Суперліга (чоловіки). 2-й тур. Під знаком гостинності господарів

00:25 | 27 октября 2013

Рідкий випадок – всі вісім матчів туру завершились на користь команд-гостей. Цікавий факт, але, якщо придивитися, ніякої сенсації в цьому немає – команди, які в тому, чи іншому ступені вважалися фаворитами, здобули перемоги. Шанси на успіх у господарів були, найбільші у «Кримсоди», але вони їх не використали. Отже всього одно очко з 24-х втратили гості у минулому турі. Єдина команда, що не втратила очок, це «Буревісник», щоправда чернігівці грали тільки з команди, які вийшли з вищої ліги. Подробиці далі

 

«Барком» — «Буревісник-ШВСМ» - 1:3, 1:3

Львів’яни можуть горювати про втрачені можливості. В першому матчі вони перемогли в першому сеті та були близькі, щоб виграти четверту партію, що принесло б їм перше очко в Суперлізі, але не сталося. Також на «більше-менше» «баркомівці» поступилися у другому сеті другого матчу. Перемога в наступній партії не внесла перелом в хід зустрічі., і в підсумку «Буревісник» здобув четверту перемогу поспіль.

 

«Дніпро» — «Хімпром» - 0:3, 0:3

Дніпрянам явно не пощастило – до них приїхав дуже-дуже злий «Хімпром» - пам’ятаєте, ця команда втратила чотири бали в домашньому першому турі.

«Дніпро» вийшов на перший матч в такому складі: Спаський, Мазур (к), Бельський, Скороход, Терещук, Євстратов, в якості ліберо були заявлені Неустроєв та Ісаєнко. Стартова «шістка» «Хімпрому» була такою: Гуменюк (к), Мороз, Попільнух, Тупчій, Кушнір, Богдан, і також було заявлено два ліберо – Артеменко та Зуй.  В першому сеті обидва колективи показали неабияку налаштованість та боролися до самісінького кінця. При рахунку 24:25 Віталій Стадніков взяв тайм-аут, але вирішальний удар залишився за гостями.  Далі з кожною партією напруга боротьби падала, але переможець залишався тим же. Упродовж матчу наставники робили деякі заміни, але стартових складів це не стосувалося.

А ось у другому матчі вони були менш консервативними: у порівнянні з першим днем у «старті» «Дніпра» замість Мазура вийшов Шкут, у другому сеті – Курлапов замість Бельського, у третьому – Євстратова замінив Колпаков. Микола Пасажін у другому сеті два можливість пограти другій «зв’язці» Шломіну, залишивши інших гравців на своїх позиціях. Але взагалі матч проходив під контролем сумської команди, достатньо сказати, що «Хімпром» жодного разу не брав тайм-ауту. Лише в третьому сеті «Дніпро» був близький до перемогу, але в кінцівці надійніше діяли гості, які сповна реабілітувалися за домашні втрати в першому турі

 

«Кримсода» - «Фаворит» - 0:3, 2:3

Першу партію лубенські волейболісти почали впевнено і постійно вели в рахунку  1-2 очки, який суперник періодично зрівнював рахунок, - розповідає сайт СК «Фаворит». - Коли гості збільшили перевагу до 10:13, Віталій Осіпов взяв тайм аут, який пішов його команді на користь. Кримчани на кілька хвилин наздогнали суперника 17:17, але потім підопічні Руслана Рубана поступово пішли у відрив 19:22 і так довели до кінця партії – 22:25.

Початок другої партії був за господарями 4:0, команди на першу технічну перерву пішли за впевненої переваги кримчан - 8:3. Та після короткого перепочинку «Фаворит» відіграє три очки – 8:6, і «Кримсода» змушена брати тайм-аут. Поступово крок за кроком лубенці вирівняли ситуацію 14:14, і тут же вперше за партію повели. Коли відрив збільшився до двох м’ячів - 16:18, кримчани беруть паузу, але «Фаворит» піймав кураж. Після кількох вдалих блоків Міщука різниця стала більшою рахунок на табло - 17:21. До кінця партії наші хлопці довели рахунок до більш впевненого – 20:25. Після рівного початку третьої партії (8:7), перелом в грі наступив після першої технічної перерви. Вдала гра на блоці «Фаворита» призвела до 8:13, далі – 11:16. Команди кілька разів помилилися на подачах, але рахунок ріс на користь лубенських волейболістів. У підсумку і третю партію лубенська команда дограла впевнено – 17:25.

Повторний матч для «Фаворита» видався більш складним. Але поступаючись по ходу зустрічі 1:2 підопічні Руслана Рубана зібралися з силами і здобули другу перемогу над «Кримсодою» з рахунком – 3:2.

 

«Локо-Експрес» - «ВНАУ» - 1:3, 0:3

У першому матчі харків"яни нав"язали гостям з Вінниці боротьбу і змогли дотиснути на «більше-менше», але от у наступних трьох партіях поступилися. У неділю «Локо-Експрес» поступився з «сухим» рахунком. Харків’яни, як і «Барком» з «Дніпром», очок в цьому чемпіонаті ще не набирали. І в наступному турі їм складно буде складно поповнити багаж, адже гратимуть вони в гостях.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник