Кубок Виклику. Перемога «Локомотива» у першому матчі в Швейцарії

11:40 | 16 декабря 2015

У вівторок, 15 грудня, харківський «Локомотив» провів перший матч 1/16 фіналу Кубку Виклику ЄКВ. Свого суперника – швейцарський колектив «Воллей Амрісвіль» -- харків’яни обіграли у чотирьох сетах.

Як ми вже повідомляли, чемпіон України знову змушений проводити обидва єврокубкові поєдинки на виїзді. Так було у листопаді в 1/16 фіналу Кубку ЄКВ, коли «Локомотив» поступився у двохраундовому протистоянні словацькому «Міраду» (тоді все вирішилося лише у так званому «золотому сеті»), так є і зараз.

Тим не менше, у Кубку Виклику залізничники ставлять перед собою високі цілі, а тому труднощі не лякають підопічних Юрія Філіпова. У першому бою в Швейцарії була здобута перемога – 3:1.  

«Локомотив» (Харків) – «Воллей Амрісвіль» (Швейцарія) – 3:1 (18:25, 26:24, 25:11, 25:23) 

«Локомотив»: Теременко (17 очок), Томін (22), Ковальчук (2), Плотницький, Татарінцев (9), Жилінський (9); Фомін (л), Гармаш (л), Мороз (6), Рудницький. Тренер – Юрій Філіпов.

«Воллей Амрісвіль»: Хоутсон (7), Любічіч (11), Штайгмейєр (10), Ветцель, Брендлі (6), Томашик (12); Хоффман (л), Феллай (9), Насібуллін (1), Вольф. Тренер – Ратко Павлічевич.

Судді: А.Багде (Туреччина), А.Ромеро Мартінез (Іспанія).

Тривалість матчу: 100 хв. (25+27+19+29)

Набрані очки: 65–56 (49—40 – атака, 5—8 – блок, 11—8 – подача).

15 грудня. Амрісвіль. «Спортхол Телленфелд». 450 глядачів.

 

Згідно протоколу господарями першого матчу виступали харків"яни. Але цей статус не допоміг нашим хлопцям почуватися більш впевнено на початку гри. Перший сет пройшов для «Локомотива» під девізом – «розвідка боєм». Перший технічний тайм-аут – 8:5 на користь «Амрісвіля». У грі харків"ян було багато браку на прийомі, не виходила і подача... За рахунку 5:9 «Локомотив» бере тайм-аут, відразу після нього Жилінський скорочує -- 6:9.

До середини партії харків"яни ніяк не могли налагодити командну гру. До того ж, це був не день Олега Плотницького. За рахунку 8:14 «Локомотив» бере ще один тайм-аут і робить заміну: замість Плотницького виходить Микола Мороз. Заміна, як виявилося згодом, була вдалою. Правда, на результат першого сету особливо не вплинула. Швейцарці завершили цю партію на свою користь – 25:18.

Втім, наставнику харків"ян Юрію Філіпову цілком вистачило перерви між партіями, щоб внести необхідні корективи в дії своїх підопічних. Зовсім інакше розпочався другий сет. «Локомотив» налагодив командну і комбінаційну гру, перехопив ініціативу і вийшов вперед. Несподівана атака Володимира Ковальчука відправила команди на першу технічну перерву у другій партії з рахунком 8:5.

Надалі гра знову зрівнялася, наприкінці партії рахунок був 21:21. Вдалі дії Юрія Томіна (потужна атака плюс відмінна подача), і ось – 23:21. Але швейцарці гідно відповідають -- 23:23. У наступному розіграші Жилінському не вдається атака – 23:24. Але знову успішно зіграв Юрій Томін – атака по блоку – 24:24, і все вирішується на «більше-менше». Спершу Микола Мороз робить скидку у незахищену зону і набирає 25-те очко, а потім за рахунок командних дій у захисті харків"яни змусили швейцарців помилитися – 26:24, і 1:1 по сетах.

Третю партію харків"яни почали досить впевнено -- 4:1, і продовжили в тому ж дусі – 8:4 до першої технічної перерви. Гра йшла під диктовку «Локомотива» — здорово грав Володимир Татарінцев. Ейс Миколи Мороза доводить рахунок до 10:6.

До другого технічного тайм-ауту рахунок став близький до разгромного – 16:8. Дві подачі Дмитра Теременка навиліт — 18:8. Тайм-аут сербського фахівця Ратко Павлічевича для своєї команди не відновив інтригу. У підсумку – 25:11.

Четверта партія стала заключною в цьому матчі, але вона пройшла дуже напружено. «Локомотив» почав з перевагою «+2», але «Амрісвіль» не пустив харків"ян у відрив – 4:3, 4:4. В черговий раз точилася рівна боротьба. Микола Мороз в непростій ситуації зумів завершити атаку з другого номера, і «Локомотив» пішов на перший технічний тайм-аут з мінімальною перевагою. На подачі Мороза «Локомотив» продовжив набирати очки, але після цього «Амрісвіль» включився у гру скоротив відставання в рахунку. Перепочити на другу технічну перерву команди пішли за рахунку 16:14 на користь «Локо».

Кінцівка партії видалася вкрай нервовою. Після рахунку 21:21 «Амрісвіль» нав"язав боротьбу харків"янам. Блок-аут після атаки діагонального швейцарців — 22:23. У відповідь вдається догравання Татарінцеву – 23:23. Помилка швейцарців дає шанс харків"янам — 24:23. І тут розставила крапки над «і» прекрасна силова подача Юрія Томіна — м"яч від приймаючого йде в стелю! 

У результаті «Локомотив» здобув перемогу 25:23 в сеті, і 3:1 -- в матчі.

Але розслаблятися підопічним Юрія Філіпова ніяк не можна. Сьогодні, о 20.00 за київським часом --другий матч з швейцарською командою, який і дасть відповідь щодо переможця в цій парі. Віримо у нашу команду!

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник