Суперліга (чоловіки). «Локомотив» в очікуванні інаугурації!

22:10 | 17 апреля 2015

Боротьби у матчах другого ігрового дня в Сумах вистачало, але підсумок – очікуваний.

Лише одне очко відділяє «Локо» від чемпіонського звання. Сьомого поспіль!..

 

«Локомотив» -- «Вінниця» – 3:1 (25:17, 25:17, 21:25, 25:23)

«Локомотив»: Татарінцев (к), Жилинський, Ковальчук, Єрещенко, Рудницький, Томін; Стаценко, Гуменюк, Фомін (л), Гармаш (л), Дрозд. Тренер – Юрій Філіпов.

«Вінниця»: Калініченко, Мельник (к), Слинчук, Николайчук, Сидоренко, Ковальов; Середа (л), Патратій (л), Тищенко, Краєвський, Поліщук. Тренер – Олександр Бондаренко.

Судді: О.Скибицький (Львів), В.Паршин (Рівне).

Тривалість матчу: 88 хв. (20+21+23+24)

Кращі гравці (версія ФВУ): Жилинський – Ковальов.

17 квітня. Суми. СК «Олімп». 151 глядач.

У 2015 році «Локомотив» і «Вінниця» зустрілися вже вп’яте. У попередніх чотирьох поєдинках діючі багаторазові чемпіони намаялися з вінничанами. Відразу три поєдинки завершувалися з рахунком 3:2 (звичайно, на користь «Локо», але бескомпромісність цих ігор говорить сама за себе). Та й попередня зустріч суперників у Вінниці залишилася у пам’яті в багатьох: в одному з сетів «Локомотив» тоді був розгромлений – 15:25. Але висновки після тієї гри були залізничниками зроблені…

У перших двох партіях дуелі в Сумах вінничани починали цікавіше, але вже до рахунку «10» ініціативу в свої руки повертали підопічні Юрія Філіпова, які цілком логічно взяли у підсумку обидві ці партії.

Третій сет пройшов за іншим сценарієм, «Вінниця» зачепилася за інтригу, повела в рахунку і довела партію до перемоги -- 25:21.   

Але вже у заключній частині гри все знову стало на свої місця. Володіли ініціативою залізничники. Можна віддати належне і «Вінниці» -- вона боролася до останнього, однак клас є клас. 3:1.

У харків’ян досі не лише гордий «нуль» в графі «поразки». Тепер в їхньому активі на фінальному етапі 23 бали, у найближчих суперників – 11. Це означає, що лише одного набраного очка у суботу «Локомотиву» буде достатньо для офіційного сходження на чемпіонський трон у сезоні-2014/2015. 

 

«Хімпром-СумДУ» – «Юракадемія» – 3:1 (28:26, 19:25, 26:24, 25:16) 

«Хімпром»: Нев’ядомський, Тупчій, Ревега, Шоркін (к), Богдан, Синиця; Гребенюк, Зуй (л), Антоненко (л), Кісілюк, А.Пасажин, Маринченко. Тренер – Микола Пасажин.

«Юракадемія»: Рудь, Діденко (к), Брова, Грюк, Шаповал, Шевченко; Луговий, Канаєв (л), Бегменко (л), Рогожин. Тренер – Володимир Романцов.

Судді: В.Паршин (Рівне), О.Скибицький (Львів).

Тривалість матчу: 101 хв. (29+24+26+22)

Кращі гравці (версія ФВУ): Зуй – Шаповал.

17 квітня. Суми. СК «Олімп». 600 глядачів.

І у цій зустрічі дива не сталося. Після поразки 1:3 від «Хімпрому» шанси «Юракадемії» хоча б на бронзові нагороди стають примарними. Хоча навряд чи хтось може кинути камінь в бік юристів, у складі яких грають сьогоднішні студенти. Це наймолодша команда Суперліги (посперечатися у цьому компоненті з нею міг лише «Фаворит» з Лубнів), і честь і хвала підопічним Володимира Романцова вже за те, що дійшли до пізньої стадії чемпіонату.

Навіть у двох програних сетах не все для харків’ян було однозначно. Вони вели протягом більшої частини першої партії, але в кульмінції вневненіше були господарі, на боці яких були і вболівальники. Отож – 28:26.

Те саме стосується і третього сету (26:24), а ось, у попередній, другій партії «академіки» таки відмінно втримали свою перевагу.

У четвертому сеті, скоріше за все, далася взнаки різниця і у фізичній готовності суперників. «Хімпром» був міцніший, сильніший, кращий.

Таким чином, в гонці за срібний коплект медалей відновлене статус-кво. «Хімпром» та «Вінниця» знову йдуть плече в плече.

 

 

Прес-служба ФВУ

Источник