Суперліга (жінки). Гарій ЄГІАЗАРОВ: «У вирішальні моменти ми вели себе більш впевнено, ніж «Орбіта»

22:10 | 26 апреля 2015

«Сєвєродончанка» провела свій найкращий тур на другому етапі чемпіонату України, набравши в Запоріжжі більш очок, ніж в двох попередніх турах – шість проти п’яти.

 

І знов включилася в гонку за срібні нагороди.

 

 - Звісно, я задоволений виступом команди – ми ліквідували відставання в п’ять очок від «Орбіти», - зазначив керманич «Сєвєродончанки» Гарій Єгіазаров. – Ми вірили, що це можливо. Ви напевно бачили, що навіть тій матч, що ми програли супернику в Южному, міг закінчитися і на нашу користь, зіграй ми трохи вдаліше в атаці.

- Матч з «Орбітою» в Запоріжжі пройшов з перепадами з обох сторін…

- В таких іграх зазвичай доволі висока напруга, і матч в Запоріжжя виключенням не став –. Матч проходив з провалами з обох сторін, з великою кількістю помилок – значимість гри позначилася на діях гравців. Тільки дуже хороші гравці можуть в таких матчах грати на високому рівні – це вже ознака високої майстерності.

- Обидві напружені кінцівки залишилися на користь «Сєвєродончанки». Що визначило долю матчі на користь вашої команди?

- На мій погляд, у вирішальні моменти ми вели себе більш впевнено, ніж суперник. Скоріш за все, сказався більший досвід гравців «Сєвєроданчанки», їх характер. В тих умовах, яких ми проводимо чемпіонат, волейболістки загартувалися. Чим в більш складних умовах ти граєш, тим швидше ти додаєш в майстерності. Я гравцям говорю: «Ми провели важкий сезон і у вирішальних матчах опускати руки аж ніяк неможна». Тим більше, що Палац спорту ЗАС – для нас доволі успішний майданчик, до цього туру ми виграли в трьох з чотирьох матчів в Запоріжжі.

- З «Галичанкою» було полегше?

- Не сказав би. На початку було доволі складно, і гравцям прийшлося проявити характер, і у відповідальні моменти зіграли зібраніше. Вирвали дуже хорошу першу партію, та й такій же напруженій кінцівці –  третю. Добре зіграла в цьому матчі Ганна Лісєєнкова плюс спрацював наш захист. Якщо порівнювати «Галичанку» з «Орбітою», то це дві різні за стилем команди. З тернопільською - простіше будувати оборонні дії – блок-захист, а ось запорізький колектив постійно націлюється прискорювати гру, і це створює додаткові складності.

Предматчовий аналіз головного поєдинку за «срібло» –  «Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» – «Сєвєродончанка», на нашому сайті у понеділок.

 

Прес-служба ФВУ

Источник