«Маліє» - «Локомотив». Битва півфіналістів Кубку ЄКВ

00:25 | 27 октября 2013

Сьогодні українські клуби стартують в єврокубках. Причому всі зіграють на виїзді в рамках 1/16 фіналу Кубку ЄКВ. Запорізька  «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» зіграє в Голландії з «Вєртом», харківський «Локомотив» в Туреччині з «Маліє», а «Кримсода» в Іспанії з «Теруель». «Хімік» проведе стартовий матч єврокубку в четвер – в Бельгії з ВК «Одегем». Розпочинаємо з представлення пари «Маліє» - «Локомотив».

 

На цій стадії жереб звів двох півфіналістів минулого розіграшу єврокубку.

Створено клуб «Маліє» в 1995 році , але жодного чемпіонського титулу в своєму активі не має. Кращим результатом на європейській арені є півфінал минулорічного Кубка ЄКВ .

У міжсезоння «Малий » значно оновив склад порівняно з минулим роком , але в основному за рахунок турецьких волейболістів. У складі команди два легіонери. Перший з них - гравець збірної Македонії Нікола Гйоргіев, який виступає за «Маліє» вже другий рік. Македонець увійшов до п"ятірки кращих бомбардирів минулого розіграшу Кубку ЄКВ. Зігравши в 19 сетах (у 5 матчах) він набрав 88 пунктів (четверте місце в списку бомбардирів ).

Головне придбання турецької команди в міжсезоння – сербський сполучний Деян Вінчіч, який у минулому сезоні виступав за імениту польську команду «СКРА Белхатов». До речі , у складі польської команди Вінчіч став бронзовим призером чемпіонату світу-2012 - в матчі за «бронзу» польською командою тоді був переможений казанський «Зеніт».

З турецьких гравців виділяється великодосвідчений Бурак Хаскала (1977 року народження), який також другий рік виступає за цю команду. Він один з кращих блокуючих минулого розіграшу Кубка ЄКВ . До «Маліє» Хаскала пограв в Ізмірському «Аркасі» і стамбульському «Фенербахче». До речі , у складі «Маліє» є й знайомий не з чуток уболівальникам «Локомотива» волейболіст - у міжсезоння з «Халкбанку» (володаря Кубка ЄКВ-2013) перейшов нападник першого темпу Фаїк Самед Гюнеш. Решта волейболісти українським уболівальникам маловідомі. Але напевно головному тренеру «Маліє» Йоско Міленкоскі є з кого вибирати оптимальний склад на гру з « Локомотивом».

Задачу у турецької команди на гру в Анкарі - створити заділ перед візитом у відповідь до Харкова. Як відомо , «Локомотив» у рідних стінах дуже непоступливий клуб. Втім , як не раз говорив головний тренер харківського «Локомотива» Юрій Філіппов, кожен гравець нашої команди виходить на майданчик лише з однією основною установкою на гру - перемагати. Ну а те , що суперник дістався харків"янам неслабкий, говорить лише про те, що єврокубки - це особливі змагання й тут «прохідних» команд майже не буває.

 

«Маліє» - «Локомотив». 23.10, 18.00. Анкара. TVF Sport Complex Baskent Sports Hall.

Он-лайн трансляції: текстова.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Локомотив»

Источник