Кубок ЄКВ. 1/16 фіналу. Перші матчі. «Верт» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Післямова

13:25 | 27 октября 2013

Головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ в інтерв’ю прес-службі ФВУ прокоментував перший матч проти голландського «Верту», в якому, нагадаю, була здобута впевнена, незважаючи на програш однієї партії, перемога з рахунком 3:1 (18:25, 25:11, 25:13, 25:13).

 

 

«Верт» (Голландія) - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» (Запоріжжя, Україна) - 1:3 (25:18, 11:25, 23:25, 13:25)

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»: Лучко, Фролова, Сильченкова (к), Пугачова, Лютікова, Скрипак; Кравченко (л), Дерюгіна (л), Дуднікова.

Судді: Г.Рейнольдс (Ірландія), Ф.Сабросо Моратілья (Іспанія).

23 жовтня. Верт. Спортзал «Aan De Bron». 250 глядачів.

 

 

- На жаль, окрім того, що «Верт» чинив гідний опір «Хіміку» кілька років тому, ми за великим рахунком про суперника нічого не знали. Але той факт, що ця команда срібний призер чемпіонату Голландії говорив про те, що це достойний опонент. Дещо напружувало те, що в Голландії вміють досить шумно вболівати.  Якщо говорити про гравців «Верту», то м’ячем вони володіють непогано. Але в більшому ступені мене, звісно, хвилювала гра моїх підопічних, адже багато дівчат взагалі за кордон не виїжджали та на літаках не літали.  І це позначилося на перебігу подій в першому сеті, коли вони трохи здригнулися та занервували, але це все ж таки десь очікувалось.  

Але в цілому по матчу відзначу, що у гравців з’являється його величність відвага. Прес, який я собі дозволяю в процесі навчання та сама робота на тренуваннях приносить свої результати.  У другому сеті гравці почали добротно виконувати елементи, зблокували і в підсумку напір суперника був знівельований, голландки розгубилися, і ми впевнено виграли партію. Волейболістки надихнулися цим локальним успіхом та на підйомі провели і наступний сет, як втім і четвертий. Команда діяла на натхненні, навіть заслужила овації місцевої публіки.

Дівчатка дуже раділи перемозі, і я, звісно, задоволений, що люди знаходять стійкість, отримують впевненість в своїх діях.

- За рахунок яких елементів було досягнуто успіху?

- В першу чергу, ми впоралися з прийомом. Звісно ж, за рахунок блоку. А коли команда володіла перевагою в рахунку, легко гралося на сітці, багато чого виходило. Радий за Катерину Дуднікову, яка додала у порівнянні з матчами проти «Хіміку».

- Яку гру намагався вести суперник?

- Швидку. Голландські волейболістки дуже добре захищалися та подавали. Не скажу, що здорово блокують. Команда невисокоросла, але все ж таки вона щось змогла протиставити суперникам та досягати певних успіхів на внутрішній та міжнародній арені. А значить, ми зі свого боку знайшли контраргументи після чого суперник розгубився, в тому числі і тренер. Відзначу, що ми виграли багато брейкових м’ячів, тобто на своїй подачі – зм’ягчили на блоці, підняли в захисті та добили, не даючи супернику знятися. В цьому залог успіху.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник