Суперліга (жінки). «Хімік» в одному кроці від чемпіонства

07:55 | 22 апреля 2015

 За підсумками першого дня запорізького туру «Хімік» ще на крок наблизився до чергового титулу, а боротьба за «срібло» спалахнула з новою силою.

 

«Хімік» - «Галичанка-ТНЕУ» - 3:0 (25:12, 25:18, 25:23)

«Хімік»: Трушкіна, Кальченко, Томіч, Перетятько, Кодола (к), Чернуха; Степанчук (л), Герасимова. Тренер - Сергій Голотов.

«Галичанка»: Дуб’янська, Дудник, Мадзар, Єфременко, Палій, Туркула (к); Вік.Дельрос (л), Вер.Дельрос, Карпець. Тренер - Андрій Романович.

Судді: В.Босенко (Суми), А.Батюк (Кривий Ріг).

Тривалість матчу: 59 хв. (16+20+23).

Кращі гравці (версія ФВУ): Трушкіна - Дудник.

21 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 150 глядачів.

Як і в Южному, «Хімік» знову домігся перемоги над «Галичанкою» на класі. Після впевнених перемог у перших двох партіях, южненські волейболістки втратили концентрацію і дозволили супернику нав"язати боротьбу. До технічного перерви «Хімік» програвав 9:12. Сергій Голотов поговорив з підопічними по душах, і рахунок тут же зрівнявся. 13:13 - після блок-ауту Міни Томіч. У результаті ж все вирішувалося в кінцівці. 22:19, 22:20, 24:22.Один матчбол «Галичанка» відіграла, але ... В наступному розіграші Юлія Герасимова спочатку самовіддано зіграла в захисті, а потім жорстко прихопила Анну Єфременко на блоці, суперниці повернули м"яч у гру, але тут як тут опинилася Олександра Перетятько, вколотив «перехідний» в площадку. 25:23 і 3:0 - волейболістки «Хіміка» відправилися готуватися до найважливішого матчу з «Орбітою», який розпочнеться у середу о 17.00. В разі перемоги в ньому южненська команда забезпечить собі чергомй чемпіонський титул. 

«Орбіта-ЗТМК-ЗНУ» - «Сєвєродончанка» - 1: 3 (24:26, 14:25, 25:15, 23:25)

«Сєвєродончанка»: Деніна, Юрченко, Дорсман, Афанасьеєвська, Лісєєнкова (к), Балабанова; Літвіновська, Хорольська. Тренер - Гарій Єгіазаров.

«Орбіта»: Дуднікова, Дрозд, Дєдкова, Пугачова, Сухорукова, Скрипак; Дерюгіна (л), Кліменова (л), Савченко. Тренер - Ігор Філіштинський.

Судді: А.Батюк (Кривий Ріг), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 87 хв. (23+21+19+24).

Кращі гравці (версія ФВУ): Скрипак - Лісєєнкова.

21 квітня. Запоріжжя. Палац спорту ЗАС. 650 глядачів. 

Тіньовий фінал за срібні медалі - так можна охрестити цей поєдинок. У разі перемоги «Орбіта» ставала б практично недосяжною для конкурента, в іншому випадку - боротьба розпалювалася б з новою силою. Відзначимо, що у складі запорізької команди був відсутній ключовий гравець – догравальниця з прийомом Катерина Сильченкова.

В цілому ж, яким очікувався матч, таким він і вийшов - напруженим і повним боротьби, хоча й не без перепадів так властивим жіночого волейболу. І він цілком міг завершиться перемогою господарок, але вони програли «Сєвєродончанці», вже в четвертому з п"яти матчів, які проводилися в цьому сезоні в Запоріжжі.

У першій партії гра проходила з перемінним успіхом. Першою сетбол запрацювала «Орбіта» - 24:23, але реалізувати його не зуміла, хоча шанси були. При рівному рахунку Інна Деніна зробила ейс - помилилася Наталія Дерюгіна, а потім в антену вдарила Христина Пугачова. «Сєвєродончанка» повела.

У дебюті другої партії «Орбіта» зазнала ще одну кадрову втрату - пошкодило плече єдина номінальна центральна блокуюча в основному складі Дар"я Дрозд. Скільки не чаклував лікар, на площадку вона не повернулася. Замість неї - Вікторія Савченко, яка на майданчик виходить дуже рідко. Запорізька команда, кажучи боксерським мовою, «попливла» – 7:8 змінилося на 7:15. У результаті - 14:25.

Тим дивніше, що при такому мінорі запорізької команди, в наступній партії гра перевернулася - уже «Орбіта» диктувала умови, а «Сєвєродончанка» посипалася. 7:3, 12:7, 21:13 і 25:15 після блок-ауту Христини Пугачової.

Старт четвертої партії. І знову дзеркальне відображення попередньої. В її першої третини.6:2, 8:3 на користь «Сєвєродончанки». Але шумна місцева торсида не дала поникнути запорізьким волейболісткам. Ігор Філіштинський взяв тайм-аут. Не допомогло. 12:8. І тільки після того, як на подачу вийшла Ольга Скрипак, її одноклубниці не тільки наздогнали суперника, а й вийшли вперед. Основа - самовіддана гра. Двічі відігралася від блоку Христина Пугачова плюс напомиляємося суперниці. 13:12 – попереду вже «Орбіта». Так, врівень, команди і пройшли майже весь шлях. 18:18, 22:22. У кінцівці все вирішив досвід підопічних Гарія Егіазарова. Волейболістка «Орбіти» помилилася на подачі, а Ганна Лісєєнкова не здригнулася і тут же зробила ейс. І вже «+2». 24:22, а в підсумку 25:23 після удару Інни Деніної. 3:1 - принципова перемога «Северодончанки». Боротьба за срібні медалі загострилася до межі. «Сєвєродончанка»  скоротила відставання до конкурента до двох очок - 9 проти 11-ти. 

 

 Прес-служба ФВУ за матеріалами сайту ВК «Хімік»

Источник