Суперліга (чоловіки). Срібло «Хімпрому» і останній «бронзовий» шанс для «Юракадемії»

03:55 | 25 апреля 2015

Другий ігровий день останнього туру підтвердив тенденцію першого дня – «Вінниця» потихоньку здає позиції, а Суми забронювали собі срібні нагороди!..  

 

Волейбольний сезон-2014/2015 підходить до свого завершення. У змаганнях чоловіків в елітному дивізіоні залишилося провести усього два матчі, які будуть зіграні у суботу. Чемпіон України – харківський «Локомотив» – без особливих несподіванок на всіх парах наближається до встановлення унікального рекорду – завершення чемпіонату без жодної поразки!

Єдина інтрига залишилася в боротьбі за бронзу. Вінничани виглядають вкрай виснаженими і ще не здобули у цьому турі жодного очка. Цим може скористатися «Юракадемія», яка поки відстає від конкурента на два пункти, але цілком здатна поповнити свій очковий баланс в останній грі сезону. Тож не виключений варіант, що володаря бронзових нагород буде визначено за кращим коефіцієнтом партій і навіть кращим співвідношенням м"ячів… Набаремося трохи терпіння. А поки до вашої уваги короткий підсумок п"ятничних поєдинків.

 

«Юракадемія» – ВК «Вінниця» – 3:1 (19:25, 25:20, 25:19, 25:17)

«Юракадемія»: Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко, Рогожин; Канаєв (л), Бегменко (л), Луговий, Рудь. Тренер – Володимир Романцов.

«Вінниця»: Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов, Калініченко; Поліщук, Галюк, Краєвський (л). Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: М.Медвідь (Запоріжжя), В.Козловський (Рівне).

Тривалість матчу: 81 хв. (19+22+20+20)

24 квітня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 375 глядачів.

З «Вінницею» трапилася практично та сама історія, що і в попередній день. Підопічні Олександра Бондаренка непогано розпочали матч і досить впевнено взяли першу партію – 25:19.

Однак друга партія виявилася переломною. Спочатку вела у рахунку «Вінниця», але потім юристи, які отримали досить емоційні настанови від свого наставника Володимира Романцова, підключили свої морально-вольові якості і зрівняли рахунок по партіях.

У третьому сеті вінничани провалилися на початку (0:5 і 3:9) і так і не повернули собі важелі управління грою. Четверта партія пройшла так само. 3:1 – «Юракадемія» голосно заявила про свої бронзові амбіції.

Олександр БОНДАРЕНКО (головний тренер «Вінниці»): «Для мене не зрозуміло, що трапилося з командою. До того ж, ця метаморфоза  стається вже другий день поспіль: спочатку виграємо перший сет, а потім команду не впізнати. Дуже слабко зіграв діагональний Сидоренко, дала знати і втрата ліберо Середи, який пошкодив спину. Є й інші причини невдачі, але не хочу виносити їх на широкий загал».

Володимир РОМАНЦОВ (головний тренер «Юракадемії»): «Ми відчували тиск через необхідність добитися результату, адже перемога з рахунком 3:0 чи 3:1 давала шанс боротися за медалі. У першій партії провалився наш діагональний Володя Шаповал. Потім цей нервовий стрес минув, і хлопці – молодці – дали результат».

Олександр ГРЮК (нападник «Юракадемії»): «Відступати нам було нікуди – або виграємо, або припиняємо боротьбу за призи. Тож зібрали останні сили і показали, що на щось здатні! Спасибі Володимиру Івановичу, який зарядив нас у другій партії. Після його емоційних підказок ми розчехлилися (посміхається)».

 

«Локомотив» – «Хімпром-СумДУ» – 3:0 (25:21, 25:21, 25:8)

«Локомотив»: Єрещенко, Рудницький, Томін, Сухінін, Дрозд, Ковальчук; Фомін (л), Гармаш (л), Гуменюк, Стаценко, Вієцький. Тренер – Юрій Філіпов.

«Хімпром»: Нев’ядомський, Шоркін (к), Цепков, Богдан, Гребенюк, Синиця; Антоненко (л), Кісілюк, Маринченко, А.Пасажин, Тупчій, Ревега, Жуков. Тренер – Микола Пасажин.

Судді: В.Козловський (Рівне), М.Медвідь (Запоріжжя).

Тривалість матчу: 62 хв. (24+21+17)

24 квітня. Харків. Палац спорту «Локомотив» ім. Г.Кірпи. 698 глядачів.

Виходячи на поєдинок з «Локомотивом», гравці «Хімпрому» вже знали результат гри за участю «Вінниці», тож могли не хвилюватися за підсумок чемпіонату: удруге поспіль вони стали срібними призерами першості країни. 

Перші дві партії у звітному поєдинку виявилися досить цікавими з точки зору видовища: глядачі побачили багато цікавих розіграшів, і сумчани неабияк розпалили противників, ведучи у стартовому сеті – 18:15. Але «Локомотив» взяв своє за рахунок витривалості і потужних атак, в яких звично вирізнялися Ян Єрещенко, Микола Рудницький, Максим Дрозд, Дмитро Вієцький та інші.

А ось у третій партії боротьби зовсім не вийшло, рахунок по ходу яскраво про це свідчив – 8:0, 12:2, 20:5 на користь «Локо»…

Дмитро ВІЄЦЬКИЙ (догравальник «Локомотива»): «Перемога не виявилася важкою по рахунку, тим більше при такій активній підтримці вболівальників грати завжди легко. У нас багато що вдавалося. Золота медаль? Для мене це перше чемпіонське звання, адже я в команді лише перший рік. Для мене це велика подія!»

Станіслав НЕВ’ЯДОМСЬКИЙ (догравальник «Хімпрому»): «Ми намагалися боротися, а на останню партію вийшла молодь. В нашій команді багато гравців, в яких ще недостатгньо досвіду, але саме в таких матчах, як проти «Локомотиву», вони набувають цього досвіду і ростуть як професіонали».  

 

Прес-служба ФВУ

Источник