Суперліга (жінки). 6-й тур. Центральні матчі. Філіштинський та Єгіазаров: головне – це подача та прийом

10:55 | 22 ноября 2013

Двобій №1 6-го туру жіночої Суперліги, безумовно, «Орбіта» - «Сєвєродончанка» - дуель двох претендентів на нагороди чемпіонату, команд, які зійдуться в півфіналі Кубку України місяцем пізніше. Прес-служба ФВУ запропонувала головним тренерам суперників відповісти на запитання анкети

 

1. Як оцінюєте готовність своєї команди?

2. Що непокоїть більш за все напередодні двобою?

3. Ваша думка про суперника?

4. Наскільки важливі ці матчі в контексті всього чемпіонату?

5. Які фактори стануть вирішальними для досягнення успіху в двобої?

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

1. Чесно кажучи, підходимо до матчів не в повній боєготовності.  Життя вносить свої корективи. Травмована Поліна Лютікова, тому добре награної основної шістки ми зараз не маємо.

2. Перш за все, щоб не «перегоріли». Тому що вдома, волейболістки не завжди можуть впоратися з флюїдами публіки та відповідальності. Крім того, є завищені очікування від команди - це теж впливає на психологічний стан. В домашніх матчах немає поки що такого розслабленого стану, як на виїзді.

3. В цій команді є гравці, які відповідають хорошим волейбольним стандартам, крім того, «Сєвєродончанка», на мій погляд, має перевагу в стаціонарному нападі. В команді кваліфікований тренерський штаб. Взагалі це сильний та конкурентоспроможний колектив, який готовий боротися за найвищі позиції.

4. Будь-який матч важливий, тому що на потрапляння до четвірки претендують принаймні шість команд, де особняком стоїть «Хімік». Скажу так: найближчі матчі важливі, навіть принципові, але, перед усім, треба потрапити в четвірку кращих на першому етапі, а далі вже буде важлива підготовленість до конкретного матчу.  

5. Важливих компонентів чимало. Хто менше помилятиметься в прийомі, хто більш позитивно виконуватиме подачу, то й матиме перевагу. Вагомість подачі нещодавно доказала збірна Таїланду в матчі з командою Росії, коли за рахунок неї добилася перемоги. Звісно, моїм підопічним важливо буде встояти психологічно, бути непоступливими та агресивними. А взагалі, якщо говорити стисло, запорука успіху – це терпіння та акуратність.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»

1. Ми провели певну роботу щодо підготовки до двобою з «Орбітою», детально вивчали суперника, є, звісно певні напрацювання. Як ми підготувалися, покажуть вже самі матчі.

2. В період підготовки кілька гравців команди захворіли грипом. Звісно, непокоїть їх стан після цього. Непокоїть і те, що гратимемо на виїзді, а фактори чужого майданчику та чужого залу мають значення

3. «Орбіта» разом з нами та «Хіміком» в числі претендентів на найвищу сходинку. Це вже говорить само за себе. Як лідера команди виділив би зв’язуючу Ольгу Скрипак, яка незважаючи на вік, достатньо впевнено веде гру – гру швидку та комбінаційну. В нападі відзначу Лідію Лучко, Катерину Росік та Катерину Дуднікову

4. «Орбіта», як відомо, наш конкурент, а стикові матчі завжди мають велике значення. Звичайно, ці матчі важливі і в психологічному плані – і для успіху в Кубку, де ми гратимемо із запорізької командою в півфіналі, і взагалі в боротьбі за медалі чемпіонату.

5. Перш за все, це подача та прийом. Також, багато чого залежатиме від того, хто виграє сітку.

 

 «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

7 матчів: +2-5, партії - 9-18, очки - 6-15.

 Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +2-4, партії - 9-15, очки – 6-12. Запоріжжя - 2:3, 1:3, Сєвєродонецьк – 0:3, 3:2, Луцьк – 3:1, Южне – 0:3.

Кубок-2012/13 – 1 матч:+0-1, партії - 0-3, очки – 0-3; Ковель – 0:3.

В сезоні-2011/12 команди не зустрічалися.

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Матчі вдома. Сезон-2013/14. 7 матчів: +4-3, 15-14, 11 очок.

Суперліга. «Галичанка» - 3:2, 3:2, «Хімік» - 1:3, 0:3, «Кряж» - 3:1, 3:0. Кубок ЄКВ. «Вєрт» (Голландія) – 2:3

«Сєвєродончанка». Матчі на виїзді. Сезон-2013/14. 5 матчів:+2-3, 8-12, 5.

Суперліга. «Галичанка» - 1:3, 3:1, «Хімік» - 1:3, 0:3. Кубок. «Керкінітіда» - 3:2.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник