Микола ПАСАЖИН: "Наші гравці - кращі кандидати на фото!"

18:25 | 09 июля 2015

Тренер української чоловічої збірної Микола ПАСАЖИН по гарячих слідах після переможного матчу з Іраном дав коментар прес-службі ФВУ.

– Миколо Миколайовичу, вітаємо вас з прекрасним результативним днем для української волейбольної делегації у Кванджу! Чудового настрою додав і вихід наших дівчат до фіналу у жіночому турнірі...

– Ми усі тут і справді як одна сім’я, палко вболіваємо один за одного. Спочатку наші дівчата підтримували чоловічу команду під час зустрічі з Іраном, а потім вже ми перемістилися на трибуни і вболівали за дівчат, коли вони протистояли бразилійкам. День і справді склався для нас фантастично! Ми досягли всього, чого прагнули на цей момент, але апетит, як ви знаєте, приходить під час їжі…

– На жаль, далеко не всі мали змогу спостерігати за чвертьфінальною грою чоловіків наживо, а тим більше – дивитися трансляцію. Як складався цей матч?

– По-перше, він вийшов надзвичайно бойовим. По-друге, вважаю, нам вдалося добре підготуватися до манери гри іранської збірної і нівелювати її сильні якості. Один з головних козирів іранців – подачу – ми практично нейтралізували, непогано зігравши на прийомі. Що спочатку нам не вдавалося, так це блокування. Більш-менш нормальний блок у нас почав проходити лише з третьої партії. Зрештою, у більшості компонентів волейболу ми діяли добре, але все ж за рахунку 0:2 вирішальну роль зіграв характер нашої команди.

– Який епізод матчу був найбільш вирішальним, на ваш погляд?

– Це було після програшу другої партії, коли відступати було вже нема куди. Ми порекомендували хлопцям забути про рахунок на табло і грати розкуто, так, як вони вміють. Вони так і заграли, і у підсумку – досягли результату! Боротьба йшла за кожен м’яч, а у п’ятій партії Дмитро Шоркін ледь не розвалив технічний стіл – настільки був націлений на те, щоб дістати сферу. Ми вдячні усім нашим хлопцям за проявлені чоловічі якості і волю до перемоги!

– Просто-таки фантастичну результативність продемонстрував Сергій Тютлін, який набрав 39 балів!..

– Йому вдавалося майже все, і справа не лише в результативності. Сергій показав волейбол дуже високого рівня. Його гра надихала інших хлопців, і я можу сказати, що великою мірою Тютлін був лідером колективу і вів команду за собою.

– Ім’я суперника по півфіналу вже відоме – Китайський Тайбей…

– Ми вже маємо в своєму розпорядженні відео з двома матчами цієї збірної на Універсіаді, до сьогоднішнього вечора, думаю, отримаємо всю цікаву інформацію про її чвертьфінальне протистояння проти Чилі. Хоч часу на підготовку у нас і небагато, ми з тренерським штабом готові розбирати гру нашого найближчого опонента хоч усю ніч. Але гравців, звичайно, це не стосується. Вони мають добре відпочити перед завтрашнім матчем. Настрій у всіх добрий, тож проблем з психологічною або фізичною втомою ні в кого не буде.

– На вашій чвертьфінальній грі були присутні 9 000 вболівальників. Ближче до завершення турніру відчувається, що увага публіки до вашої команди збільшується?

– Так, авжеж. Корейські глядачі здебільшого нейтральні у своїх уподобаннях, вони підтримують усі команди, щиро аплодують вдалим діям на майданчику будь-якого суперника. З ними цікаво спілкуватися після матчу – вони обступають наших гравців і тренерів і без кінця з нами фотографуються. Їх можна зрозуміти: самі корейці здебільшого мають невисокий зріст, тому усі наші волейболісти для них – немов гіганти (посміхається).

Повірте, відчуваємо ми і підтримку українців, і хоч на трибунах їх тут не так багато, ми добре знаємо, як нас підтримують на батьківщині. Жіноча збірна України вже проторувала шлях до фіналу, тож орієнтир ми вже маємо. Сподіваємось на позитивний результат у п’ятницю!..

 

Нагадаємо, що матч

Источник