Волейбол пляжний. Срібні нагороди чемпіонату EEVZA везуть в Україну дівчата з Алушти

00:25 | 27 октября 2013

З 16 по 18 серпня в Білорусі проходив чемпіонат EEVZA з волейболу пляжного серед молоді до 18 років.

 

Вперше в своїй історії білоруське містечко Молодечно приймало міжнародний чемпіонат з волейбол пляжного. Проте чемпіонат EEVZA став етапом підготовки до більш визначної події - чемпіонату Європи серед дівчат та юнаків до 18 років, який відбудеться саме тут з 28 по 31 серпня.

Також вперше в юніорському чемпіонаті EEVZA з волейболу пляжного була представлена Україна. Серед юнаків змагалась команда в складі Сергія Стасенка (м. Херсон) та Максима Яковлєва (м. Рівне), серед дівчат - спортсменки з Алушти: Віолетта Михайлик та Валентина Буянкіна.

Якщо в юнаків, як кажуть: перший млинець виявився глевким, вони посіли лише 9 місце серед 12 учасників, то результат дівчат не може не радувати. Впевнено подолавши груповий етап, вони продовжували нарощувати власний потенціал протягом всього чемпіонату, що дозволило без поразок дійти до півфіналу. В матчі за вихід у фінал українки в наднапруженій дуелі здолали росіянок Шляпнікова-Батуєва 2-1 (21-17, 16-21, 18-16). У фіналі на Михайлик-Буянкіну очікувала ще одна команда з Росії Макрогрузова-Рудих. Цей матч теж був зіграний з трьох партій, проте цього разу вже на користь росіянок 1-2 (10-21, 21-18, 7-15).

Отже, надзвичайно вдало стартувавши на чемпіонаті EEVZA, українки повертаються додому з срібними нагородами і вже на цьому тижні будуть намагатись закріпити успіх під час 5 туру чемпіонату України, який відбудеться смт. Лазурне (Херсонська обл.) з 22 по 25 серпня.

Результатами виступів Ви можете переглянути за наступним посиланням: Результати.

 

 

 

Прес-служба ФВУ.

Источник