Суперліга (жінки). 2-й тур. Найбільша інтрига – в Тернополі

00:25 | 27 октября 2013

На звання центрального двобою туру можуть претендувати дві пари: «Хімік» - «Волинь» та «Галичанка» - «Сєвєродончанка». Але перший, на жаль, за звичкою, за попередніми досягненнями, адже луцька команда зазнала чималих втрат, а ось «Галичанка» стала головною несподіванкою першого туру, відібравши два очки у «Орбіти», тож і на своєму, специфічному, майданчику матиме шанси на успіх. Матчі в Тернополі найбільш цікаві в цьому турі, але ж і про інші ігри не забудемо. Детальніше далі.

Розклад та трансляції ігор

«Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет»

Напевно вперше за час виступу обох команд в Суперлізі можна чітко віддати перевагу одному із суперників. «Хімік» підсилився, а ось «Волинь», навпаки, втратила свій бойовий склад. Але луцька команда зараз загадка для своїх суперників, тож цілком може піднести сюрприз. Цікаво, що за статистикою двох попередніх сезонів, «Волинь» має перевагу – 8 перемог в 15-ти матчах, проте в чемпіонаті частіше брав вгору «Хімік» - п’ять разів в 12-ти іграх.

 

Сергій ГОЛОТОВ, головний тренер ВК «Хімік»

- Ми працювали за наміченим планом, не замислюючись про те, наскільки змінився склад суперника. Знаємо, звичайно, що склад «Волині» серйозно оновився - з стартовою шістки залишилося всього дві людини. На жаль, відеоматеріалу про матчі першого туру, в якому наш суперник зустрічався з «Регіною», у нас немає.

- Як ви думаєте, чи може молода луцька команда піднести сюрпризи у звітних матчах?

- Думаю, що суперник постарається це зробити, але, швидше за все, це відбуватиметься лише на окремих відрізках, не більше того.

- Чи може бути недооцінка суперника з боку «Хіміка»?

- Ні, цього не буде. У команді зараз серйозна, і разом з тим здорова конкуренція, і тому людина, який дозволить так поставитися до гри, втратить можливість надалі виходити на майданчик. Є конкуренція, і від того і ставлення гравців до роботи відповідне.

- Чи будете задіяна молодь у звітних іграх ?

- Будемо виходити з того, як складатиметься гра (офіційний сайт ВК «Хімік»).

 

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер «Континіум-Волинь-Університет»:

- Перемагати, тільки перемагати. Буду налаштовувати підопічних саме так. Будемо боротися. Ясно, що виграти буде складно, практично неможливо. Але треба виходити з таким настроєм, а там вже і гра може вийде.

- Яке враження залишила гра команди в матчах з «Регіною» у першому турі ?

- Ну як вам сказати. Таке, як голий на концерті, або одягнений в лазні - незручне. Працювати, працювати і ще раз працювати. Ще нічого не вміють - ні блок поставити, ні в захисті грати, ні самостраховку, ні страховку блоку робити. Вчитися, вчитися і вчитися.

- Але те, що виграли, це плюс для команди, погодьтеся?

- Звичайно. Це додасть молодим гравцям впевненості в собі.

- Проте, над командою не буде тяжіти завдання, і волейболістки можуть зіграти розкуто...

- Згоден. У молоді зараз завдання вчитися. Вчитися у більш майстровитих суперників. Я дівчатам так і сказав: «Приїдете в Южне, побачите, як правильно на блоці треба рухатися, як у захисті грати, іншим елементам». Для молодих гравців «Волині» майбутні ігри стануть хорошим досвідом. Але в будь-якому випадку треба боротися за перемогу, за кожне очко, в іншому випадку нічого з молодих гравців не вийде. Матчі з «Хіміком» допоможуть визначити, на якому рівні вони знаходяться зараз. Після ігор з фаворитами чемпіонату, я вже буду чітко знати, в якому напрямку працювати.

Нехай, образно кажучи, по голові надають: як то кажуть, «той, хто не падав, той ніколи не підніметься» (офіційний сайт ВК «Хімік»).

 «Хімік» - «Континіум-Волинь-Університет»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

15 матчів: +7-8, партії - 30-32, очки – 23-22

Суперліга-2011/12 – 6 матчів: +3-3, партії – 13-13,  очки – 10-8. Луцьк – 3:1, 3:2, 3:1; Южне – 0:3, 2:3, 2:3.

Кубок-2011/12 – 2 матчі: +0-2, партії – 3-6, очки – 1-5. Луцьк – 1:3; Южне – 2:3.

Суперліга-2012/13 – 6 матчів: +4-2, партії - 13-9, очки – 12-6; Южне - 3:1, 3:1, 3:0, Луцьк – 0:3, 1:3, 3:1

Кубок-2012/13 – 1 матч:+0-1, партії - 1-3, очки – 0:3. Южне - 1:3.

 

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

Згідно ієрархії минулого сезону та комплектації сезону нинішнього явний фаворит тут запорізька команда, але втрати очок на своєму майданчику в першому турі, та й оцінка гри збоку наставника «Орбіти» говорять, що деякі сумніви відносно результату все ж таки можуть бути. Тим більше, що «Регіна» гратиме у своєму робочому залі. Цікаво, що Валерій Пархоменко та Ігор Філіштинський певний час, щоправда більше двадцяти років тому, працювали в одеській команді майстрів. Але місце прописки у тренерів одне – Одеса.

 «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» - «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

5 матчи: +0-5, партії - 2-15, очки - 0-15.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +0-4, партії - 1-12, очки – 0-12. Рівне - 1:3, 0:3, Запоріжжя – 0:3, 0:3.

Кубок-2013/14 – 1 матч:+0-1, партії – 1:3, очки – 0-3. Тернопіль – 1:3.

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали

 
 «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - «Сєвєродончанка»

Тернопільська команда досить рідко когось відпускає легко на своєму майданчику – в минулому сезоні тут були биті і «Орбіта», і «Волинь», хоча «Сєвєродончанка» взяла тут максимум очок. На сьогоднішній день молодість «Галичанки» може стати як козирем – сміливість, як відомо, міста, так і недоліком, адже зайві емоції ніколи не допомагали у досягненні результату. Додамо, що «Сєвєродончанка», яка є один з претендентів на високі місця і має другий в країні за досвідом склад, ще не показала в цьому сезоні свою силу: в Кубку вона без шансів поступилася «Хіміку» та мала проблеми з «Керкінітідою». І цей факт додає інтриги цьому протистоянню.

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»:

- Потенційно у суперника хороша зв’язуюча та два добрих перші темпи: зіграна з Дегтярьовою Лідяєва та досвідчена Чернецька. Тож одним з визначальних елементів стане прийом та подача. Якщо сєвєродонецькій команді вдасться тримати прийом, тоді у нас взагалі небагато шансів, тому що зв’язуюча пасує дуже швидко. Прогулянки в будь-якому разі не очікується. Ми налаштовані, що гратимемо дуже важкі матчі.

Ігри в Запоріжжі показали, що ми вже щось вміємо, та завдяки цьому маємо шанси поборотися, тим більше, граючи у себе вдома. У нас хоч і немає інституту вболівання, але ж свій глядач у нас є, і ми все ж таки розраховуємо на його підтримку – ми граємо для них.

- Чи можете порівняти рівень наступного суперника «Сєвєродончанки» та «Орбіти», якій «Галичанка» чинила гідний опір?

- Складно це зробити, адже сєвєродонецьку команду я не в цьому сезоні не бачив. Ігри в Запоріжжі показали, що з «Орбітою» ми можемо боротися. Говорячи суто теоретично, виходячи з результату матчу цих команд на передсезонному турнірі у Воронежі, де «Орбіта» програла 1:3, та порівнюючи склади, «Сєвєродончанка» трохи досвідченіша команда, зокрема зв’язуючий гравець. Крім того, у «Сєвєра» більш стабільний та досвідчений ліберо, екс-гравець збірної Білорусії Юлія Марковська. Взагалі-то, наш найближчий суперник в кілька разів перевищує нас за досвідом. Але ж ми боротимемось. Рідні стіни нам теж допоможуть.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Чим можуть бути небезпечними для «Сєвєродончанки» матчі в Тернополі?

- «Галичанка» завжди вдома грає непогано. В допомогу специфічність залу – він, як ви знаєте, невеликий та невисокий. Суперник в ньому постійно тренується, а для нас він дещо тіснуватий. Це складе певну проблему. Таким чином, фактор рідних стін в даному випадку чи не найголовнішій.

- Як ви оцінили результати «Галичанки» в першому турі в Запоріжжі (2:3, 2:3)?

- Вони мене здивували. Але,на мій погляд, тут запорізька команда припустилася багатьох помилок, особливо на прийомі, що й стало визначальним фактором таких результатів.

- Ваша думка о «Галичанці»?

- Це молода команда а молодості власна нестабільна гра. В матчах з «Орбітою» наш суперник непогано блокував, але не вистачало стабільності в атаці та прийомі. Головними факторами в цьому двобою стануть прийом та подача, а також наша гра на блоці. Це може визначити підсумок матчів.

 «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк» - «Сєвєродончанка»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

10 матчів: +3-7, партії - 14-26, очки - 7-23.

Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +1-3, партії - 5-11 очки – 2-10. Сєвєродонецьк - 0:3, 3:2, Тернопіль – 1:3, 1:3.

Суперліга-2011/12 – 6 матчі: +2-4, партії – 9-15, очки – 5-13. Тернопіль – 1:3, 1:3. Сєвєродонецьк – 3:2, 1:3, Луцьк – 3:1, Южне – 0:3

 

«Кряж-Медуніверситет» - «Керкінітіда»

Як показали матчі Кубку України та 1-го туру, результати «Керкінітіди» багато в чому залежить від присутності на тренерському містку Леоніда Хричова. Згідно відкликів преси, євпаторійські волейболістки не були схожі самі на себе в Сєвєродонецьку, тоді як на домашньому майданчику дали справжній бій «Сєвєру». З іншого боку кримчанки цілком могли і поступитися вінницькій команді – програвши одну партію, вони програвали в другій 4:16, але все ж таки видряпали сет, а згодом і матч. Тож передбачити результати матчів на даний момент досить складно, хоча команди й ставлять перед собою різні турнірні задачі.

 «Кряж-Медуніверситет» - «Керкінітіда»

СТАТИСТИКА ІГОР (останні два сезони)

14 матчів: +2-12, партії - 16-37, очки - 9-33.

 Кубок України-2013/14 – 1 матч: +0-1, партії – 1:3, очки – 0-3. Євпаторія – 1:3

Суперліга-2012/13 – 6 матчі: +0-6, партії – 5-18, очки – 1-17. Євпаторія – 0:3, 1:3, 1:3, Вінниця – 1:3, 0:3, Тернопiль – 2:3.

Суперліга-2011/12 – 6 матчі: +2-4, партії - 8-13, очки – 7-11. Вінниця - 3:1, 3:0, Євпаторія – 0:3, 0:3, 2:3, Одеса – 0:3.

Кубок-2011/12 – 1 матч: +0-1, партії – 2-3, очки – 1-2. Сєвєродонецьк – 2:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник