Суперліга (жінки). Битва  за «срібло». Думка тренерів

20:30 | 27 апреля 2015

Своїми думками напередодні вирішального протистояння за срібні нагороди поділилися головні тренери «Сєвєродончанки» та «Орбіти-ЗТМК-ЗНУ».

 

Гарій ЄГІАЗАРОВ («Сєвєродончанка»): «На перший план вийде психологічна стійкість»

- Перед стартом другого етапу ви говорили, що «Сєвєродончанку» влаштують будь-які нагороди. Чи значить це, що у протистоянні з «Орбітою», яка націлена на срібні медалі, «Сєвєродончанці» психологічно буде легше, адже медалі майже гарантовані?

- Ні. Волейболістки розуміють, що «срібло» в цій ситуації достатньо реальна задача. Я говорив їм, що ми неповинні зупинятися на досягнутому, хоча і «бронза» ще негарантована. Напруга буде в будь-якому разі. І ми, і суперник хочемо завоювати медалі більш високого достоїнства.

- Очний матч «Сєвєродончанки» з «Орбітою» можна визначити як фінальний поєдинок за «срібло». Що тут вийде на перший план – характер, чи ігрові якості?

- На перший план вийде психологічна стійкість. В ігровому плану ми достатньо вивчили один одного. Наврядчи за цей короткий проміжок часу хтось вигадає щось нове. А ось хто швидше впорається з собою, уникне передстартового хвилювання, той матиме більше шансів на перемогу. Адже, коли гравці хвилюються, чи знаходяться в психологічно пригніченому стані, вони вже себе не контролюють на майданчику та забувають про тактику. В такій ситуації тактичні напрацювання вже не мають ніякого толку, адже цей механізм не спрацьовує. Тому психологічна стійкість матиме в цьому матчі найголовніше значення. Та й не тільки в цьому матчі – я би не зациклювався тільки на ньому, адже і ми, і наш конкурент ще гратиме з «Галичанкою».

- Але все ж таки в матчі з «Орбітою» будуть віддані всі сили. Чи не так?

- Так, адже цей поєдинок відсотків на вісімдесят визначить срібного призера.

 

Ігор ФІЛІШТИНСЬКИЙ («Орбіта-ЗТМК-ЗНУ»): «Наші козирі – самовіддача, хитрість, швидка гра»

- Ми вже достатньо вивчили один одного. Нічого нового не скажу. Хто переб’є наверху, хто менше напомиляється в прийомі, той і виграє

Важливий фактор – психологічна стійкість. Фаворит, безумовно, «Сєвєродончанка», адже в цій команді досвідчені волейболістки, котрі пройшли, як говорять «Крим і Рим». Ми граємо за рахунок самовіддачі, за рахунок помилок суперника, які ми заставляємо їх допускати, створюючи якісь незручні речі. Наші козирі: самовіддача, бажання, хитрість, спритність та більш швидка гра, ніж у супротивника. У «Сєвєродончанки» є кому перебити, у нас – таких немає. Раніше добивали Сильченкова та Биценко, але їх зараз немає. Пугачова та Дуднікова поки не можуть похвастати цим, по різних причинам. Альтернатива їм? Дєдкова допомагає – питань немає, це досвідчений та грамотний гравець. Плюс зв’язуюча

 

Прес-служба ФВУ

Источник