Чемпіон України: знову нічия з «Фенербахче»

00:25 | 27 октября 2013

«Хімік»  зіграв внічию 2:2 з переможцем Ліги чемпіонів 2012 турецьким «Фенербахче» і в другому контрольному матчі Стамбулі. Українська команда вела в рахунку 2:0, але в наступних двох партіях поступилася. Рахунок матчу (від господарів ) - 24:26, 19:25, 25:19, 25:13. У матчі брали участь всі волейболістки «Хіміка»

 

«Фенербахче»  - «Хімік» - 2:2 (24:26, 19:25, 25:19, 25:13)

«Фенербахче»: Токатліоглу (к), Ердем, Гавличкова, Онур Басаран, Онер, гекса Денкел ; Далбебер (л), Бауер, Сороглу. Тренер: Марсело АББОНДАНЦА .

«Хімік»: Трушкина, Гарелік, Герасимова, Новгородченко (к), Кодола, Савенчук ; Степанчук (л ), Кальченко, Хилюк, Захожа, Первухина, Чернуха, Томич. Тренер: Сергій Голота.

Тривалість матчу: 90 хв. (26+24 +21+19) .

26 вересня. Стамбул. СК «Фенербахче».

 

На другий матч Сергій Голотов виставив бойовий склад c однією зміною в порівнянні з матчем напередодні: замість Юлії Первухіної її тезка Герасимова. Марсело Аббонданца замість француженки Крістіни Бауер поставив туркеню Гекса Денкел. Відзначимо, що обидві зміни торкнулися гравців третьої зони.

На старті рівна боротьба, але остання атака перед першою технічною перервою в активі «Хіміка», а саме Надії Кодоли. Удар у відповідь «Фенер» завдав тут же, на подачі зв’язуючої Онер: три атаки плюс блок, і суперник вже «везе» три очки - 11:8 . «Хімік»  настільки ж сильно зіграв на подачі своєї зв’язуючої - Олени Новгородченко - 11:11. Така собі гра в «кішки-мишки» тривала аж до кінця партії (рахунок від «Фенера») - 13:11, 13:13, 16:14, 16:18, 18:18, 23:23. Поки за справу не взялася Ольга Савенчук. З нею суперник в кінцівці так і не впорався - двічі в атаці, а на нашому сетболі Ердем застромилася в блок, яка поставила 15-й номер «Хіміка». 26:24 .

А от у другому сеті постійно лідирувала наша команда. 4:2 - перший темп Ірини Трушкіної. 10:8 - атака Анастасії Гарелік. І прорив - на подачі Олени Новгородченко. 16:9 - також Гарелік. І ось уже «+8»  (19:11) - перший темп від Катерини Кальченко. Здавалося вже ніщо і ніхто не завадить довести партію до перемоги. Ан ні. Тут «Фенер» видав вражаючий відрізок на подачі Онур Басаран. На цьому ж відрізку, користуючись нагодою, ветеран команди Ердем двічі повернула боржок Савенчук за першу партію. 19:17 - і вже не все так однозначно. Але «Хімік»  відстояв свою перевагу. Кодола двома ударами довела перевагу до чотирьох очок. 22:18 . Ще на один «comeback» туркень не вистачило. 25:19 .

У третьому сеті Сергій Голотов зробив деякі зміни у складі - майданчик покинула Ірина Трушкіна, в «трійці» грали дві Юлії - Герасимова і Первухина. Також на майданчику з"явилася Міна Томич. «Хімік»  спочатку поступався - 3:6, але після трьох поспіль атак Кодоли і ейсу Томіч знову вирвався вперед - 8:6. До середини партії боротьба була рівною, а потім у грі «Хіміка»  стався провал, після чого відставання нашої команди досягло шести очок (12:18 ), який так і зберігся до кінця партії . 19:25.

В заключному сеті стартовий склад був повністю змінений. Тож з початку четвертій партії пасувала Тетяна Хилюк, також на майданчику вперше за два дні з"явилася Анастасія Чернуха. У дебюті вона відзначилася двома очками, в тому числі ейсом - 3:2. Втім, це був останній раз, коли «Хімік» лідирував. Після цього «Фенербахче», у складі якого вийшла француженка Крістіна Бауер, відірвався в рахунку і впевнено довів партію до перемоги - 25:13 . Знову - 2:2. Ще одна бойова нічия .

У п"ятницю вранці «Хімік» повернувся додому. Волейболістки отримали три дня відпочинку і до нового циклу тренувань приступлять вже в понеділок.

 

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник