«Хімік» - в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ

15:25 | 30 октября 2013

Діючі чемпіонки України волейболістки «Хіміка» перемогли бельгійський «Одегем» в другому матчі 1/16 фіналу Кубку ЄКВ та вийшли у наступний раунд турніру. В першому матчі южненська команда також перемогла – 3:2 і, таким чином, вперше подолала цю стадію Кубку ЄКВ. Суперник «Хіміка» визначиться в парі «Атлант» (Білорусія) - «Томіс» (Румунія), другий матч відбудеться ввечері в середу.

 

«Хімік» (Южне, Україна)  - «Одегем» (Бельгія) - 3:1 (23:25, 25:11, 25:16, 25:20 )

«Хімік»: Трушкина, Гарелік, Первухина, Новгородченко (к), Савенчук, Кодола ; Степанчук (л ), Захожа, Хилюк, Томич.

«Одегем»: Шкудлярек, Туйфуа, Калленс, Кьянсі, Жілліс, Девріс (к); Нейт (л ), де Брауер, Руссо.

Судді: А.Тубилов ( Росія ), Я.Стойчев ( Болгарія ) .

Тривалість матчу: 92 хв. (25+19+22+26)

29 жовтня. Южне . ФСК «Олімп». 350 глядачів.

Перший матч - 3:2 ( 28:26, 23:25, 25:15, 23:25, 15:13).

 

Завданням для нашої команди було простим і складним водночас - перемога з будь-яким рахунком. На кону - вихід до 1/8 фіналу Кубка ЄКВ, де ще не ступала нога волейболістки «Хіміка».

Обидва тренери обрали на другий матч такі ж склади, як і в першому матчі. Але, якщо у бельгійського наставника і варіантів-то особливо не було, то у Сергія Голотова вони, безумовно, були - загалом-то на всіх позиціях. Але заміни пішли вже по ходу гри.

Бельгійська команда зі старту показала, що передматчева обіцянка її тренера Саші Кулбера про націленість на перемогу не бравада, а чітка позиція. Зав"язалася в"язка боротьба, трохи знервована з боку «Хіміка» - досить висока була ціна матчу. Наслідком цього стала низка невимушених помилок. Вже у першій третині партії їх було, принаймні, чотири (з 8-ми). 7:8 - на старті. Тут же Лейла Туйфуа реалізувала «перехідний» - 7:9 . Блок Юлії Первухіної, атака Ірини Трушкіної. 9:9. Суперник наполегливо продовжував відповідати ударом на удар. На відстань більше двох очок команди не тікали, а тому ціна помилки практично дорівнювала ціні партії. 14:16, 17:16, 19:19. Дві помилки в нападі - 19:21. Фьєн Калленс знайшла лазівку в обороні «Хіміка», зробивши серйозну заявку на успіх у партії - 21:24 . Два сетболи господарки відіграли, але ще одного шансу «Одегем» «Хіміку» не надав. Лор Гілліс з другого разу таки відправила м"яч у квадрат южненський команди. 23:25.

У другій партії замість Анастасії Гарелік місце в діагоналі зайняла Марина Захожа, яка успішно вийшла на заміну в бельгійському матчі. Судилося їй було зіграти вагому роль у переломі і в цій грі.

Надія Кодола поклала початок партії потужним ударом в майданчик, немов зайвий раз заявивши про серйозні наміри команди. Але тут же втрата на подачі . 1:1. Захожа до блоку додала атаку - 3:1. Зміншивши відсоток браку і ефективно атакуючи, «Хімік» вже на стартовому відрізку домагається чотириочкового відриву, що стало фундаментом майбутньої перемоги. 8:4. Волейболістки «Одегема» почали помилятися в прийомі, і не в останню чергу, звичайно ж, завдяки подачі господарок майданчика . Друга половина партії пройшла під знаком Надії Кодоли. Вона реалізувала три атаки поспіль (17:11), а потім вийшла на лінію подачі, звідки і було завдано нищівного удару по надіях бельгійок, чия гра легко читалася волейболістками «Хіміка», якщо, звичайно, справа доходила до атаки. 25:11 - такий підсумок другій партії .

Але, незважаючи на переконливу перевагу, це була всього лише партія, матч ще далеко не виграний. Всього-то 1:1.

У третій партії чемпіонки України відразу ж завдали потужного удару, від якого суперник так і не оговтався надалі. 5:0, 8:3, 12:4, 21:11, 25:16. Суперник знову, як і в другій партії, «посипався» у прийомі, чим «Хімік» негайно скористався. 2:1 у матчі. Залишалося зробити один крок, щоб нарешті опинитися в 1/8 фіналу .

Дві відносно легкі перемоги в партіях не гарантували загального успіху, тим більше що суперниці не здалися на милість переможця. Начебто гра була під контролем, але стабільності «Хіміка» не вистачало. Тому й рахунок постійно коливався. 8:6, 15:11, 16:15, 20:15, 22:20 . І Сергію Голотову навіть довелося взяти тайм - аут. «Одегем» мав шанси в нападі, але ... Наші волейболістки бездоганно відіграла в захисті. Кінцівка, а з нею і матч, за «Хіміком».

3:1 і 6:3 за сумою двох матчів – «Хімік» в 1/ 8 фіналу.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник