«Волинь» залишили три основні волейболістки

07:41 | 04 сентября 2015

Три лідери луцької «Волині» Анна Степанюк, Юлія Молодцова та Анна Житовоз залишили команду в міжсезонні. Про це повідомив головний тренер команди Богуслав Галицький:

 

- Анна Степанюк переходить в азербайджанський клуб «Азерйол», - розповів в Інтернет-виданню «Волинь» керманич ВК «Континіум-Волинь-Університет» . Цьогоріч вона потрапила до збірної України, яка на Всесвітній Універсіаді посіла друге місце. З Південної Кореї Ганна повернулася зі срібною медаллю і в ранзі майстра спорту України міжнародного класу, після чого їй запропонували вигідний контракт, і ми не заперечували проти цього переходу. Анна гратиме на значно вищому рівні, адже клуб бере участь у єврокубках. Вона набиратиметься досвіду поруч із партнерками по команді з Німеччини, Бразилії, США, Сербії. До того ж контракт вигідний і з матеріального боку.

Крім Степанюк, не побачимо ми у складі ВК «Континіум-Волинь-Університет» капітана команди Ганни Житовоз і Юлії Козачківської, вони планують спробувати свої сили у чемпіонаті Польщі, а також Юлії Молодцової, яка отримала запрошення від команд з Ізраїлю, Туреччини і Болгарії. Про місце свого працевлаштування Юля ще розмірковує.

В сезоні-2015/16 ми побачимо зовсім молоду "Волинь".

Луцька команда виступатиме без своїх лідерів - Анни Степанюк (№11), Анни Житовоз (№2) та Юлії Молодцової (№9).

 

- Богуславе Андрійовичу, клуб залишили три провідні волейболістки, а це півкоманди основного складу. Хто ж прийде їм на зміну?

- По-перше, у нас залишились грати дівчатка, які минулого сезону виходили на майданчик. Це – Тетяна Яцків – 17-річна студентка Східноєвропейського національного університету Тетяна Яцків. Узимку нинішнього року вона у складі юніорської збірної України брала участь у чемпіонаті Європи. Волинянка була визнана кращим гравцем у групі, де, крім українок, виступали господарки змагань – сербки, а також збірні Швейцарії і Франції.про яку я згадував, Анастасія Карасьова, Любов Ужва, Анастасія Тищенко, Марина Скрипник, Людмила Осачук, Ірина Собчук. Нині команду поповнив ще цілий ряд здібних волейболісток: Олена Рудик, Анастасія Гас, Ольга Корзова, Світлана Соколовська, Наталія Ксензук, Яна Шевеля, Вікторія Даньчак, Ганна Афанасьєва.

- Щось не помітив у цьому переліку Ганни Галицької…

- Справді, дочка поки що заліковує травму. Як тільки вона буде готова вийти на майданчик, її прізвище з"явиться у заявці.

- Богуславе Андрійовичу, у наш час чи не найважливішим фактором участі команд у чемпіонаті є їхнє фінансове становище. Скажіть, як із цим питанням у ВК «Континіум–Волинь–Університет»?

- Приємно зазначити, що все гаразд. Ось уже 6 років народний депутат Степан Івахів підтримує наш клуб матеріально. І на нинішній сезон пообіцяв допомогу. Ми ж запевнили своїх спонсорів, меценатів та уболівальників, що через два роки наша команда побореться за одне із призових місць в українському чемпіонаті суперліги, а також спробуємо взяти участь у змаганнях європейських клубів.

Прес-служба ФВУ за матеріалами Інтернет-видання «Волинь»

Источник