Суперліга (чоловіки). 2-й тур. Центральні матчі відбудуться в Криму

00:25 | 27 октября 2013

Серед матчів 2-го туру чоловічої Суперліги, безумовно, виділяються поєдинки в Красноперекопську, де зійдуться конкуренти останніх років «Кримсода» та «Фаворит», які двічі поспіль фінішували на другому та третьому місцях відповідно. Незважаючи на серйозні зміни у складі кримчан, комплектація дозволяє їм розраховувати на високі позиції, та й «Фаворит» знову заявив про серйозні амбіції. Детальніше в нашому традиційному прев’ю.

Розклад та трансляції ігор

«Барком» - «Буревісник»

Доволі цікаве протистояння досвідчених тренерів – Віктора Михальчука та Миколи Благодарного, які, щоправда, мають у своєму розпорядження дещо різний контингент гравців. У львів’ян – зберігся вищоліговий склад, який завоював путівку в Суперлігу, у чернігівців – за деякими виключенням команда, яка виборола четверте місце в минулому сезоні. Колективи зіграні, але можна сказати, що вони знаходяться в процесі зростання: «Барком» тому, що для нього це перший досвід виступу в Суперлізі, «Буревісник» тому, що, зазвичай пізніше за інших – наприкінці серпня, розпочав підготовку до сезону і набиратиме оберти упродовж сезону. Тож дуже цікаво, на якому ступені знаходитимуться суперники в момент першої в історії зустрічі. Цікаво, що в разі двох перемог «Буревісник» може опинитися на першому місці.

  «Барком» - «Буревісник».

СТАТИСТИКА ІГОР (останні три сезони)

між собою не грали

 

«Кримсода» - «Фаворит»»

Обидва колективи без особливих проблем виграли свої перші матчі: «Кримсода» взяла верх над «Локо-Експресом», «Фаворит» - над «Баркомом». Звісно, вони і повинні були перемагати, адже за класом вони вище, тим більше грали вдома. Але зараз – зовсім інша справа. Для обох команд ці зустрічі дуже принципові, їх можна розглядати вже і глобальному сенсі, з прицілом на плей-офф – перемога «Фавориту» на виїзді значно підвищить його шанси на більш високе місце в регулярному чемпіонаті. За останні два сезони лубенці  програвали кримчанам часто-густо – десять раз в 13-ти матчах. Тож напевно є велике бажання перервати цю серію. Звісно, і «Кримсода» не має наміру поступатися перед своїми вболівальниками.

 

Віталій ОСІПОВ, головний тренер «Кримсоди»:

- Матчі з «Фаворитом» дійсно дуже важливі для «Кримсоди», адже в минулому сезоні суперники посіли сусідні позиції на п’єдесталі. Гадаю, що наші матчі будуть центральними в цьому турі, тому що зустрічаються відносно рівні суперники, незважаючи на те, що у складі нашої команди відбулися великі зміни у порівнянні з минулим сезоном. Тому навряд чи хтось візьметься прогнозувати результати цих ігор.

- Ваша думка про «Фаворит»?

- Ця команда достатньо досвідчена, з волейболістами, які виступали в Суперлізі, а також на міжнародній арені, збалансована у всіх лініях, є люди, які можуть посилити гру з «лавки». Тобто тренер може спокійно варіювати склад. Це, звісно, плюс для будь-якої команди.

- Фактор свого поля важливий для «Кримсоди»?

- Гадаю, що так. Це додатковий стимул для команди показати себе перед своїми вболівальниками. Дома команду завжди підтримують – і коли виграють, і у важкі моменти, а це, звісно, додає сил гравцям і є позитивним фактором.

- Які компоненти стануть вирішальними для визначення переможця в цих матчах?

- Коли зустрічаються рівні суперники, багато чого залежить від психології, наскільки хлопці зможуть вистояти, витримати, адже в будь-якому разі будуть і непрості моменти, і до цього треба бути готовими. І тут буде важливо, хто буде більш стійким в такі моменти. Дуже важливим фактором буде і дисципліна гри, то, як гравці виконають установку на матч.

 

Руслан РУБАН, головний тренер «Фавориту»:

- Вважаю, що команда знаходиться у добрій фізичній формі, травмованих гравців також немає. Ті, хто мав пошкодження, вже тренуються. В той же час є недолік ігрової практики, пов"язаний з великою перервою в чемпіонаті. Це дещо непокоїть, враховуючи, що матчі з «Кримсодою» перші важливі для нас в цьому чемпіонаті. Наш суперник, як відомо, минулого тижня зіграв турнір на своєму майданчику  і, таким чином, має невеличку перевагу в цьому сенсі. Взагалі-то по складу команду ніяких проблем, тож ми готові до двобою.

- Минулого тижня у товариській грі із «Локо-Експресом» не приймав участь Дмитро Міщук. Чи планується його участь в матчах із «Кримсодою», за яку він виступав раніше?

- Дмитро не їздив в Харків через те, що йому вирізали зуб мудрості, операція вийшла важкою, тому він тиждень був відсутній. Але з понеділка він вже працює разом з командою, і так – він гратиме з «Кримсодою».

- Для нього в цих іграх буде додаткова мотивація, чи не так?

- Звісно, абсолютно з вами згодний. Будь-який гравець, які суперничає із свою колишньою командою, намагається показати трохи більше, ніж інші гравці. Сподіваюсь, що Дмитро в цих матчах гратиме саме з таких настроєм.

- Як ви вважаєте, «Кримсода» стала сильніше у порівнянні з минулим сезоном, чи ні?

- Ну такого гравця як, наприклад, Костянтин Жилінський, складно замінити, хоча на його місце прийшов дуже хорошій перший темп – Роман Добриця. Так що складно говорити. Точно на ваше питання я змогу відповісти вже після самих ігор. Мені все ж таки здається, що вони ослабли, але ігри покажуть.

- Що вирішить підсумок ігор в Красноперекопську?

- Хто впорається з подачею та з прийомом, той матиме велику перевагу. Гадаю, що ми маємо більш варіантів в нападі – і серед тих, хто у «шістці», і серед гравців «лави». В цьому році у нас здорово підібраний склад – всі дванадцять гравців приблизного однакового рівня. Мені навіть складно планувати стартовий склад. Будь-який гравець може розраховувати на те, що вийде з початку матчу, тож нашим суперникам важко буде передбачити стартовий склад. Мене це радує, адже я можу розраховувати на всіх гравців команди.

 «Кримсода - «Фаворит»

СТАТИСТИКА ІГОР(останні два сезони)

13 матчів: +10-3, партії - 32-14, очки – 29-10

Суперліга-2011/12 – 8 матчів: +7-1, партії - 21-4, очки - 21-3; Красноперекопськ – 3:0, 3:0, 3:0; Полтава - 0:3, 3:0, 3:0; Харків – 3:1; Черкаси - 3:0.

Суперліга-2012/13 - 4 матчі:-2+2, партії - 8-8, очки – 6-6. Красноперекопськ - 0:3, 3:0. Полтава – 2:3, 3:2

Кубок-2012/13 – 1 матч:+1-0, партії – 3-2, очки - 2-1. Красноперекопськ – 3:2.

 

«Дніпро» - «Хімпром»

У «Дніпра» небагато шансів проти «Хімпрому», який мало того, що ставить високі цілі, та й ще на старті втратив очки, причому чотири, там, де це аж ніяк не планувалося – в домашніх матчах з вінницьким ВНАУ, та, звісно, налаштований на те, щоб реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Коли команди суперничали у вищій лізі, сумські волейболісти мали значну перевагу – шість перемог в шести матчах, хоча в вдома дніпропетровці попсували їм нерви. Відзначимо, що «Дніпро» в минулому сезоні переміг в 13-ти з 14-ти матчів на своєму майданчику. Єдина поразка – 24 листопада від харківського «Локомотива-Надії» з рахунком 0:3.

 

Микола ПАСАЖІН, головний тренер «Хімпрому»

- Ми просто зобов"язані реабілітуватися перед своїми уболівальниками. Адже в домашніх матчах з вінницьким ВНАУ команда втратила чотири очки. Тепер наше завдання в Дніпропетровську постаратися домогтися максимального успіху в обох зустрічах .

- Що Вам відомо про майбутнього суперника?

- Чесно кажучи, інформації про «Дніпрі» зовсім небагато. Знаю, що в їх складі грає Артур Степашкін, який минулого сезону починав в «Хімпромі». Артем Скороход у свій час грав у Чернігові, є ще кілька волейболістів, які вже пограли на хорошому рівні. Але, головне, нам самим діяти без помилок і показати свою гру. Тоді буде і результат.

- На турнір в Красноперекопськ не їздили Юшкевич і Мороз. Як зараз їх стан?

- Вони вже тренуються в загальній групі, і ми сподіваємося, що до матчів у Дніпропетровську будуть готові.

- Чи має значення, в якому залі будете грати?

- Я думаю, що ні. Ще раз повторюся - нам, найголовніше, треба зуміти показати свою гру. А для цього треба вийти на майданчик повністю сконцентрованими і не думати про те, що ця команда є дебютантом Суперліги. Ніякої недооцінки суперника бути не повинно (сайт СК «Сумихімпром»).

 «Дніпро» - «Хімпром»

СТАТИСТИКА ІГОР(останні три сезони)

6 матчів: +0-6, партії - 3-18, очки – 1-17

 Вища ліга-2011/12 – 6 матчів: +0-6, партії - 3-18, очки - 1-17; Суми – 0:3, 0:3, 0:3; Дніпропетровськ - 1:3, 2:3; Вінниця - 1:3.

В сезоні-2012/13 команди між собою не грали

 

«Локо-Експрес» - «ВНАУ»

Перед початком сезону рівень суперників в цій дуелі, з урахуванням змазаної підготовки ВНАУ, розцінювався, як приблизно рівний.  Але в практичній площині все змінилося – «аграрії» піднесли відразу дві сенсації, обігравши харківський «Локомотив», а потім відібравши чотири очки на виїзді в Сумах. Тож, згідно цих результатів шанси підопічних Олександра Бондаренка оцінимо вище, ніж у молодих «залізничників», хоча сам тренер не придає великого значення результатам на старті сезону, розраховуючи отримати оптимальні кондиції команди в момент вирішальних матчів сезону.

 «Локо-Експрес» - «ВНАУ»

СТАТИСТИКА ІГОР(останні три сезони)

4 матчі: +1-3, партії - 6-11, очки - 4-8.

 Суперліга-2012/13 – 4 матчі: +1-3, партії - 6-11, очки – 4-8. Харків – 1:3, 3:2.Вінниця – 0:3, 2:3

В сезоні-2011/12 команди між собою не грали.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник