критична. Як повідомив головний тренер команди Олександр БОНДАРЕНКО Інтернет-виданню 20minut.ua, останній раз волейболісти отримували гроші ще за серпень.

 

ВІДМОВА ГРИГОРІЯ КАЛЕТНИКА

 - 18 листопада президент федерації волейболу Вінницької області Микола Чумак отримав офіційного листа від президента і фактично єдиного інвестора команди «ВНАУ», народного депутата Григорія Калетника щодо припинення фінансування клубу.

Дуже шкода, що він не повідомив про рішення про відмову у фінансовій підтримці команди, наприклад, у вересні, – поки не накопичилася значна заборгованість по зарплатні. Тепер команда залишилася без тренувальної бази, – повідомив наставник.

 

ЗВЕРНЕННЯ ДО ОБЛАСНОЇ ВЛАДИ

- Палкі вболівальники вінницького волейболу вирішили підтримати команду “ВНАУ” не словом, а ділом. Вони зібрали близько двох сотень підписів із закликом про продовження існування клубу. А ініціативна група вболівальників, 25 листопада, зустрілася із заступником голови Вінницької облдержадміністрації (куратором обласного спорту) Валентином Поліщуком. Підсумком зустрічі була обіцянка розглянути питання про збереження чоловічої волейбольної команди на обласному рівні.

Сподіваємося, що обласна влада допоможе погасити заборгованість по зарплатні хоча б за один місяць. Тоді у нас буде час, щоб пошукати нових інвесторів чи спонсорів команди. Інакше команда може знятися з чемпіонату.

 

ПРО ВОЛЕЙБОЛ

- Психологічний стан, самі розумієте, ніякий – розповів Олександр Бондаренко вже в інтерв’ю прес-службі ФВУ. – Були навіть думки не виходити на матч з «Кримсодою», знаючи таку ситуацію з фінансуванням.  Попросив хлопців: «Якщо ви мене хоч трохи поважаєте, вийдете на майданчик та покажіть, що ви можете, щоб вболівальники отримали задоволення». Грали на морально-вольових. Зіграли, набрали чотири очки, а питання ще не вирішується. «Годують завтраками», як говориться. А хлопцям треба реально їсти, вони грають, показують добрий результат, але не знають, чи отримають гроші за свою роботу.

В Полтаву на матчі з «Фаворитом» ми їдемо – Микола Чумак знайшов кошти для цього. Напередодні виїзду нам дозволили потренуватися. Звичайно, в Полтаві ми не стоятиме на майданчику, битимемося, наскільки вистачить сил.

А взагалі-то потрібно вирішувати проблему забезпечення команду на професійному рівні: у нас повинна бути матеріально-технічна база, у нас лікаря немає, а на перші три тури, уявіть, ми виїжджали вдесятьох, тому що більше комплектів форми не було.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник