«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ

14:25 | 01 ноября 2013

Запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» вийшла в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ, перемігши за підсумком двох матчів голландський «Верт». Українки програли у другому матчі 2:3, але завдяки виграшу в першому поєдинку з рахунком 3:1, взяли верх. Таким чином, за новою системою визначення переможців у «Орбіти» 4 очки (за перший – 3, за другий – 1), у «Верта» - 2 (0,2).

 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя) - «Верт» (Голландія) - 2:3 (20:25, 25:14, 24:26, 25:21, 13:15).

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Дуднікова, Лучко, Фролова, Сильченкова, Пугачова, Скрипак; Дерюгіна (л), Козловська (л), Угленко, Сухорукова, Дрозд.

«Верт»: Вромен, А.Вергер, Янссен, Некарова, Кюйперс, Бірсма; Шреурс (л).

Судді: Б. Стойка (Румунія), О.Рябцев (Росія).

Делегат ЄКВ: В.Туровський (Україна).

31 жовтня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 720 глядачів.

Перший матч – 3:1 (18:25, 25:11, 25:13, 25:13)

 

Декількома днями раніше «Орбіта-ЗНТУ-ЗНУ», якщо судити за рахунком партій, досить легко впоралася в Голландії з клубом «Верт». Нагадаємо, тоді запоріжанки, програвши першу партію 18:25, без проблем перемогли у трьох наступних 25:11, 25:13 і 25:13. Можливо, ця обставина й зіграла проти справжнього настрою на матч-відповідь. А ще гості привезли в Запоріжжі всього вісім волейболісток, та й та восьма Лієка Вергер на майданчик жодного разу і не вийшла.

Зал палацу спорту ЗАС зустрів спортсменок новим сучасним покриттям, на якому не тільки було приємно грати, але воно ще просто радувало око глядачів.

Матч розпочався без розвідки. Незабаром «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» повела 6:3. А потім, практично, весь сет рівна боротьба . До рахунку 18:18. Далі у гостей на подачу пішла Сабіна Бірсма. Тричі не змогли прийняти її подачу, після чого голландки довели партію до перемоги .

У другій партії все складалося вдало для «Орбіти-ЗНТУ-ЗНУ». Виграли з великою перевагою. Могли і третю партію виграти. Повели 4:0, потім втратили ініціативу, дозволили супернику зрівняти рахунок. Знову вийшли вперед 14:8. Ще було 20:16, і навіть 24:23 . Але в кінцівці не впоралися з подачею Ганни Янссен .

Четверту партію потрібно було обов"язково вигравати, щоб уникнути «золотого» сету. Почали легко - 7:2, але дозволили суперникові дістати - 21:21 . А потім взяли чотири очки. По партіях рахунок став 2:2, а це означає, що незалежно від результату п"ятій партії «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» вийшла до наступного кола Кубка. Ймовірно, на тлі цієї ейфорії запорізькі дівчата сет, а разом з ним і матч програли.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Я дуже радий, що гра саме така вийшла. Оскільки перший матч, особливо, рахунок в партіях мене не радував. Багато говорили, що це слабенька команда, я ж казав, що це європейська команда хорошого рівня. Сьогоднішній матч тільки це і підтвердив. На превеликий жаль, напередодні гри ми втратили ключового гравця Поліну Лютікову, яка підвернула ногу. Ще вирішила стати мамою ліберо Ольга Кравченко. Ми вирішили її відпустити і не ризикувати здоров"ям майбутньої мами. Видно було, що команда противника готувалася до цієї гри і великий акцент зробила на подачу. Ми трохи розгубилися, наприклад, Христина Пугачова не впоралася з хвилюванням. Противнику вдалося вирівняти гру. Сумно, що третю партію, в якій ми вели, упустили через слабкий прийом. Головне, що виграли четвертий сет, що дозволило нам придбати те заповітне очко, яке вивело нас в наступний раунд Кубку ЄКВ.

Суперник в 1/8 фіналу грізний турецький «Фенербахче». Перший матч в Стамбулі – в період 3-5 грудня, другий – за тиждень в Запоріжжі.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту «Вся власть».

Источник