Харківський «Локомотив» в очікуванні історичного рекорду!..

16:55 | 21 апреля 2015

Президент, головний тренер та капітан 15-разових чемпіонів України поспілкувалися з журналістами, анонсуючи четвертий фінальний тур Суперліги.

Сьогодні у Харкові в конференц-залі спорткомплексу «Локомотив» напередодні ігор останнього фінального туру Суперліги відбулася прес-конференція, в якій взяли участь представники новоспеченого чемпіона України з волейболу — харківського «Локомотива». Нагадаємо, це звання залізничники вибороли завчасно, адже відрив, з яким вони лідирують у турнірній таблиці, є неподоланним для будь-кого з конкурентів.

У зустрічі з представниками мас-медіа взяли участь президент ВК «Локомотив» Євген Щербина, головний тренер команди Юрій Філіпов і капітан Володимир Татарінцев.

 

Чемпіонство у рік ювілею

«Сьогодні харківський «Локомотив» вже де-юре чемпіон України. Причому в п"ятнадцятий раз в історії клубу, — зазначив президент ВК «Локомотив» Євген Васильович ЩЕРБИНА. — Це солідне досягнення. Я вірю в те, що волейбол в Україні знову стане популярним, як і у всьому світі. Приємно, що «Локомотив» став чемпіоном у цьому році, коли ми відзначаємо 90-річчя українського волейболу. І сьогодні у нас є кілька молодих гравців, які вже в наступному сезоні здатні заявити про себе на національному рівні. Причому я кажу не тільки про «Локомотив», але й про український волейбол в цілому».

 

Мотивація залишається!

Наставник залізничників Юрій ФІЛІПОВ у свою чергу зазначив, що, незважаючи на те, що завдання на сезон командою виконане, останній фінальний тур, матчі якого відбудуться 23—25 квітня, не втрачає для команди свого значення.

 

«Так, ми достроково стали чемпіонами, але для нас усі ігри в чемпіонаті дуже важливі. Все-таки ми пройшли весь чемпіонат до цього туру без поразок, і хотілося б порадувати наших уболівальників своєю грою, і ми докладемо всі зусилля до того, щоб встановити це історичне досягнення — весь чемпіонат пройти без жодної поразки! До цього нам вдавалося уникати невдач не так легко, як це може здатися. У нас були п’ятисетові матчі з «Вінницею» і «Хімпромом»... Але все ж таки, як вже не раз зазначалося, загальний рівень національного чемпіонату, м"яко кажучи, не радує. Але віриться, що вже в наступному сезоні з нормалізацією обстановки в країні нормалізується і чемпіонат України».

 

Татарінцеву ще є до чого прагнути!

Капітан харківського «Локомотива» Володимир ТАТАРІНЦЕВ добре знає, як це – бути рекордсменом. За свою спортивну кар"єру Володимир вже 15 разів ставав чемпіоном України. Не дивно, що саме йому журналісти поставили питання про можливий рекорд «Локомотива», який за три матчі до фінішу йде в чемпіонаті без поразок…

«Я вже граю в чемпіонаті досить давно. І на моїй пам"яті ще жодного разу жодна команда не пройшла першість, не зазнавши поразки. Ми перші так близькі до цього. Звичайно, хочеться встановити це історичне досягнення. Це справа престижу. А щодо чемпіонства, то я із самого початку не сумнівався, що ми виграємо золото в цьому сезоні», — зазначив капітан «Локомотива».

 

Формула успіху чемпіонату

Відповідаючи на запитання журналістів про регламент чемпіонату, Юрій Іванович Філіпов відзначив, що формулу проведення змагань визначає Виконком ФВУ. І, на думку наставника «Локомотива», вирішальний етап, складений з ігор плей-офф (матчів на вибування), мав би бути цікавішим як для глядачів, так і для самих команд. Однак і нинішня формула проведення чемпіонату себе виправдовує, з урахуванням того, що сьогодні в чемпіонаті невелика кількість команд, і потрібно було зіграти якомога більше ігор, щоб отримати повноцінний волейбольний сезон.

«В цілому, — резюмував наставник чемпіонів, — якою б не була формула проведення, завдання гравців і тренерів грати і вигравати».

 

Курс на омолодження взято

Журналісти підняли тему середнього віку команди «Локомотив», адже сьогодні цей колектив складений здебільшого з досвідчених гравців. Втім, як запевнили Юрій Філіпов та Євген Щербина, курс на омолодження вже взято. Так, уже в цьому сезоні в складі «Локомотива» з"являлися молоді виконавці з команди «Локо-Експрес» (Тимофій Полуян і Дмитро Вієцький). Нагадаємо, що «Локо-Експрес» в нинішньому сезоні став бронзовим призером чемпіонату України серед команд вищої ліги.

 

Матчі «Локо» — на телекранах!

На завершення прес-конференції Євген Васильович Щербина зазначив, що останній тур фінального раунду Суперліги має стати справжнім волейбольним дійством, яке увінчає 24-й чемпіонат країни. І при цьому в рік 90-річчя українського волейболу дуже знаково, що вирішальні ігри і офіційне нагородження команд відбудеться у Харкові, який по праву вважається столицею волейболу України.

«Ми граємо для вболівальників, хочемо порадувати їх своєю грою, — зазначив Володимир Татарінцев. — Тому розраховуємо побачити повний зал любителів волейболу на наших іграх. Хочемо розділити радість перемоги з усіма тими, хто вболівав і вболіває за нашу команду».

Отож тим уболівальникам, які прийдуть на трибуни СК «Локомотив», щоб відвідати поєдинки 23—25 квітня, нудьгувати не доведеться. Для тих же, хто не зможе потрапити на фінальні матчі, нагадаємо, що всі ігри фінального туру за участю чинного чемпіона покаже телеканал «Спорт-1».

 

 

Прес-служба ФВУ за матеріалами офіційного сайту ВК «Локомотив»

Источник