Суперліга (жінки). «Орбіта» - «Галичанка». Слово тренерам.

00:25 | 27 октября 2013

Найбільш цікавим в першому турі жіночої Суперліги видалося протистояння в Запоріжжі між «Орбітою» та «Галичанкою». Дві «п’ятихатки» побачили глядачі в спорткомплексі ЗАС – їм, звісно, було цікаво, а ось тренерам - непереливки. Підсумки двобою коментують наставники команд.

 

Ігорь ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер ВК «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»:

- Від нас чекають, що гра буде краще, якісніше. Я думав, що люди трошки піднялися до кінця минулого сезону, і воно дійсно так виглядало. Тренувалися, набирали форму, показували результат. На сьогоднішній день цього немає. Незадовільно грає Сильченкова, Дуднікова випала після операції. Зв"язуюча Скрипак ще не на тому рівні. Злагодженості гри немає, немає першого прийому. Якщо ми в чомусь успішні, так це в блоці. Якщо вчора була злагодженість з Дудніковою і Сильченковою, то сьогодні друга поза кондиції. У другому матчі вона тільки в деяких епізодах зіграла вдало. В цілому у неї хворобливий стан.

В принципі, дівчаткам немає в чому дорікнути, вони трудяться, але якось механічно. Якщо вчора вони натхненно сприймали задане, то сьогодні робота виконується механічно. А в іграх, трохи перегоріли, ми навіть на 15% не відображаємо того, що вміємо. У Кубку ми цю команду обіграли на виїзді 3:0. Можна говорити всяке, що тренер не вгадав з гравцями, перетиснув, перетренувався, виглядали втомленими, ну всяке буває.

Ігри показали, що рано була підвищена заробітна плата у гравців, і керівництво команди озвучило те, що при такій якості гри зарплату потрібно зменшувати. Будемо працювати.

Складові успіху ми знаємо. Дехто відчув себе зірками, і пора опускати на землю. Попереду ще тривалий чемпіонат і наше головне завдання потрапити в четвірку. Поки немає претензій до Ліди Лучко та Ольги Кравченко, всі інші: Лютикова, Скрипак, Сильченкова, обидві ліберо повинні робити висновки і додавати у грі (сайт «Вся власть»).

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Галичанка-ТНЕУ-Укрінбанк»:

- Андрію Васильовичу, чи задоволені двома очками, набраними в Запоріжжі?

- В принципі, так, в силу того, що «Орбіта» грала більш досвідченим складом та й ще на своєму майданчику. Але грала складалася так, що можливий був і інший результат -  суперник, судячи з всього, не очікував від нас такої спритності. Могли виграти і в перший день, і в другий. Але у вирішальні моменти позначився недолік досвіду. Молоді гравці припустилися п’яти помилок в кінці п’ятої партії. Тобто треба продовжувати працювати над собою, набиратися досвіду. Взагалі, два очки в матчах з такою сильною командою, як «Орбіта», це хороший знак, знак того, що рухаємося вперед.

- Результат результатом, але чи відчуваєте прогрес у грі команди у порівнянні, наприклад, за матчем з «Орбітою» на першому етапі Кубку?

- Якщо було 2:3 в перший день, а в другий – 0:3, хтось міг би сказати, що «Орбіта» відстояла дві партії і нам підфартило. Але в повторній грі, як і в першій, ми були попереду, а суперник наздоганяв, і саме це говорить, що все ж таки ми зробили крок вперед у порівнянні з тим же кубковим матчем в Тернополі. Сподіваюсь, що від матчу к матчу ми прогресуватимемо.

- На яких китах базувалася гра «Галичанки» в цих матчах?

- Головна боротьба була на прийомі та на блоці. В ті моменти, коли ми краще блокували, ми набирали очки. Вдало подавали та блокували. Потім йшов провал на подачі, а слідом за нею розконцентрація на прийомі - в цей період свої бали набирала «Орбіта». Ось на таких гойдалках грали два матчі.

Вагомий фактор успіху супернику – можливість посилення гри волейболістками, які виходять на заміну. В перший день не зіграла Катерина Сильченкова, після чого Ігор Філіштинський поставив замість неї Христину Пугачову – вона вистрілила та фактично переламала хід зустрічі. В другий день, зворотна заміна, і Сильченкова нахрапом, поверх блоку позасаджувала майже все, що можливо. Таким чином, при в цілому рівній грі цій козир і зіграв ключову роль.

- В першому матчі «Галичанка» вигравала 2:0. Що відбулося далі?

- Тут позначився недолік досвіду. І в психологічному, і в технічному, і фізичному відношенні. Запорозькі волейболістки доросліше, та, само собою, міцніші.  У молоді ж немає силової витривалості, а найголовніше немає витривалості психологічної, навіть не в плані стійкості, а в плані концентрації уваги, чого в кінцівках і не вистачило, щоб зіграти впевнено та надійно.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник