Суперліга (чоловіки). 4-й тур. В турнірній таблиці двовладдя

11:10 | 05 ноября 2013

Вінницький ВНАУ втратив одноосібне лідерство, втративши два очки у Львові. Осічкою скористався «Фаворит», який двічі здолав чернігівський «Буревісник», причому з максимальним відсотком очок. Тож у лідерів стало по 20 балів. Відзначимо першу перемогу на рівні Суперліги «Баркома-Кажани», який, нагадаємо, дебютує на такому рівні. Після 4-го тура команди розділилися на дві групи – п’ятірку лідерів та трійку, яка поки що знаходиться у нижній частині турнірній таблиці.

 

«Барком-Кажани» - «ВНАУ» - 3:2, 1:3

1 листопада буде вписане в історію львівського волейболу як дата першої перемоги в Суперлізі. Причому досягнута вона була в наднапруженій боротьбі. «Баркомівці» програвали після трьох партію, але в самій кінцівці вирвали четверту – 25:23, а потім і тай-брейк – 15:12. На другий матч львівську команду вже не вистачило.

 

«Кримсода» - «Хімпром» - 2:3, 3:1

Гості дуже вдало розпочали першу зустріч і добилися успіху в двох стартових сетах 22:25 і 23:25. Але потім кримчани зуміли вирівняти становище і взяли два наступні сети 25:22, 25:20. І все ж волейболісти «Хімпрому» зуміли довести матч до перемоги. Програючи у п"ятій партії 8:7, підопічні Миколи Пасажіна взяли чотири очки поспіль і вийшли вперед - 8:11 . Цієї переваги їм вистачило, щоб довести гру до позитивного підсумку - 11:15 і 2:3 у матчі.

У повторному матчі «Крисода» реваншувалася. Сумчани добре почали гру і впевнено домоглися позитивного результату в першій партії – 25:19. Але потім ініціатива перейшла до господарів майданчика, як і вони поспіль виграли три наступні сети . Причому , якщо в другий і третій партіях ще була більш-менш рівна боротьба 25:22 і 25:21, то четвертий сет «Хімпром» відверто провалив, програвши 14:25 (сайт СК «Сумихімпром»)

 

«Фаворит» - «Буревісник» - 3:0, 3:0

Перемога «Фаворита» над «Буревісником» не була легкою, - розповідає «Полтавщина Спорт». Головним аргументом гостей був надійний потрійний блок, на якому наші земляки постійно «губили» свої очки в атаці. Неозброєним оком було видно, що клас гри лубенців у першій грі був вищим від гостей, але надійний блок «Буревісника» практично руйнував цю перевагу у класі. Дуже помітно це було у першій партії, яка завершилася практично на самих «підступах» до овертайму з рахунком — 25:23.

У той же час чернігівці часто помилялися на своїй подачі та в атаці. Саме у ці моменти рахунок у матчі починав стрімко зростати на користь «Фаворита». Але коли помилялися вже лубенці, то відповідно їхня перевага в рахунку стрімко зменшувалася. На щастя, так було лише на початку і у середині наступних партій, але не наприкінці їх. У другій партії наші земляки діяли активніше, агресивніше і влучніше. Точні атаки у виконанні Дмитра Міщука, Віталія Осадци, Юрія Паласюка і Ярослава Заїки сприяли тому, що рахунок став 22:16, і за таких умов уже не було проблем з перемогою в сеті — 25:20. Рахунок у матчі став 2:0 на користь «Фаворита».

У третій партії результативний блок «Буревісника» значно загострив боротьбу. Хоча «Фаворит» постійно вів у рахунку, але в окремі періоди ця перевага була мінімальною — 12:11, 20:18. Наприкінці третьої партії блискучу гру продемонстрував Станіслав Корнієнко, який незадовго до того вийшов на заміну. У ці хвилини гості виявилися безсилими проти подач лубенців, які тільки на власній подачі набрали 3 очка. Ще 2 очка господарі майданчика взяли на своєму блоці. Тож, і третя партія — як і друга — завершилася з рахунком — 25:20 на користь «Фаворита».

 

Віталій СУХІНІН, гравець СК «Фаворит»:

-На самому ділі було нелегко. Але нам вдалося закінчити гру в трьох сетах, тому що кожний гравець робив свою справу, та загальними зусиллями ми домоглися перемоги (програма «5 хвилин спорту», канал ІРТ, Полтава).

Про те, що «Фаворит» зробив певні висновки після вчорашнього матчу, в якому наші земляки перемогли, але мали проблеми з потрійним блоком «Буревісника», стало зрозуміло вже на початку першої партії. Після «увертюри», яка завершилася за рахунку 3:3, лубенці стрімко пішли вперед. Через пару хвилин рахунок уже став 12:3 на користь наших земляків. У гравців «Фаворита» виходило все, вони пробивали блок суперників, напряму з подачі «вганяли» м’яч у майданчик чернігівців, набирали очки на своєму блоці. Безпомилково діяли у нападі Дмитро Міщук, Віталій Сухінін, Євген Бойко, Олександр Фурман, Ігор Вітюк. Незабаром рахунок узагалі став — 20:7 на користь «Фаворита». У цей момент «Буревісник» почав находити свою гру і незабаром лубенці вигравали — 23:16 (цей відрізок виграли чернігівці — 9:3). Але все ж таки першу партію виграв «Фаворит» — 25:17.

Другу партію сповна можна назвати змаганням обох суперників у власних... помилках. Гра, якою «керували» помилки, тривала м’яч у м’яч. Лише у середині сету «Фаворит» вийшов уперед — 14:11 і тренер команди Руслан Рубан у цей момент танцював «кадриль». Та невдовзі на табло вже було — 15:15. Тут і далі, як кажуть, помилка поганяла помилкою. За рахунку 19:19 Станіслав Корнієнко з такою силою увігнав м’яч у підлогу майданчика «Буревісника», що там мав би залишитися «кратер», неначе після зіткнення з астероїдом. Але тут же Олександр Фурман «губить» свою подачу і рахунок знову нічийний — 20:20. У другій партії, скоріше за все, перемогу «Фавориту» (25:23) принесли дві рокові помилки чернігівців на власній подачі, які «подарували» нашим землякам 23-є і вирішальне 25-е очко.

Третя партія перетворилася для «Фаворита» на своєрідну «роботу над помилками». Але й тут було не все гладко. Початок знову тривав м’яч у м’яч (4:4, 10:10). Нарешті лубенці після атаки Ігоря Вітюка повели в рахунку у два м’ячі (13:11), але тут же вони «подарували» очко супернику на власній подачі. Тренеру «Фаворита» було вже не до «кадрилі», він лише руками розводив у розпачі. «Буревісник» вирівнює становище (14:14) і навіть виходить уперед (16:14).

У цей період блок «Фаворита» над сіткою нагадував суцільне «решето». Уболівальники вже почали міркувати, що сьогодні трьома партіями справа у матчі не обмежиться... Та саме у цей момент наші земляки змінили психологію своєї гри. Ніхто й не очікував, що саме надійний блок принесе «Фавориту» перемогу у третій партії — та у матчі в цілому. Згодом уже лубенці вирівняли становище (20:20), а потім завдяки надійному блоку повели в рахунку — 22:20. Наприкінці партії Дмитро Міщук у такому захмарно-високому атакуючому стрибку увігнав м’яч у майданчик «Буревісника» (24:22), що чернігівці були здивовані «висотою польоту» й попросили суддів перевірити висоту натяжки ігрової сітки. Судді перевірили висоту, яка виявилася на потрібному рівні. Останнє, переможне 25-е очко «Фавориту» також принесла надійна гра у захисті на блоці. У третій партії лубенці перемогли — 25:22, вигравши й повторний матч 4-го туру, як і напередодні, з рахунком — 3:0.

 

Руслан РУБАН, головний тренер СК «Фаворит»:

- Головне – взяли шість очок. Дуже переживали за підсумок ігор, адже в попередньому домашньому турі відбувся зрив, чому виною недооцінка суперника. З «Буревісником» такого не могло відбутися, адже ми пам’ятаємо наше запекле протистояння в серії за бронзові нагороди в минулому сезоні. Знали, що це дуже «шкідлива» команда, яка сильно «кусається». Хлопці – молодці, настроїлися і добилися успіху.

Хочу відзначити повернення в стрій Віталія Сухініна. Найбільша кількість очок, прекрасний напад. Я вже якось говорив, що коли Віталій грає, то й команда діє зовсім по іншому. Крім того, нам вдалося закрити блоком провідного нападника «Буревісника». Радує атмосфера та прогрес команди від ігри до ігри (програма «5 хвилин спорту», канал ІРТ, Полтава).

 

«Локо-Експрес» - «Дніпро» - 3:2, 3:1

Нарешті ми змогли оцінити силу новачків Суперліги у порівнянні з команди нижньої частини турнірної таблиці минулого сезону. Дніпропетровський «Дніпро» набрав перше очко в іграх з одним з тогорічних аутсайдерів «Локо-Експресом», та й цілком міг взяти більше, адже перевага харків’ян на тай-брейку становила всього три очки.

У другому поєдинку багато чого вирішила перша партія, коли дніпропетровці видряпали кінцівку з рахунком 25:23. У другій партії було полегше – 25:19. Далі був спад у грі господарів, який «Дніпро» використав, після чого все повернулася в колишнє русло.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник