Суперліга (чоловіки). 3-й тур. Першу перемогу «Локо-Експрес» здобув в Полтаві

00:25 | 27 октября 2013

Один з лідерів лубенський «Фаворит» несподівано програв дома одному з аутсайдерів харківському «Локо-Експресу». Але в другому матчі лубенці реваншувалися, перемігші суперника з тим же рахунком, та залишилися в групі лідерів.

 

«Фаворит» - «Локо-Експрес» - 1:3, 3:1

У першій партії першого матчу харків"яни не дали отямитися господарям майданчика, як рахунок вже по сетах був на їх користь. «Фаворит» кинувся наздоганяти, але «Локо-Експрес» не розгубився, і зігравши холоднокровно в кінцівці партії збільшив свою перевагу - 25:23. Також на завершальних розіграшах в кінцівці все вирішувалося і в третій партії, але тут вже свого не упустили волейболісти «Фавориту». Здавалося, що в матчі настав перелом. Але це тільки здавалося. «Локо-Експрес «зіграв на одному диханні» четвертий і, як виявилося, завершальний сет, і хоча «Фаворит» намагався повернути інтригу в матчі, підтягшись за рахунком, але до «більше-менше» справа не дійшла. У підсумку, перші три очки в активі «Локо-Експрес» в нинішньому чемпіонаті.

В цілому господарям не вдавались блоки, діагональні простріли та і практично всі подачі із легкістю брали гравці «Локо-Експресу». Загалом гра була запекла, цікава різними комбінаціями, але було помітно, що полтавці не очікували такої боротьби і розгубились.

 

Сергій ПОНОМАРЕНКО, тренер СК «Фаворит»:

- Сьогодні гра для нас була важкою. Припустилися багато власних помилок. Концентрації в хлопців сьогодні не було, не знаю з чим це пов’язано. Фізично й морально були готові, можливо перегоріли, не налаштувались… Словом будемо розбирати помилки й виправляти.

 

Анатолій ЯНУЩИК, головний тренер «Локо-Експресу»:

- В нашому складі двоє гравців травмовані, можливо суперник порахував, що ми ослаблені і видно не налаштувався. Сьогодні було явно видно на майданчику, що наша команда рухалася, була в азарті, дотримувалися ігрової дисципліни. З іншого боку майданчику гра виглядала розклеєною.

- В порівняні з попередніми турами команда додала?

- Є вислів «Команда грає настільки наскільки їй дозволяє суперник». Візуально сьогодні грали всі значно краще, виходила подача, хороша загальна гра.

 

Перші дві партії другого матчу пройшли в рівній боротьбі, але з невеликою перевагою «Фаворит», що і відбилося на рахунку. Третя партія завершилася на «більше-менше» на користь підопічних Анатолія Янущика 32:30 (!). Але четвертій «Локо-Експрес» не зміг розвинути успіх. Можливо, лише досвіду не вистачило харків"янам, щоб перевести матч на тай-брейк, бажання і самовіддачі у них було не відняти. Перемога «Локо-Експресу» дозволила харків"янам піднятися на шосте місце турнірної таблиці, залишивши позаду «Дніпро» і «Барком».

 

Руслан РУБАН, головний тренер CК «Фаворит»:

- На даний момент ми фізично готові добре, але на жаль це єдине, що можна віднести до плюсів. Сьогодні нам нікуди вже було діватися, ми знали, що в любому випадку маємо взяти три очки. Важливо було добре розпочати і приємно, що після третьої партії команда не знітилася, а навпаки завелася і довела матч до перемоги.

- Чому не грав Віталій Сухінін, чи сказалася його відсутність на грі?

- Сухінін знову отримав травму, цього разу в Красноперекопську. Йому наш гравець наступив на ногу і дала про себе знати також травма плеча. Тому Віталію зараз потрібна пауза для відновлення. А відсутність сказалася здорово. В Криму гра нашої команди набувала з ним іншого малюнку і партнери почувають себе впевненіше. На жаль про те, що Сухініну потрібна пауза ми дізналися в четвер, тому довелося експериментувати на ходу. Сподіваюсь він скоро відновиться і зможе через два тижні перерви далі грати.

- Сьогодні багато помилок йшло з боку наших зв’язуючи, ви з цим згодні?

- Вчора команда здорово провалилася на прийомі. Сьогодні в цьому компоненті ми зіграли набагато краще, а от тактичними діями я не задоволений не тільки Фурмана, а й Осадци. В даний момент вони ще не можуть вести гру так, як хотілося б, але будемо працювати. Я вірю в них обох, якби це було не так я б не починав з ними сезон.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами сайтів СК «Фаворит» та   ВК «Локомотив», vpoltave.info

Источник