Кубок України (чоловіки). Другий етап. Полтава. Волейбольне свято із серйозними цілями

09:25 | 08 ноября 2013

Справжнє  волейбольне свято очікує прихильників волейболу Полтавщини, адже обласний центр прийматиме кубкові матчі за участю чемпіона та обох призерів минулого чемпіонату. Це стало можливим після того, як «Локомотив» програв на першому етапі вінницькому ВНАУ та вийшов в наступний раунд з другого місця. Тож нас очікує запекла та непередбачувана боротьба за дві путівки в «Фінал чотирьох». Далі подробиці.

 

Група Б-2 (Полтава). «Фаворит», «Кримсода», «Локомотив», «Хімпром-СумДУ»

Вже в перший день відбудеться центральний матч турніру, який багато чого вирішить в остаточному розподілі місць - лідер чемпіонату лубенський «Фаворит» зіграє з фаворитом реальним - «Локомотивом». Виснажливий поєдинок господарів на старті турніру явно на руку «Кримсоді», яка в цей же день проведе менш важкий матч – з  єдиним на цьому етапі Кубку представником вищої ліги «Хімпромом-СумДУ». Тож до матчу, який має визначити володаря другої путівки, кримчани підійдуть свіжішими, ніж лубенці. Не на користь «Фавориту» і втрата одного з лідерів Дмитра Міщука, який залишив команду напередодні кубкового турніру. З іншого боку, як раніше відзначав керманич лубенців Руслан Рубан, «Фаворит» має майже два рівноцінних склади. Тож побачимо.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- Руслане Володимировичу, які відчуття перед стартом домашнього турніру за участю трійки призерів минулого чемпіонату?

- Так, дуже задоволені, що зіграємо із сильними суперниками в Полтаві, з другого боку серйозна налаштованість на ці поєдинки. 

У нас тут відбулася маленька неприємність – команду, як ви мабуть знаєте, залишив Дмитро Міщук. Але хлопців це ще більше згуртувало, працюють вони добре, налаштовані на потрапляння до фінальної частини. Тим більше, найсильніша команда України – харківський «Локомотив», грає в нашій групі, а значить, у нас є добрі шанси грати у головному фіналі Кубку. Є велике бажання використати цей шанс.

Для початку спробуємо свої сили в матчі з «Локомотивом», а після цього вже зі знайомою нам по цьому сезону «Кримсодою», яка, впевнений, предстане зараз в іншому стані, ніж під час наших матчів в Красноперекопську.

- Прагнутимемо досягнути максимального результату в матчу з «Локомотивом», чи будете економити сили на поєдинок з «Кримсодою»?

- Для нас центральний матч турніру – поєдинок з «Локомотивом», зараз всі думки про нього. Якщо в перший день нам вдасться створити диво та перемогти харків’ян, це дасть відмінний позитивний заряд на весь сезон і, можливо, відразу вирішимо задачу потрапляння у фінальну частину. Гадаю, що другу команду «Хімпрому» ми в будь-якому разі здолаємо, хоча для третього дня це буде також нелегка гра.

- В матчі з «Локомотивом» більш важлива якість гри, ніж результат?

- Хотілося би перевірити на якому рівні ми зараз знаходимося, на що ми здатні. Перед нашою командою стоять дуже високі задачі, то ж побачимо, в чому ми відстаємо від «Локомотиву», над чим  треба ще більш працювати.

- Ігри на рідному паркеті це важке навантаження, чи фактор, який додає сил?

- Хлопці дуже задоволені, що керівництво клубу вирішило прийняти вдома кубковий турнір, хоча фінансово зараз нам нелегко, адже команда зібрана недешева. Хлопці задоволені тим, що гратимуть перед своїми вболівальниками, яких ми дуже чекаємо на трибунах під час матчів, в тому числі і з нашого рідного міста Лубни. Тож для нас велика перевага в тому, що ми граємо в Полтаві.

 

Віталій ОСІПОВ, головний тренер ВК «Кримсода»:

- Віталію Олександровичу, чи задоволені готовністю команди до кубкових матчів?

- Що стосується змісту гру в останніх матчах, то команда додала в деяких елементах, в загальній грі. Проявляла характер там, де це було потрібно. Але залишає бажати кращого фізичний стан. Це пов’язано з тим, що «Кримсода» останнім часом провела багато доволі складних ігор, в тому числі і в єврокубках. Тому хотілось би бачити волейболістів в більш свіжому стані.

- Чи вважаєте ви, що календар матчів в Полтаві сприяє вдалому виступу «Кримсоди», яка в перший день грає з вищоліговим «Хімпромом-СумДУ», тоді як «Фаворит» з «Локомотивом»?

- Я не звертаю увагу на це, адже пам’ятаю, що сумська команда обіграла на першому етапі чернігівський «Буревісник».  Тому я б не говорив, що це суперник для розігріву, адже за це можна поплатитися. Взагалі, цей етап Кубку буде дуже важким для нас, враховуючи і наш фізичний стан, і силу суперників.

- Я мав на увазі, що «Фаворит» затратить в своєму першому матчів значно більше сил, ніж «Кримсода»…

- Дуже важко передбачити хід поєдинку «Локомотив» - «Фаворит», тому що є багато нюансів. Харків’яни, хоч і адаптувалися до щільного календарю, в той же час люди не залізні, люди не роботи. До того ж на боці лубенської команди буде фактор рідних стін, та й в чемпіонаті країни вони виглядають досить добре. Тож вважаю, що в цьому матчі буде дуже завзята боротьба, і багато чого в неї залежатиме від того, як гравці виконають тренерські настанови.

- Тож ви можете чітко казати, що «Кримсода» гратиме по максимуму кожний матч, не роблячи якійсь розклад сил по іграм?

- Саме так. Тут будь-яка стратегія може бути швидко наказана будь-яким суперником в нашій групі.

 

Юрій ФІЛІППОВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

- Юрію Івановичу, «Локомотив» провів дві дуже важкі п’ятисетові гри – в Кубку ЄКВ та в чемпіонаті Росії. Як оцінюєте фізичний стан команди перед стартом другого етапу Кубку України?

- У нас був час, щоб відновитися та відпочити після цих поєдинків. Тож команда готова до кубкових матчів.

- Як в цілому оцінюєте готовність команди на нинішній момент сезону?

- Ми тільки розпочали чемпіонат Росії, провели лише два матчі, тож зарано щось говорити. Команда тренується, грає, все йде своєю чергою.

- Чи виділяєте на цьому етапі головних конкурентів в боротьбі за перше місце в групі?

- Ні, ми нікого не виділяємо. Ми серйозно підходитимемо до кожного матчу, кожного розбиратимемо.

- Нещодавно в «Локомотив» перейшов гравець російського «Бєлогор’я» Леван Каландадзе. Як він вписався у командні взаємодії?

- Ще недостатньо пройшло часу, щоб він досяг хорошого рівня зіграності з партнерами. Але думаю, що скоро все стане на свої місця. Парень молодий, працьовитий, тож ніяких проблем не повинно виникнути.

- Чи існує для «Локомотиву» момент  переключення з чемпіонату Росії на внутрішні українські змагання?

- Ні. Абсолютно. Волейбол є волейбол, яка різниця в якому змаганні ти граєш. В будь-якому турнірі треба виходити та показувати свою силу на майданчику.

- Хотілось би повернутися до першого етапу, де «Локомотив» несподівано програв вінницькому «ВНАУ»…

- Це було в минулому, до того ж ми виконали задачу виходу в наступний раунд. Команда йде далі.

 

РЕЗУЛЬТАТИ ОЧНИХ МАТЧІВ

 (останні три сезони)

«КРИМСОДА» - «ХІМПРОМ-СУМДУ»

1 матч:+1-0, партії – 3-1, очки – 3-0.

СЕЗОН-2012/13 – 1 матчі:+1-0, партії – 3-1, очки – 3-0.

Кубок. Чернігів - 3:1.

«ФАВОРИТ» - «ЛОКОМОТИВ»

8 матчів:+2-6, партії – 8-22, очки – 4-20

СЕЗОН-2012/13 -  3 матчі:+0-3, партії – 1-9, очки – 0-9.

Суперліга. Полтава - 1:3, Харків – 0:3. Кубок. Харків - 0:3

СЕЗОН-2011/12 – 5 матчів:+2-3, партії - 7-13, очки – 4-11.

Суперліга. Красноперекопськ - 3:2, Харків - 0:3, Черкаси - 0:3, Полтава - 3:2.  Кубок. Хмельницький - 1:3

 

«ЛОКОМОТИВ» - «ХІМПРОМ-СУМДУ»

між собою не грали

 

«ФАВОРИТ» - «КРИМСОДА»

15 матчів: +5-10, партії - 20-34, очки – 15-30

СЕЗОН-2013/14 – 2 матчі:+2-0, партії – 6-2, очки – 5-1. Суперліга. Красноперекопськ – 3:0, 3:2

СЕЗОН-2012/13 – 5 матчів:+2-3, партії – 10-11, очки – 7-8.

Суперліга. Красноперекопськ - 3:0, 0:3. Полтава – 3:2, 2:3.

Кубок. Красноперекопськ – 2:3.

СЕЗОН-2011/12 - 8 матчів: +1-7, партії - 4-21, очки - 3-21.

Суперліга. Красноперекопськ – 0:3, 0:3, 0:3. Полтава - 3:0, 0:3, 0:3. Харків – 1:3. Черкаси - 0:3.

 

«ЛОКОМОТИВ» - «КРИМСОДА»

8 матчів: +6-2, партії - 21-12, очки - 18-6.

СЕЗОН-2012/13 – 3 матчі:+2-1, партії – 8-4, очки – 7-2.

Суперліга. Красноперекопськ – 2:3, Харків – 3:0.

Кубок. Харків, фінал – 3:1.

СЕЗОН-2011/12 – 5 матчів:+4-1, партії – 13-8, очки – 11-4.

Суперліга. Красноперекопськ - 3:1. Харків - 3:0. Черкаси – 1:3. Полтава – 3:1.

Кубок. Красноперекопськ – 3:2.

 

«ФАВОРИТ» - «ХІМПРОМ-СУМДУ»

між собою не грали

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник