Сергій ГОЛОТОВ: «Треба додати відсутній трофей у клубну колекцію»

00:25 | 27 октября 2013

Головний тренер ВК «Хімік» Сергій ГОЛОТОВ напередодні офіційного старту сезону відповів на низку питань клубної прес-служби.

 

 ПЕРЕД СТАРТОМ

- Сергій Іванович, як настрій перед стартом?

- Нормальний робочий настрій. Хотілося б, звичайно, більше спарингів провести в період підготовки, але що поробиш. Практично всі волейболістки в строю. Чекаємо початку.

- Особисто для вас як для тренера в чому відмінність офіційних і тренувальних ігор?

- У рівні відповідальності. Якщо в тренувальних матчах є право на помилку, можливість для експериментів, то офіційні ігри показують результат нашої роботи.

- Ну і рівень адреналіну в крові, напевно, зовсім інший ?

- Звичайно . І у гравців, і у тренерів. Будь-який тренер з будь-яким досвідом хвилюється перед початком офіційних матчів. Не повірю тому, хто скаже протилежне.

- Напевно ви планували певний рівень готовності на сьогоднішній день. Який він насправді?

- На сьогодні готовність не 100-процентна, так як команда ще перебуває під навантаженням, і майбутній етап Кубка ми розглядаємо як підготовчий до матчів чемпіонату і єврокубків. На жаль , тільки приїхала Анастасія Гарелік - наш новобранець, яка виступала у складі збірної на чемпіонаті Європи. Будемо експериментувати і в цьому відношенні. Варіантів її використання як гравця вистачає, тому важливо буде знайти для неї правильне місце на майданчику.

 

ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

- До речі, за її виступом на чемпіонаті Європи стежили ?

- Так, стежили за нею і переживали. І, на мій погляд, у збірній Білорусії вона була кращою на турнірі - і з прийому, і по нападу. Ми очікували від Насті хорошої гри, і вона виправдала очікування, показавши досить стабільну гру, що важливо.

- У своєму інтерв"ю «Хіміку» волейболістка розповіла, що знаходиться не в кращій формі, так як фізичним кондиціям при підготовці збірної приділялася небагато часу. Як плануєте виходити з цієї ситуації?

- Вона поступово увійде в тренувальний режим команди , в тренувальну систему. Якщо людина перебуває в системі, яка працює, то вона втягується і знаходить потрібні кондиції .

- Що для себе відзначили в цілому по чемпіонатуЄвропи?

- Можна чимало відзначити моментів, зокрема несподіванка в особі збірної Бельгії, за яку я почав вболівати, коли ця команда почала перемагати на цьому чемпіонаті. Збірна, у складі якої немає фізичного потенціалу, як в інших командах, грає на рівних і навіть виграє у провідних збірних Європи.

- За рахунок чого, як ви вважаєте?

- По-перше, за рахунок того/, що добре підготувалися фізично - просто немає слів. Думаю, що тренерський штаб попрацював серйозно в цьому відношенні. Плюс, в складі є досвідчені, пограли люди, наприклад , в «Каннах» , Росії. Дуже сподобалася зв’язуюча Фрауке Дірікс , яка повела за собою команду. Також зазначу таку складову як загальна гра. Причому, бельгійки грали впевнено, без тіні сумніву, незважаючи на авторитети. Просто молодці. Росія показала, що маючи позитивний прийом на рівні 23%, можна вигравати фінал чемпіонату Європи. Маючи, щоправда при цьому, нападників високого класу. Думаю, що на сьогоднішній день ця збірна в такому складі, граючи з таким бажанням, що не поступилася б і Бразилії .

 

КУБОК. ПЕРШИЙ ЕТАП

- Давайте перейдемо до кубкових матчів. Перший суперник - «Кряж » , аутсайдер минулого сезону.

- Інформації про цю команду зараз небагато. Відомо лише, що в «Орбіту» перейшла центральна блокуюча Катерина Фролова. Але яким би не був суперник, це все-таки перші ігри сезону, і цілком природне хвилювання, звичайно ж, присутнє.

- Недооцінки не може бути?

- Ні.

- Торік був прецедент з «Регіною» , коли «Хімік» програвав по ходу 0:2.

- Тоді злий жарт зіграли з нами легкі перемоги над цією командою в домашніх матчах чемпіонату. Загалом, розслаблятися не збираємося.

- Наступний суперник, головний конкурент у боротьбі за перемогу в групі «Сєвєродончанка».

- Думаю, що ця команда буде нашим головним конкурентом не тільки в боротьбі за перше місце в групі, але й в цілому в сезоні - і в чемпіонаті, і в Кубку. Тому цей матч принциповий для нас. Важливо буде в першому ж очному матчі перемогти.

- І останній суперник - «Керкінітіда».

- Цей суперник для всіх незручний, особливо граючи в своєму залі. Ця команда завжди прагне грати швидко, тому важливо буде ускладнити їй прийом. У нас є своя схема гри з цим колективом.

- Цього сезону в кубкових матчах не братиме участі луцька «Волинь» - головний конкурент «Хіміку» в останні роки. Як ви до цього поставилися ?

- Нічого хорошого в цьому я не бачу. Хотілося б цей колектив бачити в числі конкурентів. Гірко дивитися на те , коли команди знімаються. А прецедентів подібних останнім часом було вже чимало.

- Останні роки «Хімік» зупиняється за крок від перемоги у Кубку. Пора вигравати ...

- Згоден. Скажу одне: ми врахуємо помилки минулого сезону і битимемось за цей Кубок з усіх сил. Треба додати відсутній трофей у клубну колекцію. Дуже хочеться його виграти. І дівчата, і тренерський штаб налаштовані по-бойовому.

 

«Хімік». Хроніка міжсезоння

Пішли: Христина ПУГАЧОВА («Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»), Дар’я СТЕПАНОВСЬКА (перерва в кар’єрі).

Прийшли: Міна ТОМІЧ, Сербія (2012/13 - «Анкара», Туреччина; 2011/12 – «Црвена Звезда», Белград), Анастасія ЧЕРНУХА (2012/13, 2011/12 – «Керкінітіда»), Анастасія ГАРЕЛІК, Білорусія (2012/13, 2011/12 – «Мінчанка»), Тетяна КАРПУШІНА (Луганське обласне училище фізкультури).

Підготовка. Команда готувалася в Карпатах, Южному та Польщі, де провела контрольні матчі.

Контрольні матчі. «Атлант» (Барановичи, Білорусія) – 5:0, 4:1, «Мушинянка» (Мушина, Польща) – 3:1, 2:3, «Жешув» (Польща), 1-а ліга – 4:0.

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Хімік»

Источник