Суперліга. 1-й тур. Несподівана Вінниця

00:25 | 27 октября 2013

Головною несподіванкою туру став вінницький ВНАУ. Команда, існування якої було під питанням, яка розпочала тренування лише місяць тому та не провела при цьому контрольних матчів перемогла в гостях «Хімпром», який провів якісну підготовку та купу спарингів. В лідерах «Фаворит», «Кримсода» та «Буревісник», які здобули по дві повноцінні перемоги. Коментарі тренерів ми запропонуємо трохи пізніше, а поки стислий огляд ігор в Сумах та в інших містах

 

«Хімпром» - ВНАУ – 3:2, 0:3

Саме гості заволоділи ініціативою в дебютній партії стартового поєдинку, - зазначає сайт СК «Сумихіпром». - Максимальний розрив на користь волейболістів з Вінниці досягав у першому сеті п"ять м"ячів - 7:12 . Втім, в середині партії вболівальників очікувала гра вже по іншому сценарію. Господарі майданчика, видавши ударний відрізок, змогли не тільки наздогнати «аграріїв», а й відірватися в кінцівці на ті ж п"ять м"ячів - 25:20 .

Більшу частину другої партії команди пройшли практично на рівних. На першу технічну перерву з мінімальною перевагою пішли волейболісти «Хімпрому» - 8:7, після другої «зупинки» з різницею у два м"ячі вели вже гості - 14:16 . Вони ж заробили надалі подвійний сетбол, який, втім, реалізувати не змогли. Як і в попередній партії, підопічні Миколи Пасажіна знайшли в собі сили змінити ситуацію. Перевівши спочатку гру на «більше-менше», господарі майданчика потім здобули перемогу - 27:25 .

Опинившись на краю «прірви», на третю партію волейболісти ВНАУ вийшли максимально зібраними та зарядженими на боротьбу. Захопивши лідерство вже на початку сету, гості надалі змогли збільшити свою перевагу і відсвяткувати свій перший локальний успіх у цьому матчі, взявши партію з різницею в три очки.

Відчувши впевненість, вінницька команда добилася позитивного для себе результату і в четвертій партії - 15:25. На початку п"ятого сету краще виглядали гості, які лідирували з різницею у два-три м"ячі. Однак наприкінці поєдинку господарі майданчика, проявивши характер, таки змогли схилити чашу терезів на свою користь - 15:12 на тай-брейку та 3:2 - на користь «Хімпрому».

Повторний матч проходив вже з перевагою вінницької команди. Господарі майданчика намагалися «зачепитися» за результат, але в кінцівках кожній з трьох зіграних партій майстерність і везіння виявлялися на боці «аграріїв».

У дебютному сеті гості відсвяткували перемогу з перевагою в шість м"ячів. У двох наступних партіях підопічні Миколи Пасажіна поступилися «ВНАУ» з однаковим рахунком 22:25.

 

«Фаворит» - «Барком» - 3:0, 3:0

Львівський «Барком» на відміну від матчу в рамках турніру на «Кубок Лева» в офіційних матчах не зумів скласти конкуренцію більш досвідченим волейболістам «Фавориту», тим більше на чужому полі. Найбільш вдалою для львів’ян стала друга партія, коли вони набрали 19 очок.  Як повідомив сайт СК «Фаворит», головний тренер лубенців Руслан Рубан в цей день дав можливість зіграти всім гравцям команди. Поступово повертається до основного складу Віталій Сухінін, який провів на майданчику півтори партії.

У другому матчі картина не змінилася. З перших хвилин кожної з трьох партій підопічні Руслана Рубана захоплювали ініціативу і вели в рахунку. Відрив міг би бути й значно більшим, якщо б вони не дозволяли собі в якісь моменти матчу розслаблятися.

 

«Кримсода» - «Локо-Експрес» - 3:0, 3:0

Найнапруженішою в першому матчі вийшла друга партія, в якій до другого технічної перерви лідирували гості з Слобожанщини. Втім, розгорітися інтризі кримчани не дозволили. Після нічийних 16:16 господарі набрали поспіль шість м"ячів, що в результаті і зумовило результат партії на користь срібного призера, розповідає sport.ua. Що стосується першого і третього ігрових відрізків, то вони повністю проходили під диктовку господарів, про що свідчать і підсумкові рахунки - 25:16 і 25:19 відповідно. 3:0 - «Кримсода» взяв переконливий реванш за нещодавню поразку харків"янам у першому раунді Кубка України.

У другому матчі, як і в першому, самої напруженої в матчі вийшла друга партія. Відігравши її «ніздря в ніздрю», суперники перевели сет в гру на «більше-менше». Однак зумівши схилити чашу терезів на свою користь і вигравши другу партію 27:25, у третьому ігровому відрізку окрилені кримчани дотиснули опонента з різницею в шість м"ячів.

 

«Буревісник-ШВСМ» - «Дніпро» - 3:1, 3:0

Чернігівці завоювали шість очок з шести, але цілком могли втратити важливі цінні бали у другому матчі, вигравши дві партії лише на більше-менше – 25:23, 29:27. «Буревісник» зазвичай в останні роки набирає оберти дуже довго і розкочуються лише на фініші, але в цьому сезоні підопічні Микола Благодарного можуть розраховувати на вдалий календар, адже в другому турі вони зустрічаються ще з одним новачком – «Баркомом».

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник