Суперліга (чоловіки). 5-й тур. Центральні матчі. Пасажін побоюється подачі «Фавориту», Рубан очікує цікавого протистояння

10:55 | 22 ноября 2013

В дуже цікавому  5-му турі чоловічої Суперліги, в котрому три двобої з чотирьох матимуть принциповий характер, в якості центрального виділяємо суперництво в Сумах, де зустрічаються третя та перша команди таблиці, вони ж півфіналісти Кубку України, де, до речі, зійдуться в очному матчі – «Хімпром» та «Фаворит». Напередодні сумської битви ми задали тренерам команд-суперниць по п’ять питань.

 

1. Як оцінюєте готовність своєї команди?

2. Що непокоїть більш за все напередодні двобою?

3. Ваша думка про суперника?

4. Наскільки важливі ці матчі в контексті всього чемпіонату?

5. Які фактори стануть вирішальними для досягнення успіху в цьому двобої?

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер «Хімпрому»:

1. Вважаю, ми добре підготувалися до двобою з «Фаворитом».  Гратимемо тільки на перемогу. Після кубкових матчів можна казати, що ми поступово знаходимо свій малюнок, тож в цих принципових матчах, гадаю, покажемо достойний волейбол.

2. Подача гравців «Фавориту», адже це серйозний козир суперника. У складі «Фавориту» я б відзначив братів Сухініних, які мають добру силову подачу, Вітюка, а також Осадцу, котрий володіє підступним планером.

3. Добра, збалансована команда, в якій грають досить досвідчені волейболісти. А на всіх позиціях є рівноцінна заміна.  Склад «Фавориту» у порівнянні з минулим сезоном майже не змінився, а зараз команду поповнив молодий перший темп з «Бєлогор’я». Гадаю, що за підбором гравців «Фаворит», мабуть найкраща команда Суперліги, якщо не рахувати «Локомотив».

4. Дуже важливі, адже місце за підсумками регулярному чемпіонату визначає стартову позицію в плей-офф. Крім того, перемоги в цих матчах, звичайно, додадуть впевненості гравцям, а це великий плюс в боротьбі за медалі.

5. Перед усім, подача та прийом. Дуже важливим буде також настрій, жага до перемоги, бажання боротися до кінця за кожний м’яч, як би не складалася гра.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»

1.Готувалися до цих важливих матчів дуже серйозно. Напередодні готовність 90%, в день матчу – буде 100%.

2. Нічого. Команда піймала ритм, травмованих гравців немає.

3. Я з повагою відношуся до «Хімпрому». Напевно саме з цією командою ми боротимемось за місце у фіналі, яке нас цікавить. Не забувайте, що ми із сумською командою граємо і в півфіналі Кубку України. «Хімпром» практично зберіг склад минулого сезону, як і наша команда. Ми добре знаємо один одного, тож протистояння обіцяє бути дуже цікавим.

4. Вважаю ці матчі дуже важливими і психологічному відношенні, і в турнірному. Якщо ми наберемо в цих матчах стільки очок, скільки ми плануємо, а саме шість, то ми матимемо дуже суттєву перевагу над суперником. В той же час, і сумчани в разі позитивного для себе підсумку, мають шанс нас обігнати. Крім того, результат матчів вплине і на психологічний стан команд і в розрізі півфіналу Кубку. Для нас це матчі року.

5. Прийом та подача. Тільки це. Напад у команд приблизно однаковий, тож, хто краще впорається з подачею та прийомом, матиме більше шансів на загальний успіх.

 

«Хімпром» - «Фаворит»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

6 матчів: +2-4, партії - 10-15, очки - 6-12.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +2-2, партії – 8-9, очки – 6-6. Полтава – 3:1, 0:3, Суми – 2:3, 3:2.

Кубок-2012/13 – 2 матчі: +0-2, партії – 1-6, очки – 0-6.  Полтава– 1:3, Красноперекопськ - 0:3

В сезоні-2011/12 команди не зустрічалися.

«Хімпром». Матчі вдома. Сезон-2013/14. 7 матчів:+6-1, 18-8, 17 очок

Суперліга. ВНАУ – 3:2, 0:3. «Барком-Кажани» - 3:1, 3:0. Кубок. «Локо-Експрес» - 3:1, «Дніпро» - 3:0, «ВНАУ» - 3:1.

«Фаворит». Матчі на виїзді. Сезон-2013/14. 2 матчі:+2-0, 6-2, 5 очок.

Суперліга. «Кримсода» - 3:0, 3:2

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник