Кубок України. 1-й етап (жінки). Тернопіль. Огляд

00:25 | 27 октября 2013

Змагання в тернопільській групі несподіванок не принесли. Як і передбачалося, у фінальну частину вийшли запорізька «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» та «Галичанка-ТНЕУ», які впевнено обіграли рівненську «Регіну». Далі стислий огляд змагань.

 

Згідно ієрархії минулорічного сезону, переможець групи визначився вже в перший день, коли «Орбіта» обіграла «Галичанку».

Розпочалась гра досить рівно, почергово виходили вперед як одна команда так і інша, розповідає сайт «Спорт Тернопільщини». Проте ближче до середини першого сету більш досвідчені гравці «Орбіти» перевели перевагу в свій бік і зуміли виграти 4 очки – 25:21. Другий сет тернопільчанки розпочали вкрай невдало, дозволивши гостям із Запоріжжя швидко вирватися вперед, а потім здобути більш, ніж переконливу перемогу. В третьому сеті знову точилась рівна боротьба. Жодна команда не хотіла поступатися. Проте знову «Орбіта» зуміла дотиснути господарів майданчика ближче до кінця партії. 3:0.

Наступного дня запорізька команда вслід за путівкою у фінал гарантувала собі перше місце в групі та менш сильного суперника – другу команду кримського турніру. Після двох впевнених перемог в перших двох партіях матчу з «Регіною» - 25:14, 25:15, підопічні Ігоря Філіштинського дещо розслабилися та поступилися в наступній - 23:25. Далі прийшлося прикласти зусилля, щоб не потрапити в «п’ятихатку» - 25:22 та 3:1 в матчі.

Доля другої путувки у фінальну частину визначалася у заключний день змагань. З перших хвилин підопічні Андрія Романовича почували себе на майданчику досить впевнено. Якщо до середини кожної з партій точилась більш-менш рівна гра, то друга проходила під диктовку «Галичанки», яка не давала жодного шансу суперницям наблизитись до себе. Завдяки даній перемозі тернопільська посіла друге місце в групі «А-2», та зіграє у півфіналі Кубку України з «Хіміком».

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник