Леонід ХРИЧОВ: «Цоліна дуже підвела команду»

00:25 | 27 октября 2013

Для головного тренера «Керкінітіди» Леонід ХРИЧОВА період підготовки його команди до сезону став дуже важким етапом в житті. В серпні на одному з тренувань у нього трапився інсульт, тому декілька тижнів Леонід Петрович знаходився в лікарні.  Говорити про повне одужання зарано, але від передстартового інтерв’ю наставник не відмовився:

 

- Команда готова не зовсім на такому рівні, як я планував, - розпочав бесіду тренер. – Можливо, позначилася моя відсутність, можливо, є інші причини.  Справа в тому, що несподівано залишила команду Людмила Цоліна. Вона некрасиво себе повела: маючи діючий контракт, почала вимагати змінити його умови, «інакше не буду грати». Нагадаю, що в минулому сезоні Цоліна попросилася до команди, після декрету - після народження дитини вона три роки не тренувалася.  Набравши якійсь рівень, вона почала ставити свої умови. Після чого пішла з команди, поставивши ії в досить тяжке положення, адже у складі зараз немає досвідчених доігровщиць. Можливо, на цю позицію переведемо Анастасію Нікітіну. Пробуємо тут також Ірину Брезгун. Звісно, всі ці кадрові зміни позначаться на зіграності команди. Нажаль, є проблеми з фінансуванням. Так заплатити заявочний внесок нам посприяв прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов. Чув, що матеріальні труднощі є ще у деяких команд Суперліги.

- Відомо, що «Керкінітіда» за запрошенням Туніської Федерації волейболу побувала в цій країни та провела контрольні матчі. Кілька слів про цей вояж.

- В Тунісі наша команда провела шість матчів – з національною збірною, яка готувалася до чемпіонату Африки, та чемпіоном країни: три матчі виграли, три програли. Самі дівчатка задоволені поїздкою, отримали масу вражень від перебування в новій для себе країні. Нажаль, не брала участь в цих матчах ліберо Христина Орєхова, яка ще не була готова грати. На цій позиції діяла 17-річна Ольга Гюлназарян.

- Можливо хтось з молоді може заявити про себе в «четвірці»?

- Можливо, Надія Алішина, Анастасія Доценко. І все, напевно.

- На що розраховуєте в чемпіонаті?

- Боротимемось за потрапляння в четвірку.

 

«Керкінітіда». Хроніка міжсезоння

 Пішли: Людмила ПОСТОВОЙТЕНКО, Анастасія ЧЕРНУХА («Хімік»),  Людмила ЦОЛІНА.

Прийшли: Ірина БРЕЗГУН (2012/13 – «СДЮСШОР-2-Хімік», Одеса; Іспанія; 2011/12 – перерва в кар’єрі; 2010/11 – «Хімік»), Христина ОРЕХОВА (2012/13 – декрет; 2011/12 – «Керкінітіда»).

Підготовка. Підготовка пройшла у Євпаторії та Тунісі, де команда провела контрольні матчі.

Контрольні матчі. Збірна Тунісу – 3 матчі:+1-2, чемпіон Тунісу – 3 матчі:+2-1.

 

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник