Суперліга (жінки). 6-й тур. «Орбіта»: дві перемоги – впевнене друге місце

15:40 | 25 ноября 2013

Центральні матчі 6-го туру жіночої Суперліги, які відбулися в Запоріжжі, не обманули сподівань: команди-претенденти на медалі подарували глядачам два цікавих спектаклі, в яких,  місцева «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», на радість вболівальників, святкувала успіх. Дві перемоги і підопічні Ігоря Філіштинського закріпилися на другій позиції. Подробиці матчів далі.

 
«Орбіта - ЗТМК - ЗНУ» (Запоріжжя) - «Сєвєродончанка» (Сєвєродонецьк) - 3:1 (17:25, 25:12, 25:20, 25:22).

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Дуднікова, Лучко, Фролова, Сильченкова (к), Пугачова, Скрипак; Дерюгіна (л), Козловська (л).

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Сидоренко, Бурбелюк, Лідяєва, Лісєєнкова (к), Чернецька; Марковська (л), Деніна, Литвиновская, Юрченко, Палій.

Судді: Андрій Ковальчук (Луцьк), Алім Батюк (Кривий Ріг).

Тривалість матчу: 96 хв.

22 листопада. Запоріжжя. Палац спорту «ЗАС». 650 гладачів.

Почали матч запоріжанки з рук геть погано, розповідає сайт «Вся власть».  Ані в захисті, ані в атаці нічого не виходило. Ігор Філіштинський вже при рахунку 1:4 змушений був узяти перший тайм-аут. Абсолютно не допомогло. Помилки, помилки і ще раз помилки. 3:8, 4:11, 7:19. Ось тут вперше господарі взяли два очки поспіль. Але, все одно, рахунок невблаганно ріс на користь команди гостей 21:9. І тільки тут гравці «Орбіти» стрепенулися і навіть виграли завершальну частину першої партії з рахунком 8:3. Ймовірно, це був заділ на майбутнє.

У другому сеті все стало виходити у запоріжанок, і нічого не могли з собою вдіяти гості. 0:1, а потім «Орбіта - ЗТМК - ЗНУ» набирає шість очок поспіль. «Сєвєродончанка» зламалася. 25:12 - повний розгром.

У третьому сеті розгорнулася неабияка боротьба. 0:2, 2:4, 7:8. Після технічного тайм-ауту взяли шість очок в одній розстановці гравців - 13:8. Потім Гарій Єгіазаров провів ряд замін, і вдалося скоротити рахунок - 16:15. Але кінцівка сету за «Орбітою» - 25:20.

Найнапруженішою стала четверта партія. Рівне початок - 4:4, 7:7. Далі вперед пішли господарі - 11:8, 15:11. А ось уже 16:16, 17:18, 19:19, 21:21. А далі дві помилки Анни Бурбелюк і хороша гра в атаці діагональщіци Катерини Дуднікової. Важка перемога над сильним суперником.

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»  - «Сєвєродончанка» - 3:1 (17:25, 25:20, 26:24, 27:25).

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Дуднікова, Лучко, Фролова, Сильченкова, Пугачова, Скрипак, Дерюгіна (л), Козловська (л) ; Сухорукова.

«Сєвєродончанка»: Дегтярьова, Деніна, Бурбелюк, Лідяєва, Лісєєнкова, Чернецька, Марковська (л); Сидоренко, Литвиновська, Юрченко, Палій, Луханіна.

Судді: Алім Батюк (Кривий Ріг), Андрій Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 103 хв.

23 листопада. Запоріжжя. Палац спорту «ЗАС». 350 глядачів.

Другий ігровий день. У першій партії майже точне повторення першого сету попереднього ігрового дня. З перших ударів по м"ячу ініціатива в руках гостей. «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» вела в рахунку тільки два рази - 1:0 і 4:3. Ось тут програли шість очок поспіль - 4:9. А далі втрачене надолужити вже не змогли. Як наслідок, програш партії. Ніякі корективи Ігоря Філіштинського не допомагали. Його підопічні валили партію, не допомогла навіть заміна Катерини Дудникової на Ксенію Сухорукову, яка зіграла ще гірше. Ну, а далі розгорнулася відчайдушна боротьба, про що говорять рахунки партій. Запорізькі дівчата не здригнулися, коли пішла гра на «більше-менше».

У третьому сеті запоріжанки вели 23:20. А, коли на табло було 24:22, дві помилки допустили Лідія Лучко та Катерина Сильченкова, які не змогли переграти подвійний блок «Сєвєродончанки». Правда, і гості відповіли люб"язністю. Спочатку помилилася Інна Деніна, а слідом і Каріна Юрченко.

Нервове закінчення було і в четвертій партії. 22:24, потім 25:24. На подачі досвідчена Лучко, і не змогла її виконати. Далі помиляється зв"язка гостей Марина Дегтярьова. Останнє очко приносить зв"язка Ольги Скрипак, ліберо «Сєвєродончанки» помиляється на прийомі подачі.

Після цього туру «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» набрала 26 очок, випереджаючи «Сєвєродончанку» на п"ять пунктів.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- У цих двох іграх ми повністю програли сітку. Аналіз показує, що ми програли атаку, що і визначило перемоги «Орбіти» у цих двох матчах.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Не можна нехтувати противником. Кваліфіковані тренери, кваліфіковані гравці, обіграні на найвищому рівні, навіть не один раз виступали за національну збірну України, під час перебування її тренером Володимира Бузаєва. Над нашою командою був достатній авторитет суперника, можна по- різному трактувати початок двох матчів: чи не дорозім’ялися, що не вішли у гру, перегоріли. Обидві перші партії вийшли вкрай негативні. Для мене, як тренера, так і для всіх, важливо, що переступаємо через це і знаходимо позитивні нитки гри. Є складові успіху. Наша команда зіграла добре на блоці. І двадцять очок, які набрані блоком, можна сказати, це хороший заділ. У нас своя «ахіллесова п"ята» - це перший прийом, яким ми володіємо не кращим чином. Потрібно працювати.

 

 

Прес-служба ФВУ

Фото vk.com/orbita_zp

Источник