Кубок ЄКВ. «Хімік» - «Одегем» (Бельгія). На порозі 1/8 фіналу

23:25 | 28 октября 2013

29 жовтня в Южному чемпіон України «Хімік» проведе матч-відповідь 1/16 фіналу Кубку ЄКВ з володарем Кубку Бельгії ВК «Одегем». Нагадаємо, що в першому поєдинку підопічні Сергія Голотова добилися важкої перемоги в п’яти сетах. До вашої уваги передматчевий матеріал.

 

МІЖ ДВОМА МАТЧАМИ

«Хімік» повернувся в Южне в п’ятницю і, після короткого відпочинку, вже в суботу приступив до безпосередньої підготовки до другого матчу. Команда проводила ігрові тренування, а також розбір польотів, тобто аналіз першого матчу. Відзначимо, що для «Хіміку» це третя участь в Кубку ЄКВ, в двох попередніх розіграшах южненська команда закінчувала боротьбу в першому ж раунді, на стадії 1/16 фіналу, після чого переходила в Кубок виклику. Тож зараз є чемпіонок країни є добрий шанс вперше пройти в 1/8 фіналу Кубку ЄКВ.

«Одегем» в період між двома матчами встиг провести матч чемпіонату Бельгії. На своєму майданчику був обіграний один з аутсайдерів – «Форсьєн», з рахунком 3:1. В понеділок вдень бельгійська команда транзитом через Варшаву прибула в Одесу, звідкіля відправилася в Южне. Напередодні матчу обидві команди-учасниці традиційно проведуть по два тренування – ввечері та зранку.

 

СТАТИСТИКА

В світлі вирішального матчу цікаво відзначити, що «Хімік» раніше вже тричі грав в єврокубку з командами Бенілюксу. І тричі проходив їх: голландські «Верт» та «Слідрехт Спорт», а також бельгійський «Гент». В перших двох протистояннях друга зустріч також проходила в Южному, І В обох чемпіонки України (після поразок в гостях) перемагали. Всього в 7-ми матчах з командами Бенілюксу «Хімік» має 5 перемог при співвідношенні партій 17-10.

 

КОМЕНТАРІ УЧАСНИКІВ

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Які враження залишив перший матч?

- Він вийшов дуже важким, навіть не фізично, а психологічно. Не зуміли добити ряд кінцівок. Напевно, все-таки недооцінили суперника. Хоча в команді суперника три номінації дуже гідні: це зв’язуюча - гравець збірної Франції Лейла Туйфуа, діагональна - гравець збірної Бельгії Лор Гілліс, і ліберо Ліса Нейт, яка прекрасно зіграла в цьому матчі.

- Чи піднесла бельгійська команда сюрпризи?

- Ні. Суперник грав саме так, як ми і припускали, але ми не реалізували задумане. Якщо ми на одному блоці не забиваємо, або на блоці стрибаємо удвох на гравця, якого завідомо домовилися кидати, це говорить тільки про одне - про невиконання установки. Але, повторюся: дуже здорово зіграли зв’язуюча та ліберо.

- У другій партії «Хімік» вів у рахунку п"ять очок, але не зумів довести гру її до перемоги...

- Так, виграй ми цю партію, думаю, що виграли матч 3:0. На жаль, не зіграли наші ключові гравці - не прийняли, не добили кінцівки. Плюс фактор виїзної гри: довгий переліт, інший зал, та й команда не українська, з родзинкою. З подачею, із захистом. Важко склалася гра.

- Начебто після третьої впевнено виграної партії повинні були дотискати суперника. Але четверта партія склалася не так, як хотілося б...

-... і п"ята теж. Тим не менше, перемога є перемога. Краще погано грати і виграти, ніж добре грати і при цьому програти. Вдячний гравцям, що не здалися і навіть за рахунку 10:12 прагнули до перемоги. Дуже здорово ми зіграли на блоці - в елементі, над яким ми серйозно працювали, але який не зовсім вийшов у матчах чемпіонату України в Запоріжжі. Але я вірив у те, що у нас вийде цей елемент. І в Бельгії це відбулося. 22 блоки за матч ми зробили. При такому показнику повинні були вигравати 3:0, але підвели прикрі помилки в прийомі.

- Друга гра відбудеться вдома. Це зайве хвилювання, або команда отримає додаткові сили?

- Домашні ігри є домашні ігри. Удома завжди легше. За підтримки уболівальників, у своєму залі.

- Що, на ваш погляд, стане основним фактором успіху ?

- Це не фізичний стан і не елементи, до яких ми готові і фізично, і технічно. Перш за все, настрій. Треба реабілітуватися.

 

Саша КУЛБЕР, головний тренер ВК «Одегем»:

- Ваші враження про першу гру.

- Це був топ-матч, в якому моя команда показала свою кращу гру в нинішньому сезоні.

Ми зможемо домогтися успіху в повторній грі, якщо зможемо показати такий же рівень гри, як у Бельгії.

- Ви могли виграти матч, але не виграли. Чому, на ваш погляд ?

- Нам не вистачило досвіду.

- Ваша думка про суперника?

- Це хороша команда, яка, мені так здалося, має проблеми з прийомом. Ми спробували це використовувати для того, щоб набирати очки.

- Які сторони ви відносите до найсильніших у «Хіміка»?

- У «Хіміка» дуже потужна і різноманітна гра в атаці. Безумовно, блок. Двадцять два блоки за один матч - для Бельгії це унікальний результат, такого практично не трапляється в нашому чемпіонаті.

- Кубок ЄКВ важливий турнір для «Одегем»?

- У нас молода команда, тому в першу чергу єврокубки для нас це отримання міжнародного досвіду. Але, тим не менш, ми приїхали в Южне перемагати. Це однозначно. Ми будемо прагнути показати гарну гру і добитися перемоги.

- Найбільш важлива якість необхідне для того, щоб домогтися успіху в завтрашньому матчі?

- Думаю, що прийом. Але це жіночій волейбол. Побачимо

 

Ірина ТРУШКІНА, гравець ВК «Хімік»:

- Так вже сталося, що ігри в Бельгії у нас виходять дуже нервовими - і торішня у Генті, і нинішня - з «Одегемом». Не можна сказати, що суперник - команда високого рівня, але з іншого боку, гравці дуже рухливі і здорово грають в захисті. Матч склався дуже непросто, так як ми не зіграли по максимуму. Не настільки впевнено ми виграли, як, може, очікувалося, як ми самі хотіли, але ми перемогли, тим більше на виїзді. А перемога є перемога.

- Чи допускаєте недооцінку суперника?

- Ні, недооцінки не було. На майданчик ми вийшли з гарним настроєм. Настрій був дійсно бойовим. Кажу по собі, і бачила, що і дівчатка налаштовані добре. А те, що не виходило, це, можливо, від зайвого хвилювання, хоча начебто вже і досвід таких ігор у нас є. Суперник також вийшов з настроєм, а коли бачиш, як з того боку творять чудеса в захисті, піднімаючи м"ячі мало не всіма частинами тіла, це кілька завдає удару по психології. Не можу сказати, що ми не боролися, ми боролися - і з суперником, і з самими собою, якщо не щось не виходило.

- Були моменти, коли результат партій диктувався розвитком подій, зокрема в другій, коли «Хімік» вів п"ять очок, але...

- Зараз складно пригадати щось конкретне, матч у пам"яті зберігся як одне ціле. Якщо говорити в цілому, то були помилки в прийомі, а коли був прийом, іноді не могли добити.

Після того, як програли партію, звичайно ж, хотіли виграти як мінімум 3:1. Але суперник теж хотів перемогти і, навіть програючи по ходу матчу, продовжував відчайдушно боротися за кожен м"яч. Плюс підтримка місцевих уболівальників.

- Які відчуття після матчу? Як після торішнього з «Гентом»?

- Ні, абсолютно не такі. Особисто у мене було таке відчуття, що ми програли 0:3. Думаю, що і дівчатка щось схоже відчували. Єдина втіха те, що ми виграли матч. Знаємо і розуміємо, що можемо краще грати. Чому не зіграли так в Бельгії, складно сказати. Ну що ж зробимо роботу над помилками і прагнутимемо показати свою кращу гру вже на своєму майданчику, перед своїми вболівальниками.

 

29 жовтня. 18.00. Южне. «Хімік» - «Одегем». ФСК «Олімп»

Он-лайн трансляції: текстова, відео.

 

ПЕРШИЙ МАТЧ

«Одегем» - «Хімік» - 2:3 (26:28, 25:23, 15:25, 25:23, 13:15)

«Одегем»: Шкудлярек, Туйфуа, Каллєнс, Кьянсі, Гілліс, Девріс (к); Нейт (л).

«Хімік»: Трушкіна, Гарелік, Первухіна, Новгородченко (к), Савенчук, Кодола; Степанчук (л), Захожа, Хилюк, Томич, Герасимова.

Судді: М.А.Фолгар Фрага (Іспанія), Г.Макінтайр (Шотландія).

Тривалість матчу: 123 хв. (29 +32 +22 +26 +14)

24 жовтня. Дендермонд. Зал «St.Gillis». 250 глядачів.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник