«Сєвєродончанка» - «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: що і вимагалося доказати

00:25 | 27 октября 2013

Навіть не знаєш заздрити вболівальникам «Сєвєродончанки», чи ні: чотири домашні матчі – чотири легкі перемоги, без особливого супротиву збоку опонентів. Очки в скарбничці, але ж напругою навіть не пахло. Чи буде після цього сєвєродонецька команда готова до двобоїв з конкурентами, наприклад, до найближчого, з «Хіміком». Побачимо, а поки про матчі 3-го туру в Сєвєродонецьку.


Користуючись завідомою перевагою в класі, Гарій Єгіазаров вирішив спробувати в справі 15-річну Каріну Юрченко, яка вперше вийшла в основному складі та відіграла п’ять з шести партій. А ось Олена Сидоренко в цих матчах на майданчик не виходила.

Якщо не брати до уваги проблеми луцької «Волині», то рівнянки, напевно, зазнали найсерйозніші втрати в міжсезоння, позбувшись Віри Козак (Юрченко), Надії Журбіч, Лариси Козулі, Олени Капустіною. Поповнили лави «Регіни» дві запоріжанки - Світлана Шаповалова і Валерія Соболь. Решта - перспективна молодь.

На звітний поєдинок Гарій Єгиазаров виставив шістку гравців, що завершували переможну зустріч у Тернополі - в тому числі Юлію Палій догравання і Каріну Юрченко в діагоналі.

Після обміну люб"язностями на старті (7:6) «Сєвєродончанка» пішла у відрив завдяки двом очками Лісєєнкової і подаёчам Лідяєвої - 11:6. За гостей знялася Олена Лимарева, але Чернецька і Лісєєнкова швидко загасили рівненське полум"я - 22:11, 25:11.

Розгром не зломив команду Валерія Пархоменка. Господарі хоч і випереджали опонента на одне-два очки, проте крихка перевага не дозволяла почувати себе в безпеці - 9:8. Ледве відірвавшись (відзначилася Дегтярьова) - 11:8, не вгледіли за Соболь, а слідом оступилися на прийомі м"ячі від Лозинської. І ось уже рахунок рівний - 11:11. Вчасно зупинивши порив «Регіни», «Сєвєродончанка» пустилася у відрив, якому посприяли подачі Лісєєнкової - 18:11. Гостьовий прийом в п"ятничний вечір розклеївся остаточно. Відзначилася ейсом і Карина Юрченко - 19:12. Сет завершився десятиочковим розривом - 25:15.

Тим не менш, не знітилася «Регіна» і в наступному ігровому відрізку - 3:4, 6:6. І тут настав зоряний час Світлани Лідяевої. Відзначившись в атаці, вона пішла подавати. Розподавалася на щастя сєверодонецького вболівальника до рахунку 18:6. Інтрига матчу наказала довго жити. За рахунку 21:11 наш тренер випустив на подачу Літвіновську. Послідував введення м"яча в гру і... свисток судді, який означав запізнілий тайм-аут гостей. Темп був збитий. А тут ще полетіла подача у ще однієї уродженки Сєвєродонецька - Юлії Овезгельдиевої  21:15. Наблизили господарів до трьох очках Бурбелюк і Палій - 23:15. «Регіна» ще було спробувала підібратися, але миттю пізніше Лісеенкова поставила крапку. 3:0.

Друга вийшла з-під контролю господарів лише на невеликому проміжку другій партії, коли вони стали неважливо приймати, та ще й не впоралися з розігралася Олена Лимарева - 7:11. Першою приструнила її своїм блоком Дегтярьова. А слідом на авансцену вийшла Лісєєнкова - її атака, блок і, нарешті, подача - 21:13 ( чотири ейси в одній розстановці). Здійснити перелом у протистоянні «Регіні» не вдалося - 25:15.

Решта матчу ніяких сюрпризів в собі не таїла. Трохи давши волю супернику в дебюті зустрічі (4:5, 10:9), «Сєвєродончанка» швидко розставила крапки над «і» - 19:11. Посприяв ривку десант з Тернополя - Чернецька і Палій. Наступні два очки принесла нашій команді Юрченко (її в другій, описаної вище проблемної, партії замінить Бурбелюк), а кінцівка стала бенефісом Палій.

Два ейси Дегтярьової і удар Лісєєнкової відкрили третій сет - 3:0. Бачили волейболістки «Сєвєродончанки» і забитий четвертий м"яч. Але поки раділи, суперник зумів-таки видряпати круглого буквально з паркету і перебити його через сітку. Не розгубившись Лісєєнкова, на жаль, послала перехідний за межі майданчика. Це був єдиний з ряду геть епізод в партії. Господарі миттю розвіяли всі сумніви - 9:2, 16:7. До речі, не подіяли і зроблені Валерієм Пархоменко перестановки з виходом у старті Бєлової у четверту зону і перестановкою Шаповаловою в третю.

 «Регіна» не змогла розміняти десяток, а буквально через годину опустилася на дно турнірної таблиці - луцька «Волинь» поступилася вдома «Кряж».

 

 

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами фан-сайту ВК «Сєвєродончанка»

Источник