Суперліга (жінки). 2-й тур. Без поразок тільки «Хімік» та «Орбіта»

00:25 | 27 октября 2013

У другому турі поспіль тернопільська «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» підносить сюрприз, відбираючи очки у претендентів на високі позиції: в першому у «Орбіти», в другому – у «Сєвєродончанки», яку навіть обіграла. В решті матчів без сенсацій. Відзначимо лише, що «Кряж» розмочив «0» в графі «очки», зігравши п’ятихатку з «Керкінітідою». А лідирують «Хімік» та «Орбіта», які йдуть без поразок та в наступному турі зіграють в Запоріжжі. Подробиці далі.

 

«Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет» - 3:0, 3:0

Матч з юною «незнайомкою» під назвою «Волинь» - всього два гравця залишилося з минулорічної основи, «Хімік» почав бойовим складом, але дебют показав, що у суперника є зуби, і вони можуть їх використати за призначенням, - зазначає офіційний сайт ВК «Хімік». Серія помилок, блок суперника - 0:3. Швидко наздогнали - 3:3, але лучанки не здалися - повели 7:5. І тільки після цього, на подачі Ольги Савенчук, «Хімік» розставив всі крапки над «i». 13:7. Так, принаймні, здалося. Але суперник продовжував чинити опір. Сергію Голотову навіть довелося взяти тайм-аут, коли команда програла кілька очок поспіль, і рахунок став 14:12. Після ейсу «зв"язки» Олени Новгородченко - 16:12. «Волинь», не без допомоги господарок майданчика, набрала три очки - 16:15, після чого відбулася заміна зв’язуючою - вийшла Тетяна Хилюк. Тільки в кінцівці «Хімік» дотиснув опонента. Атака Ірини Трушкіної - 18:17, потім Кальченко і Савенчук - 22:18. Закінчилася партія подвійний атакою Надії Кодоли з «четвірки» - спочатку потужно, а потім накатом, але однаково ефективно. 25:20.

У наступних партіях було вже простіше, і Сергій Голотов повною мірою використовував весь командний ростер. Переможний акорд на цьому відрізку зіграла Анастасія Чернуха, зробивши «блок- аут» - 25:13.

Третю партію «Хімік» почав у досить цікавому поєднанні: Хилюк, Герасимова, Томіч, Кодола, Савенчук, Первухіна. Але інтриги й тут не було - 4:1, 8:4, 16:9, 22:14, але треба віддати належне волейболісткам «Волині», які щосили постаралися ускладнити життя чемпіонкам країни. 25:15 і 3:0 - впевнена перемога «Хіміка».

І на другий матч Сергій Голотов з «Волинню» виставив бойовий склад. Тепер вже луцька команда постала непогано знайомим суперником. І гра з самого початку пішла веселіше з боку господарок майданчика. Перший розіграш вийшов довгим, але завершився чітким ударом Надії Кодоли з «четвірки». Савенчук зробила рахунок 3:0. «Волинь» підібралася після удару Ганни Степанюк - 4:3. Але «Хімік» на подачі Трушкиної, в тому числі і за допомогою ейсу, втік вперед - 7:3. Далі 14:6 після «перехідного» у виконанні Кальченко. Тут же Трушкина витягла складний м"яч у захисті, а суперник промахнувся в атаці - 15:6. Южненські волейболістки, допустивши серію помилок в атаці, дозволили супернику набрати чотири очки. Такі відрізки у виконанні «Хіміка» мали місце ще не раз, але кардинального перелому не вносили. Порушила мовчанку «Хіміка» Кальченко - ударом з «двійки». 16:10. Та ж Катерина і поставила крапку в партії, закривши «один в один» атаку в центрі сітці. 25:14.

Друга партія. Деякі зміни в складі «Хіміка» - деякі зміни в ході матчу: 0:2, 5:4, 7:8 - після несподіваної знижки зв’язуючою «Волині» Ганни Житовоз. Ударом на удар команди відповідали до позначки «14». «Хімік» вирвався вперед на три очки, після чого спокійно довів партію до логічного завершення. Хоча і без чайної ложки дьогтю, в якій вмістилися три помилки в атаці. Юна Ірина Собчук «по-дорослому» яскравим першим темпом скоротила відрив до двох балів - 23:21. Підвела риску під партією Надія Кодола ударом із задньої лінії.

У третій партії обійшлося без подібних варіантів. «Хімік» відразу ж розклав все по поличках - 6:1. Свою частку ігрового матчу отримала Тетяна Карпушина, якій її тезка Хилюк, користуючись присутністю нападаючої на передній лінії, віддала контрольний м"яч. У перший раз луганчанка не впоралася з ношею, двічі не загнуздавши блоком. Вдруге, зробивши висновки, вона вже обвела блок у шосту зону. «Хімік» виграв, а на рахунку Карпушиної перший переможний м"яч у кар"єрі.

 

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - 0:3, 0:3

У Рівному без несподіванок. Як очікувалося, «Орбіта» в цілому впевнено розібралася з місцевою «Регіною», відчувши серйозний опір лише в двох з шести партій двухраундового двобою – в другій партії першого дня та в першій другого дня.

 

«Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - «Сєвєродончанка» - 3:1, 1:3

Молода команда Андрія Романовича шокувала лідера Суперліги. Тернопільські волейболістки доволі впевнено розібралися із суперницями в перший день туру, - розповідає сайт «Спорт Тернопільщини». - Здобути очки на виїзді, схоже, надихнули «Галичанку» на домашні матчі із «Сєвєродончанкою». Напередодні гри головний тренер гостей Гарій Єгізаров зазначав, що тернопільська команда вдома грає потужно. Проте тренер Сєвєродончанки був впевнений у силах своєї команди.

Але іншої думки були волейболістки тернопільської команди. У першому сеті Галичанка поклала переможний почин (25:22). Проте більш досвідчені гості з Сєвєродонецька не відпускали господарок, взявши другу партію (18:25). Було помітно, що «Галичанка» переважає опоненток на блоці. Переламним у матчі став третій сет. «Галичанка» впевнено вела у рахунку, але гості наполегливо відігравалися. Андрій Романович просив своїх волейболісток чіплятися за кожен м"яч, і вони чіплялися. Програючи наприкінці сету у два м"ячі,  «Галичанка» зуміла перевести гру на «більше-менше» та дотиснути «Сєвєродончанку». Програш третьої партії остаточно зламав гостей. Тренер, напевне, не впізнав своїх волейболісток, які програвали м"яч за м"ячем. «Галичанка» поставила фінальну крапку (25:13) і вперше у сезоні здобула три очки.

У другий день тернополянки теж могли одержати перемогу, але дівчатам забракло впевненості. Перший сет видався найбільш драматичним у грі. З самого початку суперниці йшли очко в очко, не поступаючись одна одній. За такого розвитку подій — щільний фініш був неминучий. І з рахунком (29:27) перемогу одержала Галичанка.

Проте упіймати кураж галичанкам не вдалося. У трьох наступних сетах сильнішими були волейболістки із Сєвєродонецька. Підопічні Гарія Єгізарова на класі здобули перемогу і взяли реванш за вчорашній результат.

 

«Кряж-Медуніверситет» - «Керкінітіда» - 1:3, 2:3

Прагнення до перемоги господарки показали вже спочатку першого матчу. Не тільки показали, але й реалізували його, вигравши стартову партію. Але в подальшому кримчанки знайшли ключики до «Кряжу» та в підсумку перемогли. Але новий день – новий бій. Команди обмінювалися перемогами з початку і до кінця – всі непарні партії залишилися за гостями. Але максимум очок, як ви розумієте, вони взяти не зуміли.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник