Суперліга (чоловіки). 4-й фінальний тур. Усі ставки зроблені!

04:25 | 23 апреля 2015

23—25 квітня у Харкові відбудеться кульмінація сезону в Суперлізі. Цікаво, що матчі чемпіона – «Локомотива» – цього разу можна буде побачити і на телеекранах!..

 

В останньому поєдинку третього фінального туру, який проходив у Сумах, харківський «Локомотив», здолавши місцевий «Хімпром», відірвався від найближчих переслідувачів на неподоланну відстань. Таким чином, підопічні Юрія Філіпова у сьоме поспіль святкують завоювання золотих медалей. Щоправда, у стані новоспеченого чемпіона не розслабляються і говорять про те, що в матчах домашнього туру мотивація буде збережена на високому рівні…

«ЛОКОМОТИВ» знову перепише історію?

…Ще б пак. Залізничники, образно кажучи, знаходяться у трьох кроках від абсолютного і надзвичайного рекорду Суперліги – завершення чемпіонату з нулем у графі «поразки». Щой й казати – досягнення особливе, з ряду тих, яке перевершити потім нікому не вдасться.

У Харкові до цього завдання поставилися серйозно і приділили немало уваги на прес-конференції, яка відбулася за два дні до початку туру.  

Зокрема, головний тренер «Локомотива» Юрій ФІЛІПОВ зазначив: «Так, ми достроково стали чемпіонами, але для нас усі ігри у турнірі дуже важливі. Все-таки ми пройшли весь чемпіонат до цього туру без поразок, і хотілося б порадувати наших уболівальників своєю грою. Ми докладемо всі зусилля для того, щоб встановити це історичне досягнення — весь чемпіонат пройти без жодної поразки! До цього нам вдавалося уникати невдач не так легко, як це може здатися. У нас були п’ятисетові матчі з «Вінницею» і «Хімпромом».

Все в порядку з концентрацією і у гравців. Ось слова капітана «Локомотива» Володимира ТАТАРІНЦЕВА: «Я вже граю в чемпіонаті досить давно. І на моїй пам"яті ще жодного разу жодна команда не пройшла першість, не зазнавши поразки. Ми перші так близькі до цього. Звичайно, хочеться встановити це історичне досягнення. Це справа престижу».

…Залізничники розпочнуть домашній тур у харківському дербі з «Юракадемією», продовжать з «Хімпромом», а завершать «триденку» і весь чемпіонат принциповим поєдинком з «Вінницею». Принциповим – тому, що саме вінничани у цьому сезоні завдали найбільше проблем підопічним Юрія Філіпова. Лише у 2015 році «Вінниця» відібрала в «Локомотива» перемоги у семи партіях (всього за цей період між командами було зіграно п’ять зустрічей), тож самісінький фінальний акорд сезону, його останній матч, хочеться вірити, вийде на славу!

До речі, усі поєдинки за участю «Локомотива» в цьому турі можна буде побачити не лише в онлайн-трансляції на клубному сайті, але і на телекранах. Прямий ефір вестиметься на каналі «Спорт 1». Початок цих зустрічей – о 17.00 в четвер і п"ятницю, і о 13.00 в суботу. 

 

Гравці «ХІМПРОМУ» хочуть повернутися до дружин переможцями!

Так виходить, що в кожному з трьох минулих фінальних турів волейболісти сумського «Хімпрому» набирали по чотири очки. Стабільність – ознака майстерності, як звикли казати у спортивному середовищі ще за радянських часів.

Наразі сумчани, які є срібними призерами минулого чемпіонату, близькі до повторення свого торішнього досягнення, адже мають на один пункт більше, ніж у їхнього головного конкурента – «Вінниці». У цьому плані дуже багато, якщо не все, буде залежати від сьогоднішньої очної зустрічі цих команд, яка розпочнеться о 14-й годині.

Погоджується з цим і головний тренер сумчан Микола ПАСАЖИН. «Вже перша гра може розставити всі точки над «і», – відзначає наставник. – Хоча я із самого початку говорив, що інтрига в турнірній таблиці залишатиметься до останнього ігрового дня. Втім, якщо переможемо «Вінницю», то, можливо і не на сто відсотків, але з великою ймовірністю забезпечимо собі срібло.     

Зараз мої підопічні відчувають здорову спортивну злість. Після того, як у минулому турі у Сумах в присутності своїх уболівальників вони поступилися «Вінниці», це їх по-хорошому розізлило. Наші волейболісти розуміють, що грають не лише за себе, а за своє місто, за своїх рідних, за вболівальників, які ї підтримують. Цим хлопцям потрібно повертатися додому переможцями. Кохані дівчата, дружини хочуть бачити своїх чоловіків з піднятою головою, зі щитом, а не на щиті!» 

 

Куди веде «лінія життя» «ВІННИЦІ»?

Якщо синусоїда виступів «Хімпрому» являє собою абсолютно пряму лінію, то у «Вінниці», навпаки, ця лінія немов кардіограмма у пацієнта з аритмією серця.

У першому фінальному турі вінничани здобули лише два пункти, у другому всіх приголомшили, взявши відразу шість очок! А в третьому турі в Сумах «Вінниця» взагалі виступила дуже нестабільно: спочатку обіграла господарів – 3:1, а потім майже без варіантів поступилася «Юракадемії» – 0:3. Не знаєш, що й очікувати від цієї команди тепер… 

«Все вирішиться зараз, у четвертому турі. А ключовими для нас будуть два перших матчі – з «Хімпромом» у четвер і з «Юракадемією» у п"ятницю, – вважає головний тренер «Вінниці» Олександр БОНДАРЕНКО. – Якщо станеться так, що поступимося сумчанам, то з шансами на срібло ми попрощаємося. Тоді нашими конкурентами будуть вже гравці «Юракадемії» – в боротьбі за бронзові медалі.  

Зайвий раз налаштовувати своїх підопічних на ці матчі мені не треба, вони все розуміють самі. Звичайно, хлопці втомилися – як фізично, так і психологічно, адже в останні місяці ми грали практично без замін, одним єдиним складом. Не виключаю, що хлопці мріють про те, щоб сезон вже пошвидше закінчився. Але перед цим нам потрібно зібратися з силами і відіграти ці три поєдинки!..»

 

«ЮРАКАДЕМІЯ» готується за девізом Сергія Бубки!  

Всю сутність ситуації, в якій опинилася «Юракадемія», краще за всіх охарактеризував її головний тренер Володимир РОМАНЦОВ: «У Харківському обласному вищому училищі фізкультури і спорту на стіні великими буквами написані великі слова великого спортсмена Сергія Назаровича Бубки: «Поки в тебе є хоча б одна спроба, ти не програв». Саме з такими думками виходимо і ми на фінальний тур. На щастя, майже всі наші гравці навчалися в цьому училищі і завжди мають цей девіз немов перед очима. А якщо хтось його забув, я обов’язково нагадаю…

Поки в нас є шанси на медалі, ми будемо за них чіплятися. Сподіваємося дати бій навіть «Локомотиву» в першій грі. Не збираємось економити сили! Адже гратимемо фактично перед своєю рідною харківською публікою, яка не пробачить нам зневажливого ставлення до волейболу. Все, що є в наших силах, ми зробимо! Що дозволить нам «Локомотив» – це вже інше питання. Чемпіон є чемпіон…» 

 

Прес-служба ФВУ

 

Источник