Кубок України. Перший етап

00:25 | 27 октября 2013

Сьогодні у двох містах України – Євпаторії та Тернополі. Перший офіційний матч сезону буде зіграний в Криму в 15.00, коли на площадку вийдуть перша та остання команди Суперліги минулого сезону – «Хімік» та «Кряж-Медуніверситет».

 

Група А-1 (Євпаторія). «Хімік», «Сєвєродончанка», «Керкінітіда», «Реґіна-МЕГУ-ОШВСМ»

Диспозиція в цій групі досить чітка: два фаворити – «Хімік» та «Сєвєродончанка», яким спробує скласти конкуренцію місцева «Керкінітіда», яка зазнала значних втрат у міжсезонні. Нагадаємо, що кубкові матчі в Євпаторії традиційно підуть в залік чергового 9-го Кубку меру Євпаторії.

 

Надія КОДОЛА, гравець ВК «Хімік»:

- На Кубок особливий настрій?

- Я б так не сказала. Настрій, як звичайно, максимальний. В Євпаторії ми зобов"язані всіх перемогти і вийти з групи з першого місця. Треба показувати свою силу з перших матчів сезону.

- Той факт, що «Хімік» кілька разів зупинявся в кроці від трофею, тисне, або підстьобує?

- Підстьобує. Сподіваюся, що цього року удача буде на нашому боці. Впевнена, що кожна людина в «Хіміку» робитиме все, щоб команда нарешті здобула Кубок України.

- У вас щось не складаються справи з цим турніром. І з «Галичанкою» у фіналі поступилися, і з «Хіміком» ...

- Значить, пора ламати традицію.

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Наша задача – вихід в фінальну частину змагань. А про стан суперників мені важко судити, адже я їх вже давно не бачив у справі. Але, судячи з того, як укомплектувався «Хімік», це буде один з фаворитів нинішнього сезону, і відповідно нашої групи.

- Головний конкурент тут «Хімік», чи «Керкінітіду» теж не скидаєте з рахунку?

- Так, я б не скидав з рахунку господарок. Взагалі слабких команд не буває, до кожного суперника треба відноситися з повагою, розслаблятися неможна, адже можна влаштуватися кому завгодно.  «Керкінітіда» стоїть особняком, адже ця команда грає на своєму майданчику, який відрізняється по обсягу від Палацу спорту в Сєвєродонецьку, де ми тренуємося, та від южненського «Олімпу» - домашнього майданчику «Хіміку». В Євпаторії відчуваєш себе затісно.

 

Леонід ХРИЧОВ, головний тренер ВК «Керкінітіда»:

- Група у нас доволі складна, в Тернополі – простіше.  Звісно, на змаганнях у своєму місті намагатимемось показати свою гру. А визначальною в боротьбі за путівку в наступний раунд, як на мене, стане вже перший матч - із «Сєвєродончанкою». Вважаю, що «Хімік» сильніший за інших, а вінницький «Кряж» нам по зубах.

 

Юлія ЯКУШЕВА, головний тренер ВК «Кряж-Медуніверситет»:

- Націлюємося вдало виступити, а як це вийде – побачимо. Головне, це боротися, з будь-якими командами, грати у волейбол.

 

 

Група А-2 (Тернопіль). «Галичанка-ТНЕУ», «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ», «Реґіна-МЕГУ-ОШВСМ»

Після того, як «Волинь» з формуліровкою «фінансові труднощі» відмовилася від участі в тернопольскому етапі картина більш-менш прояснилася. Багато чого стане ясно вже в перший день, коли зіграють «Галичанка» та «Орбіта»

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ, головний тренер «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ»:

- Я завжди з повагою ставлюся з повагою до будь-якого суперника, і «Реґіна» з «Галичанкою» не виключення. Звісно, працюють тренери, є нові гравці. Інформації про «Галичанку» не маю, то ж працюватимемо з листа. Сподіваюсь, що на добротному середньому рівні ми ці матчі зіграємо

- Чи можна казати, що матч першого дня «Орбіта» - «Галичанка» буде визначальною у розподілі місць в наступному етапі?

- Можливо, і так, а можливо, і ні. Але «Регіна» теж може піднести сюрприз. Все може бути. Якщо обіграємо «Галичанку», напевно, потрапимо у фінальну частину. Печально, що не грає луцька «Волинь» - нічого доброго для українського волейболу я в цьому не бачу. 

 

Валерій ПАРХОМЕНКО, головний тренер «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»:

- Звісно, наші суперники стоять вище за комплектацією: «Орбіта» має матеріальні можливості для комплектації, у «Галичанки» є добра школа підготовки, плюс повернулася до команди досвідченіша Олена Туркула.  Тож ми зі свого боку обіцяємо боротьбу, а там вже, як карта ляже.

 

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер «Галичанки-ТНЕУ»:

- «Орбіта» потенційно сильніше за інших в цій групі, та й підготовка у цієї команди була більш якісною.  Про «Реґіну» взагалі не володію інформацією.  Будемо воювати, а там вже як вийде.

 

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник