Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ: «Знов завоювати «бронзу» буде дуже складно»

00:25 | 27 октября 2013

Головний тренер «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ» Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ відповів на питання прес-служби ФВУ напередодні старту нового сезону. Нагадаємо, запорізька команда, як мінімум, захищатиме в чемпіонаті свої бронзові позиції.

 

 

- Тренер ніколи не задоволений, бажає більшого, - зазначив на початку бесіди тренер. - У будь-якого тренера є перечень компонентів, які приносять успіх. Поки ми на шляху до цього. Якщо раніше ми грали шістьма-сімома волейболістками, то зараз це коло гравців поширилося. І моїм, ї командним критеріям гра поки не відповідає.  Багато чого не складається у взаємодії блоку та захисту, бажати багато кращого подача і таке інше.

- Наскільки показові для стану команду результати ігор у Воронежі?

- Ми були на завантаженні в цей період, тож позитивних результатів я не чекав. Але ж ми з командами російської вищої ліги А, а вони доволі хорошого рівня, ми поборолися, зігравши по 1:3. З «Індезітом» вже не вийшло, але ж то була вже п’ята гра, тож було фізично було вже дуже важко. Так, програли ми й «Сєвєродончанці», але це все ж таки контрольні матчі. В чемпіонаті все буде по-іншому.

- Які задачі ставляться перед командою в цьому сезоні?

- Зустрічі з керівництвом ще не було. Непогано було б залишитися на тому ж рівні в чемпіонаті, але зробити це буде дуже складно. В минулому сезоні нас в голову ніхто не брав, зараз будуть відноситися більш серйозно.  Можливо, нас спробують поставити на місце. Наших гравців деякі люди в Запоріжжі називають «Зірками третього міста». Хотілось, щоб мої підопічні доказали їм в тому числі невипадковість нашого успіху.  Але для мене критерій іншій, не місце, а, перед усім, майстерність. Коли з’являться в команді шикарні, обучені гравці, які будуть востребувані, це буде значить, що ми недарма працювали.

 

 «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ». Хроніка міжсезоння

Пішли: Світлана ШАПОВАЛОВА, Валерія СОБОЛЬ (обидві – «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»), Ольга ЛЕЖЕНКІНА, Ганна ДЬЯЧЕНКО.

Прийшли: Христина ПУГАЧОВА (2012/13, 2011/12 – «Хімік»), Дар’я ЗАБУДЧЕНКО, Катерина ФРОЛОВА (2012/13 – «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ», 2011/12 - декрет).

Підготовка. Команда проводила збори в Іршанську, Одесі, Запоріжжі, а також у Воронежі, де провели контрольні матчі.

Контрольні матчі. Одеса. «Атлант» - 4:0. ….. Воронеж. «Альтернатива» (Бєлгород) – 3:0, «Воронеж» - 1:3, «Політех» (Курськ) – 1:3, «Сєвєродончанка» - 1:3, «Індезіт» - 0:3.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник