Суперліга (чоловіки). Юристи виборюють бронзу, а «Локомотив» ставить знак оклику!

17:25 | 25 апреля 2015

Останній ігровий день чемпіонату України подарував інтригу, а з нею – і ім’я бронзового призера першості. Ним стала харківська «Юракадемія»!.. 

 

Завадити планам юристів могла «Вінниця», але вона прогнозовано поступилася діючому чемпіону «Локомотиву». А ось «Юракадемія» у трьохсетовому протистоянні впевнено обіграла «Хімпром», який був позбавлений мотивації. Таким чином, вперше після сезону-2003/2004 харківські юристи піднялися на п’єдестал пошани чемпіонату України. Для команди, яка приєдналася до чемпіонату вже по його ходу, після першого етапу, це практично – спортивний подвиг!..

 

«Хімпром» -- «Юракадемія» -- 0:3 (24:26, 23:25, 20:25)

«Хімпром»: Тупчій, Богдан, Шоркін (к), Синиця, Нев’ядомський, Цепков; Антоненко (л), Маринченко, А.Пасажин.

Тренер – Микола Пасажин.

«Юракадемія»: Діденко (к), Шевченко, Грюк, Шаповал, Брова, Рудь; Канаєв (л), Бегменко (л), Луговий, Андріюк, Рогожин.

Тренер – Володимир Романцов.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 66 хв. (21+22+23)

25 квітня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 302 глядачі.

Підопічні Миколи Пасажина краще розпочали матч, тримали дистанцію в один-два м’ячі у більшій частині першої партії, однак ближче до рахунку «20» «Юракадемія» вирівняла гру, і до вирішальних розіграшів стартового сету суперники підійшли плече в плече. Нерви в молодих юристів виявилися міцнішими, і вони взяли верх за рахунок злагоджених дій капітана Владислава Діденка та його партнерів.

Здавалося, сумчани візьмуть реванш у другій партії, яка була досить емоційною і вкрай принциповою: волейболісти кидалися навіть за безнадійними м’ячами (так, ліберо «Хімпрому» Артем Антоненко, намагаючись врятувати один з розіграшів, розвалив столик судді-інформатора, тим самим організувавши невеличку вимушену перерву в грі)…

Перевага сумських гравців в рахунку доходила до п’яти м’ячів і трималася досить довго, однак кінцівка другого сету знову ж таки була за юристами: «Хімпром» може нарікати лише на себе – партію він програв в останній момент – 23:25.

В останній, третій партії боротьби взагалі не вийшло: підопічні Володимира Романцова добили опонента – 4:0, 6:1, 9:2, 12:4… Сумчани лише підсолодили собі пілюлю, дійшовши до рахунку «20», але й тільки.

Що ж до «Юракадемії», то від бронзи її розділяли лише пару годин – для цього треба було дочекатися перемоги земляків, «Локомотиву», над «Вінницею».

 

«Локомотив» -- «Вінниця» -- 3:0 (25:19, 25:16, 25:17)

«Локомотив»: Єрещенко, Татарінцев, Жилинський, Ковальчук, Томін, Дрозд; Фомін (л), Гармаш (л), Рудницький. Тренер – Юрій Філіпов.

«Вінниця»: Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Тищенко, Галюк,  Ковальов; Калініченко, Патратій, Краєвський (л). Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 66 хв. (25+21+20)

25 квітня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 1025 глядачів.

Харків укотре підтвердив реноме волейбольної столиці України! Причому не лише стопроцентним результатом, який показав у сезоні місцевий «Локомотив» (унікальний випадок -- чемпіонат без жодної поразки!), але й організацією спортивного свята, яким безперечно став останній фінальний тур і, зокрема останній матч сезону. За це слід подякувати усім службам приймаючого клубу, які роблять волейбол привабливим для широкого загалу: усім глядачам на вході до Палацу спорту ім. Георгія Кірпи роздавали яскраві інформаційні буклети, настільні календарі з символікою «Локомотива», на високому рівні були підготовлені програмки фінального туру… Сміливо можна казати про те, що залізничники – чемпіони не лише за грою, але і за відношенням до своєї справи за межами майданчиика.

Що ж до самої гри з «Вінницею», яка проходила за присутності більше ніж 1 000 глядачів, то вона стала апофеозом видовищного волейболу у виконанні підопічних Юрія Філіпова. М’ячі, як-то кажуть, забивалися на будь-який смак. Відзначимо і появу на майданчику вперше у цьому турі капітана «Локо» Володимира Татарінцева, який вів партнерів за собою, був дуже корисним як у зв’язках, так і при завершенні атак, а також реалізував кілька подач фірмовими потужними і прицільними ударами від задньої лінії. 

Але все ж таки лідером за числом набраних балів був нестримний Ян Єрещенко. Саме він приніс вирішальні очки своїй команді у першому і в третьому сетах. 25:19, 25:16, 25:17 – беззаперечний тріумф залізничників і у звітній грі, і у сезоні загалом.

Про церемонію нагородження чемпіонів та призерів 24-го чемпіонату України з волейболу читайте на нашому сайті згодом…

 

Прес-служба ФВУ  

 

 

Источник